Чемпіонат Європи (U-19, хлопці). Напередодні

23:17 | 07 января 2015

Разом зі збірною України серед дівчат до сербського міста Суботиця вирушили і хлопці – юніорська збірна України серед 19-річних (гравці 1997 року народження і молодші). З 8-го по 10 січня наша команда змагатиметься у відбірковому етапі до фінальної частини першості Європи (U-19).

Згідно формату змагань, на етапі кваліфікації 31 учасника розподілили на вісім груп: тим самим утворилися сім квартетів і одна група з трьома командами. Путівки до фінальної частини здобудуть переможці кожної групи, а також три колективи, що посіли другі місця і мають кращі додаткові показники. Юніорська збірна Туреччини, яка прийме фінальну частину у себе вдома з 4-го по 12 квітня, має автоматичний пропуск до чільної 12-ки.

Українська збірна 19-річних змагатиметься у групі С разом з колективами Чехії, Швеції та господарями пульки – Сербією. Напередодні першої гри з чехами, яка відбудеться вже 8 січня, ми задали кілька питань помічнику головного тренера «синьо-жовтих» Володимиру РОМАНЦОВУ.

 

- Володимире Івановичу, розкажіть, в якому ключі відбувалася підготовка ваших підопічних до офіційних матчів чемпіонату Європи?

- Оскільки базовим клубом збірної України серед 19-річних є «Юракадемія», яку я маю честь очолювати, то одним з етапів підготовки з повним правом можна назвати фінальну частину Кубку України, яка проходила в Харкові і в якій «юристи» здобули срібні нагороди. Безпосередньо весь склад збірної зібрався 29 грудня, і там же, у Харкові, ми проводили тренування на базі обласного училища фізкультури. Вже у перших числах січня взяли участь у товариському турнірі, де зіграли з молодіжною збірною України (U-21), «Юракадемією» та «Локо-Експресом». Результат вийшов трошки несподіваним: перше місце здобули «юристи», а друге – наша збірна 19-річних.

Та головне не це. На жаль, захворів наш центральний блокуючий Тимофій Полуян. Оскільки це сталося вже після того, як ми відправили офіційну заявку до ЄКВ, то замінити його вже не зможемо. Навіть «туристом» з нами Тимофій не поїде – його батьки наполягли на тому, щоб він лікувався вдома.

- Які асоціації у вас пов’язані з суперниками по групі? Чи вдалося когось із них побачити у справі?

- На жаль, такої можливості у нас не було. Але як чехи, так і серби на юніорському рівні не потребують зайвих рекомендацій – обидві команди дуже сильні, що підтверджується результатами їхніх виступів на різноманітних офіційних турнірах. До того ж, збірна Сербії виступатиме в рідних стінах, що ще більше ускладнює наше завдання. Втім, не зрозумійте нас неправильно. Ціль – потрапити до фінальної стадії -- ми чітко поставили перед нашими підопічними, тому виправдань бути не може.

- Формально ви асистент головного тренера, а збірну очолює Гоар-Вартануш Трусова. Хоча в «Юракадемії» ваші обов’язки розподілені навпаки. Чи добре працюється вам під жіночим керівництвом?

- З нашим керманичем у мене не виникає жодних непорозумінь. Досвіду у мене побільше, тому допомагаю моїй колезі порадами. Вона їх вдячно приймає, та остаточні рішення -- все ж за нею. Втім, усі разом ми робимо одну справу і сподіваємося на позитивний для України результат.    

 

Склад збірної України (U-19)

                                               Клуб                          Амплуа                     Зріст               Вага 

Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ       «Локо-Експрес»       догравальник                        195                  80

Володимир АНДРІЮК       «Юракадемія»           діагональний            197                  85

Михайло СТОЛБУНОВ      «Юракадемія-2»        зв’язуючий                188                  77

Дмитро ВІЄЦЬКИЙ                        «Локо-Експрес»       діагональний            196                  87

Валентин ЛУГОВИЙ          «Юракадемія»           діагональний            197                  80

Іван ПЛЯСЕЦЬКИЙ                       «Барком-Кажани»    зв’язуючий                195                  82       

Андрій РОГОЖИН              «Юракадемія»           центр.блокуючий     202                  98

Олександр ТУРОВСЬКИЙ «Юракадемія-2»        діагональний            195                  78

Дмитро КАНАЄВ                «Юракадемія»           ліберо                         175                  75

Георгій КЛЕПКО                «Барком-Кажани»    центр.блокуючий     200                  95

Богдан ЖОЛОБ                    «Юракадемія»           центр.блокуючий     200                  85

Головний тренер – Гоар-Вартануш ТРУСОВА

Асистент гол. тренера – Володимир РОМАНЦОВ

 

Календар матчів у групі С (позначений київський час початку ігор)

08.01.2015

21.00 УКРАЇНА – Чехія

09.01.2015

21.00 Сербія – Швеція

10.01.2015

18.30 Чехія – Швеція

21.00 УКРАЇНА – Сербія

11.01.2015

16.00 Швеція – УКРАЇНА

18.30 Чехія – Сербія

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник