Кубок України (жінки). Коментарі переможців. Наступна ціль – Кубок виклику ЄКВ

11:33 | 28 декабря 2014

До вашої уваги післяматчеві коментарі переможців Кубку України – представників южненського «Хіміку».

 

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»

- Сергію Івановичу, для вас ця перемога в Кубку України десята у тренерській кар"єрі. Якою вона для вас стала?

- Ми дуже серйозно підійшли до Кубка України, тому що в позаминулому році ми були трохи неготові і не зуміли його виграти. Цього року дуже серйозно підходили. По-перше, грали вдома. При такій організації (захоплено)... В такий час і так все організувати - величезна вдячність керівництву Одеського припортового заводу. Неймовірне свято. Спасибі й уболівальникам за підтримку. Ну і звичайно, велике спасибі дівчатам.

- Матч важким вийшов?

- Ні, він вийшов не важким - і за рахунком, і з якихось технічних елементів, а ось морально було важкувато - десь переналаштувалися, я так думаю. Ну і плюс Надія Кодола травмована вийшла, за що я їй дуже вдячний. Блискуче відіграла дві гри. Тому, не думаю, що матч вийшов нервовим, тільки одна партія десь не задалася.

- Приємно завершувати рік такий яскравою перемогою. Яким вам запам"ятався 2014-й?

- З останнього - поразка від італійського «Імоко Воллєй» в єврокубку. Дуже таке прикре. З рахунком за «30». Могли виграти. А в цілому рік хороший вийшов.

- Які цілі та завдання в новому році?

- У нас завдання однозначні - виграти чемпіонат і якнайдалі, хоча б до півфіналу, дійти в єврокубку.

 

Олександра ПЕРЕТЯТЬКО, гравець ВК «Хімік», краща зв’язуюча «Фіналу чотирьох» Кубку України:

- Налаштовувалися на «Сєвєродончанку» дуже серйозно. Велика шана до дівчат. У таких умовах завжди гідно грають - з ними неможна розслаблятися. Молодці, дівчата! Можу їх тільки привітати з результатом. Ну а ми дуже раді, тому що виконали велику роботу і перемога в Кубку - це результат нашої праці. Ми раді, що все так склалося. Хоча насправді, ці три партії вийшли дуже важкими для нас - і морально, і фізично. Ми втомилися, довелося терпіти. На морально-вольових грали. Якщо вийшла цікава і красива гра, ми раді. Спасибі уболівальникам за підтримку, приходьте, вболівайте за нас.

- Уболівальники переживали, чи вийде на майданчик Надя Кодола, яка травмувалася в матчі з «Дюдінгеном»...

- Ми всі дуже переживали і, звичайно, хвилювалися за Надю. Але Надя молодець - боєць. В таких умовах вийшла і зіграла (захоплено). Ми всі її підтримували, намагалися грати на інших гравців. Вона виконала своє завдання. Добре, що так все вийшло.

- Наступні матчі вже в січні, в тому числі і єврокубки. Який настрій на Кубок виклику ЄКВ?

- Зараз ми, звичайно, хочемо відпочити, відзначити Новий рік. Трохи думками, якщо можна так сказати, розслабитися. Але після Нового року, звичайно, повна самовіддача і підготовка для єврокубку. Ми хочемо його виграти, це нам під силу. Залишається тільки працювати і працювати.

 

Надія КОДОЛА, капітан ВК «Хімік», MVP «Фіналу чотирьох» Кубку України:

- Вітаємо вас з перемогою і з поверненням на майданчик після травми. Як самопочуття, як стан після яскравої перемоги?

- Дякую за привітання. Все нормально. Якщо не було б все нормально з ногою, я б не грала. Больові відчуття залишилися, але нічого страшного, вони не заважали мені в грі - це найголовніше. У першій грі переміщатися було легко, а от стрибати страшнувато. Сьогодні більш-менш відійшла - все нормально.

- Який момент матчу став, на ваш погляд, ключовим? Коли ви зрозуміли, що все вже склалося вдало? Може, друга партія?

- Коли третя партія завершилася на нашу користь. А переломною стала друга, яка завершилася на «більше-менше» - добре, що в нашу користь.

- Що сталося в другій партії?

- З того боку теж люди навчені стоять, вони теж грають у захисті. Ми намагалися, може, десь щось упустили в своїх установках, що не дотримувалися їх. Головне, результат на табло. 3: 0 - на нашу користь. Кубок у нас.

 

Ірина ТРУШКІНА, гравець ВК «Хімік», краща блокуюча «Фіналу чотирьох» Кубку України:

- Дуже рада, що ми виграли. У нас, як не фінал, такий настрій, такі нерви. Рада, що команда допомогла, адже фінал - це далеко не найкраща моя гра. Але дівчата такі всі молодці, такі розумники, саме командна гра принесла нам успіх.

Взагалі, 2014-й вийшов вийшов дуже добрим для нас – виграли всі нагороди, які могли, крім єврокубку. В майбутньому, звичайно, хотілося б впоратися саме з Кубком виклику, завоювати і цей трофей.

 

 

Коментарі наставників «Сєвєродончанки», «Галичанки-ТНЕУ» та «Орбіти-ЗТМК-ЗНУ» найближчим часом на нашому сайті

Источник