Суперліга (жінки). 8-й тур. Несподівана втрата «Орбіти»

01:02 | 13 января 2015

В традиційні ігрові дні туру була зіграна лише половина матчів 8-го туру. українські повпреди в єврокубках «Хімік» та «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» напередодні 1/8 фіналу Кубку виклику ЄКВ зіграли з двома аутсайдерами вінницькою командою «Білозгар-Медуніверситет» та рівенською «Регіною-МЕГУ-ОШВСМ» відповідно. Маємо несподівані втрати запорізької дружини. А матчі ще одного претендента на медалі - «Сєвєродончанки», з «Педуніверситетом» перенесені на невизначений термін.

 

«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» (Рівне) - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» (Запоріжжя) – 0:3 (13:25, 22:25, 16:25).

Регіна-МЕГУ-ОШВСМ: Бєлова, Пономаренко, Овезгельдієва, Скороход, Савочкіна; Кара (л), Вікторчук (л), Грицуняк (к), Рудьо. Тренер – Валерій Пархоменко.

Орбіта-ЗТМК-ЗНУ: Дрозд, Лучко, Сильченкова (к), Пугачова, Биценко, Скрипак; Дерюгіна (л), Кліменова (л), Дудникова, Сухорукова, Угленко. Тренер - Ігор Філіштинський.

Судді: М.Хвас (Тернопіль), В.Самодай (Суми).

Тривалість матчу: 55 хв. (17+21+17)

Кращі гравці (версія ФВУ): Савочкіна - Биценко.

9 січня. Рівне. НВК №26. 107 глядачів.

 

«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - 2:3 (25:22, 8:25, 25:19, 14:25, 9:15).

Регіна-МЕГУ-ОШВСМ: Бєлова, Пономаренко, Овезгельдієва, Скороход, Савочкіна; Кара (л), Вікторчук (л), Грицуняк (к), Михальчук, Каскова, Рудьо. Тренер – Валерій Пархоменко.

Орбіта-ЗТМК-ЗНУ: Дрозд, Лучко, Сильченкова (к), Пугачова, Биценко, Скрипак; Дерюгіна (л), Кліменова (л), Дудникова, Сухорукова. Тренер - Ігор Філіштинський.

Судді: В.Самодай (Суми), М.Хвас (Тернопіль).

Тривалість матчу: 127 хв. (22+15+19+18+13).

Кращі гравці (версія ФВУ): Скорохід – Лучко.

10 січня. Рівне. НВК №26. 101 глядачів.

 

«Білозгар-Медуніверситет» - «Хімік» - 0:3 (10:25, 13:25, 6:25)

Білозгар: Якушева (к), Малишева, Переста, Яковчук, Малярчук, Соболь; Козак (л), Коваль, Лужецька, Димітрієва, Таранюк. Тренер - Юлія Якушева.

Хімік: Кальченко, Трушкіна, Чернуха, Томіч, Кодола (к), Перетятько; Степанчук (л), Герасимова, Політанська, Расточило, Карпушина, Напалкова. Тренер - Сергій Голотов.

Судді: В.Паршін (Рівне), А.Осадчій (Чернігів).

Тривалість матчу: 51 хв. (17 + 18 + 16)

Кращі гравці (версія ФВУ): Якушева - Трушкина.

9 січня. Вінниця. СК ВМедА. 275 глядачів.

Після 16-денної перерви корабель під назвою «Хімік» знову ввійшов у змагальне русло. На перший матч Сергій Голотов виставив найсильніший склад, який відразу ж позначив перевагу, розповів офіційний сайт ВК «Хімік». Ейс Олександри Перетятько, дві атаки Міни Томіч - 3:1. І далі в тому ж дусі. Як кажуть, танцюють всі. Три удари Катерини Кальченко, постріли Ірини Трушкіної та Надії Кодоли, плюс ейс Анастасії Чорнухи. 13:5. І тут вже пішли заміни: вийшли дві Олени - Расточило і Напалкова. За рахунку 18:9 замість Трушкіної - Юлія Герасимова. І, до речі, на її подачі «Хімік» завершив сет, зробивши ривок 5:0. У підсумку - 25:10.

На старті другої партії господарки майданчика зуміли досягти дворазового переваги 4:2, набравши чотири очки поспіль. «Хімік» швидко відігрався, і на подачі Трушкіної домігся вирішальної переваги. 13:5. При цьому Кодола не була задіяна в такій мірі, як зазвичай. За рахунку 19:9 Надію змінила Тетяна - Карпушина, і теж внесла свою лепту в загальний успіх команди. 25:13.

Третій сет почав з невеликою розкачки - 0:1, 2:2, після чого все встало на свої місці. На вістрі атаки Чернуха - шість очок у скарбничку з перших десяти. 10:4. У час, що залишився матчу вінницькі волейболістки набрали всього-то два (!) очка. За рахунку 15:6 на подачу вийшла Алла Політанська, після чого гра була закінчена. Ейсом южненської зв’язуючої. 25:6.

Таким чином, «Хімік» відкрив календарний рік найбільшою перемогою в своїй історії - 75:29 за сумою трьох партій.

 

«Білозгар-Медуніверситет» - «Хімік» - 0:3 (15:25, 7:25, 14:25)

Білозгар: Якушева (к), Малишева, Переста, Яковчук, Малярчук, Соболь; Козак (л), Коваль, Димітрієва, Таранюк. Тренер - Юлія Якушева.

Хімік: Кальченко, Трушкіна, Чернуха, Томіч, Кодола (к), Перетятько; Степанчук (л), Герасимова, Політанська, Расточило, Карпушина, Напалкова. Тренер - Сергій Голотов.

Судді: А.Осадчій (Чернігів), В.Паршін (Рівне).

Тривалість матчу: 54 хв.

10 січня. Вінниця. СК ВМедУ. 90 глядачів.

Повторний матч у Вінниці, він же останній перед дуеллю зі швейцарським «Канті» в єврокубку, мав такий же характер, як і перший. Правда, на старті господарки показали зуби, не відпускаючи «Хімік» на відстань більше двох очок до позначки «8». Правда, такому стану речей сприяли і помилки чемпіонок України. У відрив підопічні Сергія Голотова пішли після атаки зв’язуючої Олександри Перетятько, причому на її ж подачі. Після подвійного удару Міни Томіч перевага досягла п"яти очок - 11:6. Далі в тому ж дусі, але без розгрому - все ж не 25:6, як в одній з вчорашніх партій. Кінцівку «Хімік» догравав з Напалковою в ролі плеймейкера та Карпушиною на вогневому рубежі. Двозначної позначки перевагу досяг, коли 24-е очко набрала Трушкіна. «Білозгар» відігрався, але статус-кво відновила, тим самим завершивши партію, все та ж Томіч. 25:15.

Другу партію «Хімік» почав з місця в кар"єр. Удала трійка Трушкина - Кодола - Чернуха заклала відмінний фундамент. 8:1. Відрив тримався на рівні семи очок досить довгий час (до рахунку 14:7), поки на подачу не вийшла Чернуха. У цій розстановці і закінчили. Рідко, коли підопічним Юлії Якушевої вдавалося розігрувати м"яч - в основному все закінчувалося ейсом, або реалізацією м’яча, що переходить. А завершилася партія успішним блокуванням Юлії Герасимової. 25:7.

За схожим сценарієм розвивалися події в третій партії. Після планеру Оксани Яковчук і помилки в прийомі Анастасії Чернухи, «студентки», щоправда, повели - 2:1, але в перший і останній раз у матчі. Надія Кодола відіграла право на подачу, яку сама ж і відправилася виконувати. Партнерки не підкачали на сітці. 8:2. За рахунку 12:4 лідера «хімічних атак» змінила Карпушина і, таким чином, догравали матч чемпіонки України змішаним складом, не зустрічаючи особливого опору з боку одного з аутсайдерів чемпіонату. А завершився матч, як і друга партія, «чохлом» Герасимової. 25:14.

3:0 - «Хімік» взяв дежурні шість очок у Вінниці. Тепер усі думки про європейські баталії.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник