Кубок України (чоловіки). «Юракадемія» -- «Дніпро».

11:32 | 25 декабря 2014

Представляємо іншу пару «Фіналу чотирьох» Кубку України, присвяченому олімпійському чемпіону Федору Лащонову, в якій зійдуться команди з різних дивизіонів вітчизняної першості: «Юракадемія» представляє суперлігу, а дніпропетровський «Дніпро» наразі -- лідер вищої ліги. Останні шість років на офіційному рівні команди між собою не перетиналися, тож на нас очікує цікаве протистояння незнайомих одного з одним колективів, ціна в якому -- фінал Кубку. Далі слово тренерам та статистиці.

 

Батько проти сина

Харківська «Юракадемія» має суттєві проблеми з визначенням стартового складу, зізнався наставник команди Володимир Романцов. «Фактично сьогодні в мене немає повністю здорових гравців, -- говорить Володимир Іванович. – У хлопців є травми травми та пошкодження різної тяжкості, і ми з цим боремося. Не сприяла активній підготовці до «Фіналу чотирьох» і наша поїздка у складі юніорської збірної України на чемпіонат EEVZA: ця команда, яку я також очолюю, здобула срібні нагороди, а п’ятеро гравців представляли саме «Юракадемію». Тож з клубом я не працював цілий тиждень, і до від’їзду у Харків ми встигли провести лише одне тренування. Втім, я не жаліюся…

Наш суперник по півфіналу – дніпропетровський «Дніпро» -- викликає в мене особливі відчуття. Адже у складі дніпрян виступає мій син Дмитро. Зізнаюся, ми вперше опинилися в ситуації, коли доводиться виступати один проти одного. Почуття в мене суперечливі: з одного боку, як кожен батько, бажаю успіхів своєму сину, з іншого – як тренер налаштовуюсь на успіх своєї команди.

Слово «фаворит» я не дуже люблю, та вважаю, що наша команда, яка набралася досвіду матчів у суперлізі, має трошки більше шансів на вихід у фінал. Та у будь-якому разі все покаже лише сама гра».  

 

Інформований «Дніпро»

«Незважаючи на те, що в останні роки з «Юракадемією» на майданчику ми не перетиналися, інформації про суперника у нас достатньо, тож готувалися до півфінальної зустрічі у нормальному режимі і у доброму гуморі, -- відзначив головний тренер «Дніпра» Віталій Стадніков. -- Те, що наш ліберо – Дмитро Романцов – є сином наставника харків’ян, вносить деяку цікавинку у нашу зустріч, та жодним чином Дмитра ми не допитували про секрети зі стану суперника, хоча знаємо, що він спілкується з батьком чи не кожного дня. Дмитро – один з наших найкорисніших гравців, тому обов’язково потрапить до складу на півфінал. Кадрових проблем ми не маємо, а шанси напередодні гри розцінюємо як 50 на 50».    

 

Статистика ігор

З моменту заснування «Дніпра» як окремого клубу в 2009 році ці суперники ще жодного разу не зустрічалися між собою, але «юристи» мають багату історію зустрічей з командою, яка раніше представляла Дніпропетровськ.

«Юракадемія» проти «Дніпро-Динамо» та «Локомотиву» (Дніпропетровськ)

37 матчів:+24-13, партії – 86-57, очки – 69-42.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник