Суперліга (чоловіки). «Буревісник-ШВСМ» наблизився до першої «четвірки»

01:02 | 13 января 2015

Чернігівський «Буревісник-ШВСМ», здобувши дві прогнозовані перемоги над лубенським «Фаворитом», впритул наблизився до фінальної четвірки.

 

«Буревісник-ШВСМ» - «Фаворит» - 3:0 (25:22, 25:19, 25:12)

Буревісник: Данілов, Борисенко (к), Татаренко, Гладенко, Яловенко, Прохоренко; Старченко (л), Педора (л), Білик, Чуб, Дикун, Резніков, Копич. Тренер – Микола Благодарний.

Фаворит: Лук’янчиков, Прудіус, Дінець (к), Півень, Дьогтєв, Курлапов; Крайник (л), С.Василенко, Помпе, Оніпко. Тренер – Анатолій Офат.

Судді: С.Овчарук (Миколаїв), В.Босенко (Суми).

Тривалість матчу: 63 хв. (23+21+19).

Кращі гравці (версія ФВУ): Борисенко – Півень.

9 січня. СК ЧНПУ. 150 глядачів.

«Фаворит» приїхав до Чернігова у день першого матчу, і ще перед початком протистояння в очі неприємно різала перевага у зрості високих місцевих «гігантів», повідомив сайт СК «Фаворит».

У самій грі одразу запрацював майже блок господарів, підопічні ж Офата намагалися використовувати потужну подачу. Іноді це спрацьовувало. 0:2, 2:4, 4:4. Далі навіть вдалося вийти вперед – 5:4. Точилася запекла і рівна боротьба – 6:6, 7:7, 8:7 – тренер «буревісників» Микола Благодарний не витримав і взяв тайм-аут. Малюнок гри особливо не змінився. Полтавці билися за кожне очко. І все ж на технічну перерву пішли, програючи 10:12. Перевага більш досвідчених господарів далася взнаки лише у другій частині партії – 12:15, 12:18. Тепер вже «коуч» гостей попросив тайм-аут. Згодом вдалося виграти кілька очок поспіль і майже знову наздогнати суперника – 18:20. На більше сил не вистачило, хоча і билися до останнього – 22:25 (0:1).

Другий сет полтавці повели – 2:0. Благодарний взяв перерву і «опусти своїх волейболістів на землю». У важкій боротьбі господарі вирівняли гру – 5:5. Тепер вже «фаворити» дали «маху» і програли 8 (!) очок поспіль. Далі чернігівці тільки нарощували перевагу – 16:12, 20:13, 22:17 і 25:19. 2:0 в матчі.

На початку третьої партії на майданчику знову була рівна вперта боротьба – 1:1, 4:3, 8:6, 12:8 – технічна перерва. А от далі у «Фаворита» гра розладналася. Після програшу полтавцями семи очок поспіль тренер «Буревісника» почав випускати у гру найближчий резерв. У підсумку «Фаворит» поступився чернігівськім «велетням» - 12:25. Загальна поразка - 0:3.

«Буревісник-ШВСМ» - «Фаворит» - 3:0 (25:19, 25:18, 25:20)

Буревісник: Данілов, Борисенко (к), Татаренко, Гладенко, Яловенко, Чмирьов; Старченко (л), Педора (л), Прохоренко, Білик, Дикун, Резніков, Копич, Чуб. Тренер – Микола Благодарний.

Фаворит: Лук’янчиков, Прудіус, Дінець (к), Півень, Дьогтєв, Курлапов; Крайник (л), С.Василенко, Помпе, Оніпко. Тренер – Анатолій Офат.

Судді: В.Босенко (Суми), С.Овчарук (Миколаїв).

Тривалість матчу: 65 хв. (22+21+21).

Кращі гравці (версія ФВУ): Гладенко – Дьогтєв.

10 січня. СК ЧНПУ. 100 глядачів.

Головне питання другого матчу полягало у тому, чи зможе «Фаворит» переграти опонентів хоча б в одній партії. На відміну від протистояння першого туру у Полтаві, коли «фаворитівцям» вдалося «взяти» три партії за два матчі, цього разу святкувати хоча б локальну вікторію не вдалося.

Вперта боротьба у першій партії закінчилася з рахунком – 25:19. Невимушені помилки полтавців, як під час подачі, так і на прийомі, не дозволили наздогнати і перемогти суперника.

На початку другого сету підопічні Офата почувалися на майданчику значно впевненіше. Після програшу в 1-2 очко «фаворитівцям» вдалося зрівняти рахунок – 7:7. Потім, на жаль, трапився провал (програли 4 м’ячі поспіль, чим звели нанівець попередні старання). 8:12 – технічна перерва. Далі господарі довели справу до логічної перемоги – 18:25 (0:2).

Ось тільки деякі статистичні показники «Фаворита» у цій партії: атака – 7 очок, блок – 2

ейси – 1.

У третьому сеті події розгорталися так – 2:0, 5:3, 8:5. Відставання вдалося скоротити до – 9:8. Тренер «Буревісника» взяв перерву і знову «все встало на свої місця». Господарі пішли у відрив. Сприяли цьому і численні помилки полтавців при подачі. Підсумок цієї партії – 25:20. Тут показники такі: атака – 9 очок, блок – 2, подача – 0 очок+5 помилок.

«Буревісник», набравши шість очок, підтягнувся до першої «четвірки». Боротьба за четверту путівку у фінальну частину, схоже, розпалилася з новою силою. У «Юракадемії» - 22 очки, у «Буревісника» - 21, у «Баркому» - 20. Дуже цікавими в цьому світі представляються матчі наступного туру у Львові, куди пожалує чернігівська команда.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник