Чемпіонат Європи (U-18). Ольга ДАТІЙ: «Націлюємося на позитивний результат»

14:02 | 07 января 2015

8-10 січня жіноча збірна України (U-18) в сербському місті Суботиця побореться за путівку у фінальну частину чемпіонату Європи. В групі В українки гратимуть з командами Франції, Сербії та Швейцарії. У фінал потраплять переможці восьми відбіркових груп та три кращі збірні з тих, що зайняли друге місце. На питання прес-служби ФВУ напередодні старту відповіла головний тренер української збірної Ольга ДАТІЙ:

 

- Підготовчий збір проходив з 29 грудня по 6 січня на базі Тернопільського національного економічного університету, де нам були представлені прекрасні умови проживання, харчування ну і, звісно, спортивний зал вищу для тренування. В зборі приймали участь три волейболістки «Галичанки», один гравець «Волині» та одинадцять учениць спортліцею Білої Церкви. В минулому році в ліцей поступили дві дівчинки з донецького УОР Ганна Сергєєва, Христина Нємцева – вихованки Ольги Ахльостіної,та Тетяна Кулінченко з луганського спортінтернату. Всі вони приймали участь в зборі, але Тетяна в число дванадцяти кращих не потрапила. Упродовж збору ми провели три матчі з «Галичанкою», де ми вже відбирали склад команди для участі у відбірковому турніри, відпрацьовували ігрові зв’язки. Дуже допомагав в проведенні збору та комплектації команди головний тренер «Галичанки» Андрій Романович.

- Чому більш за все приділяли увагу під час збору?

- Подачі та прийому – двом фундаментальним елементам, а також дивилася, що представляє собою кожна волейболістка в загальній грі. Важливо було і те, щоб дівчатка відчули одна одну, щоб у нас дійсно була команда. Гадаю, що з мікрокліматом у нас все гаразд, дівчатка здружилися, а як буде в ігровому плані, покажуть вже самі матчі.

- Чи є в команді гравці, на яких ви розраховуєте як на лідерів?

- Капітан команди Юлія Бойко, діагональна Олександра Миленко, перший темп Тетяна Яцків, котра має досвід виступів в Суперлізі в якості основного гравця луцької «Волині», ліберо Христина Нємцева, яка пройшла вищу лігу. Розраховую і на зв’язуючих – Ілону Сусідко та Олена Стасівську.

- Наскільки змінився склад команди у порівнянні з останнім турніром EEVZA, які висновки були зроблені?

- Висновки, в першу чергу, кадрові. Тоді була травмована наш капітан. Зараз вона вже відновилася. Крім того, треба було укріпити склад першим темпом, «четвірками» та ще однією зв’язуючою. Ми це зробили.

- На що може реально розраховувати збірна України у відбірковому турнірі?

- Націлюємося на позитивний результат, на вихід у фінальну частину. Головний фаворит нашої групи, гадаю, збірна Сербії. Отримали ми і відеозаписи матчів наших суперників, але подивимося їх вже безпосередньо напередодні турніру, зокрема в аеропорту, під час очікування вильоту на місце подій (бесіда проходила під час переїзду команди з Тернополю в Київ, звідкіля зранку середи збірна відправилася в Сербію. – прес-служба). Головна проблема – звісно, недолік міжнародного досвіду, для дівчаток це перші відбіркові матчі чемпіонату Європи. В скарбничці міжнародного досвіду два турніри EEVZA, в яких ми грали в цьому сезоні. Але ми налаштовані позитивно.

 

Збірна України (U-18). Заявка на відбірковий турнір чемпіонату Європи-2015

Гравці

Команда

Зріст

Вага

Ілона СУСІДКО

«Спортліцей» Біла Церква

178

63

Олександра МИЛЕНКО

«Спортліцей» Біла Церква

180

68

Юлія МИКИТЮК

«Спортліцей» Біла Церква

192

73

Олена СТАСІВСЬКА

«Галичанка-ТНЕУ» Тернопіль

180

70

Діана ФРАНКЕВИЧ

«Білозгар-Медуніверситет» Вінниця

185

62

Ганна СЕРГЄЄВА

«Спортліцей» Біла Церква

180

70

Тетяна ЯЦКІВ

«Континіум-Волинь-Університет» Луцьк

185

68

Марина МЕЛЬНИЧЕНКО

«Галичанка-ТНЕУ» Тернопіль

182

70

Тетяна МАШКОВСЬКА

«Спортліцей» Біла Церква

182

68

Юлія БОЙКО

«Спортліцей» Біла Церква

176

64

Вероніка ДЕЛЬРОС (л)

«Галичанка-ТНЕУ» Тернопіль

170

61

Христина НЄМЦЕВА (л)

«Спортліцей» Біла Церква

162

64

Головний тренер: Ольга ДАТІЙ

Тренер: Андрій РОМАНОВИЧ.

 

Чемпіонат Європи (U-18). Група В. 8-10 січня. Суботиця (Сербія)

Розклад ігор (за київським часом)

8 січня. 16.00. Україна – Франція. 18.30. Сербія – Швейцарія

9 січня. 16.00. Франція – Швейцарія. 18.30. УКРАЇНА – Сербія

10 січня. 16.00. Швейцарія – УКРАЇНА. 18.30. Сербія – Франція.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник