Суперліга (чоловіки). Микола БЛАГОДАРНИЙ: «Ми ще поборемося за потрапляння в «четвірку»

23:02 | 09 января 2015

Сьогодні в Чернігові матчами «Буревіснику-ШВСМ» та лубенського «Фавориту» відкриється друге коло чоловічої Суперліги. Напередодні ми поспілкувалися з головним тренером чернігівської команди Миколою БЛАГОДАРНИМ. Більше торкалися ії виступу в першому колі, зокрема важливих останніх матчів.

 

- В принциповому двобої, який завершував перше коло, з «Хімпромом», «Буревісник» міг взяти очки?

- Наврядчи, адже «Хімпром» краще укомплектований. Крім того, мої підопічні на той час, ще були неготові грати на рівні з кращими командами ліги. Я сподівався, що за три місяці ми вийдемо на необхідний для цього рівень спортивної форми – не вийшло. Адже замало все ж таки досвіду у тих гравців, як прийшли на зміну тим, хто залишив команду.

Всі вони зіграли нестабільно в матчах із сумською командою. Так, Татаренко був кращим в першій грі - 10 очок та 50% позитивного прийому, а ось інші два доігровщики - Прохоренко та Білик, гру провалили, не зумівши відновитися після матчів вищої ліги.

В другий день жоден з них не показав себе на необхідному рівні. Нерівно зіграли діагональні – Дикун та Яловенко. До зв’язуючих особливих претензій немає, хоча над Копичем, зріст якого лише 180см, нападники «Хімпрому» гуляли, як хотіли.

На задив погано зіграв Гладенко - і на блоці, і в нападі, а він повинен був повести команду за собою. Менш досвідчений Данілов і той заробив 16 очок, хоча, звісно, має пробіли у загальній грі.

З прийомом взагалі-то впоралися – на рівні 40% обидва дні, чому сприяло і повернення ліберо Андрія Педори. А ось в захисті підкачали, за рахунок чого елементу ми часто-густо витягали ігри. А тут всього 19 м’ячів, оброблених в захисті та в підстраховці.

Тож над своїми недоліками ми в більшій мірі і працювали під час майже місячної перерви, яка у нас з’явилася після матчів з «Хімпромом».

- Миколо Петровичу, як ви гадаєте, чи зможе «Буревісник» поборотися за «четвірку», адже програні три з чотирьох матчів з конкурентами?

- Я сподіваюсь, ми зуміємо виправити ситуацію. Ми розпочинаємо матчами з «Фаворитом», у якого виграли в першому колі. Та й зазвичай ми розпочинаємо набирати очки із січня місяця. Але більшість гравців проводять лише перший сезон в Суперлізі, і вони поки що на шляху до високого рівня майстерності. У того ж Яловенка було всього лише дві вдалих гри в чемпіонаті. На жаль, він дуже повільно прогресує в силу того, що фізично слабкий. Більшого чекаю від Дикуна, але тут проблема, скоріш за все, психологічного плану. Але у хлопця неабиякі фізичні дані, що дозволяє сподіватися, що він все ж таки виросте в хорошого майстра. Втім, гра Яловенка в останньому матчі дозволяє розраховувати на те, що він може стати основним діагональним.

­­- Де «Буревісник» реально недобрав очок?

- У Вінниці в першому матчі (рахунок в партіях був таким 25:23, 25:27, 25:20, 25:23. – прес-служба). Могли зіграти сильніше і з «Баркомом», де втратили два очки. Нажаль, що нас не вистачило на другий матч з «Юракадемією». Взагалі, десь очок шість недобрали.

- З «Фаворитом» теж не зуміли взяти максимум…

- Так, але взяли те, що могли на той час, тому не можу сказати, що ми недобрали в Лубнах очок. Але, гадаю, ми додали упродовж першого кола, і зараз в матчах з «Фаворитом» втрат не допустимо.

Наша стратегія, яка упродовж багатьох років пов’язана з особливостями підготовки команди, набирати форму в середині сезону. Тож за потрапляння в «четвірку» ми ще поборемося. Тому свої очки, а саме з «Фаворитом», нам обов’язково треба брати.

СТАТИСТИКА ІГОР (останні чотири сезони)

17 матчів: +7-10, партії - 31-40, очки - 20-31

Суперліга-2014/15 – 3 матчі:+3-0, партії – 9-3, очки – 8-1. Харків – 3:0. Полтава – 3:2, 3:1

Суперліга-2013/14 – 4 матчі:+1-3, партії - 5-11, очки – 3-9. Полтава – 0:3, 0:3. Чернігів – 2:3, 3:2

Суперліга-2012/13 – 6 матчів: +1-5, партії – 10-16, очки – 5-13. Чернігів – 1:3, 1:3, 2:3. Полтава – 1:3, 3:0, 2:3.

Суперліга-2011/12 – 4 матчі: +2-2, партії – 7-10, очки – 4-8. Полтава – 0:3, 1:3, Чернігів – 3:2, 3:2.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник