Кубок України (чоловіки). Думки учасників першого дня «Фіналу чотирьох»

10:02 | 26 декабря 2014

Харківські клуби «Юракадемія» та «Локомотив», здолавши відповідно дніпропетровський «Дніпро» та сумський «Хімпром», розіграють головний приз у п’ятницю. А у четвер ми опитали трьох головних тренерів та одного капітана команд-півфіналістів. Вони підбили підсумки першого ігрового дня турніру.

 

«Юракадемія» -- «Дніпро» -- 3:2

Володимир РОМАНЦОВ (головний тренер «Юракадемії»):

 

-- Матч за своїм накалом був одним з найдраматичніших у моїй тренерській кар’єрі. Боротьба у п’ятому сеті була ще довшою у пам’ятній зустрічі з американською збірною на Всесвітній універсіаді в Кореї у 2003 році. Ми тоді програли п’яту партію з рахунком 25:27 після моїх слів: «Та коли ж це все скінчиться!..» Тільки я сказав – скінчилося, та не нашу користь… Цього разу, на щастя, історія була зі щасливим кінцем.

-- Що сталося з вашими підопічними у середині другої партії, а також у третьому та четвертому сетах? Хлопці втратили контроль над грою…

-- Як я і казав напередодні, дуже складно було налаштувати гравців на бій, не маючи змоги перебувати разом з ними, адже протягом тижня я знаходився у розташуванні юніорської збірної. До того ж, зіграли роль травми наших виконавців, наш нападник Андрій Рогожин грав з високою температурою. По ходу зустрічі додалися проблеми зі здоров’ям у нашого капітана Владислава Діденка, який в одному з динамічних епізодів отримав розсічення на обличчі. Також у наших діях не було легкості. Останнім часом ми проводили одне тренування в день, а цього виявилося замало.

-- Стільки сил і емоцій було витрачено! Чи залишили якийсь резерв на фінальну гру?

-- Морально-вольовими якостями молодих гравців я не надто задоволений. Якщо вони хочуть вирости з коротких штанців і довести, що на щось спроможні у дорослому волейболі, то мають це зробити у зустрічі з «Локомотивом»!

 

Віталій СТАДНІКОВ (головний тренер «Дніпра»):

 

-- Нервові клітини, на жаль, не відновлюються, а під час сьогоднішньої гри я їх витратив дуже багато! Ми все зробили, щоб врятувати гру, але в самому кінці поступилися. Однією з причин нашої невпевненої гри на початку зустрічі є великий зал, до якого нашим хлопцям було непросто адаптуватися – ми не звикли виступати в таких просторих приміщеннях.  

-- В якій мірі ваші підопічні виконали установку на поєдинок?

-- Відсотків на 50. Ми знали, як грає «Юракадемія», розбирали суперника як то кажуть, по кісточках, та в деяких моментах самі не змогли показати все, на що ми спроможні. Хоча з точки зору проявленого характеру претензій до підопічних в мене немає.

-- Ви щось активно підказували підопічним під час останніх розіграшів. Що саме?

-- Підказував бажані напрями ударів, подмічав слабкі місця в обороні суперника, на які треба було давити. Якби все виконали, про що говорили, можливо, ми б перемогли.

 

«Локомотив» -- «Хімпром-СумДУ» -- 3:0

Микола ПАСАЖИН (головний тренер «Хімпром-СумДУ»):

 

-- Рівень майстерності наших гравців і рівень майстерності гравців харківської команди надто відмінний. Щоб розраховувати на перемогу у зустрічі з «Локомотивом», треба грати не на сто відсотків своїх можливостей, а на всі триста! У півфіналі нам в першу чергу не вистачило впевненості у власних силах. Жоден з трьох основних елементів – подача, атака та прийом – нам не вдавався так, як ми того хотіли. У нас був маленький шанс у другій партії, але у зустрічі з таким суперником, як «Локомотив», навіть за рахунку плюс 10 концентрація має бути надвисока.

 

Володимир ТАТАРІНЦЕВ (капітан «Локомотива»):

 

-- Ми були добре налаштовані на гру, до того ж непогано знаємо можливості сумчан по матчах суперліги. Все ж у нашої команди рівень майстерності вищий, тож результат зустрічі є закономірним. Запорукою успіху були наші злагоджені командні дії.

Чи готуємо на фінал особливі сюрпризи для вболівальників? Рік тому, наскільки пам’ятаю, ми вийшли на нагородження у шапках Санта-Клауса. Що буде цього разу – говорити поки зарано. У п’ятницю побачите все самі!

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник