За Кубок України знову битимуться «Хімік» та «Сєвєродончанка»

11:02 | 24 декабря 2014

«Фінал чотирьох» Кубку України сезону-2014/15 поки що один в один повторює свого попередника. Знов в перший день сухі перемоги «Хіміку» та «Сєвєродончанки», котрі і посперечаються за почесний трофей.

 

ПІВФІНАЛ №1

«Сєвєродончанка» - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - 3:0 (25:22, 25:23, 25:19)

Сєвєродончанка: Деніна,Юрченко, Дорсман, Афанасьєвська, Лісєєнкова (к), Балабанова; Литвиновська. Тренер – Гарій Єгіазаров.

Орбіта: Дудникова, Лучко, Дрозд, Сильченкова (к), Биценко, Скрипак; Дерюгіна (л), Кліменова (л), Пугачова, Сухорукова. Тренер – Ігор Філіштинський.

Судді: В.Паєвський (Харків), В.Козловський (Рівне).

Тривалість матчу: 75 хв. (26+26+23).

Кращі гравці (версія ФВУ): Афанасьєвська – Дудникова.

21 грудня. Южне. ФСК «Олімп». 175 глядачів.

«Орбіта» двома матчами в «Фіналі чотирьох» Кубка України завершувала своє турне містами Європи та України, яке почалося єврокубковими матчами в Боснії і продовжилося іграми чемпіонату в Луцьку. Поки запорізька команда обігравала своїх суперників - чотири рази по 3:0 і здійснювала переїзди-перельоти, «Сєвєродончанка» цілеспрямовано готувалася до півфіналу. Правда, не дорахувавшись в Южному свого основного центрального блокуючого Таїсію Хорольської. Номінально її замінила кутова нападаюча Людмила Афанасьєвська і стала, забігаючи, однією з кращих у складі своєї команди, зокрема на блоці.

В якому стані перебувають команди, виходячи з наведених вище умов, повинен був показати очний поєдинок. По напрузі він цілком відповідав своєму статусу.

Поклавшись на свого лідера Анну Лісєєнкову, «Сєвєродончанка» зі старту захопила ініціативу, але перевага обчислювалося одним-двома очками - 12:11 до технічної перерви. Тільки після цього «Сєвєр» добився більш значного відриву - 14:11 після помилки Наталії Дерюгіної в прийомі. Тайм-аут «Орбіти». Але Лісєєнкова чітко відігралася від блоку - 15:11. Запорізька команда за рахунок нападу скоротила відставання до мінімуму. 15:14. У фінішний створ команди суперники увійшли з чотириочковою перевагою підопічних Гарія Егіазарова - 20:16. Кінцівка нічого не змінила. 25:22 - Ольга Балабанова «зачохлила» Олександру Биценко.

У другій партії після стартового рівноваги - 4:4, 7:7, «Орбіта» за рахунок блокування і нападу, і не в останню чергу подачі, поступово пішла у відрив, повівши 12:8. Не найкращим чином на цьому відрізку діяла Лісєєнкова. Такі були складові гри і надалі, відповідно зростав і відрив: 15:10 - перехідний від Биценко, 17:11 - помилка на прийомі після її ж подачі, 20:14 - Деніна відправила м"яч в аут. Здавалося, все вирішено. Але щось надломилося в грі запорізької команди - перестали добивати нападники. Розрив мінімальний - 21:20. Лучко поправила діла команди - 23:21. Але тут «Cєвєр» включив блок, Афанасьєвська, як під копірку, двічі закрила Сильченкову - 23:23. А завершилося все промахом все тієї ж Сильченкової. Підопічні Гарія Егіазарова перемогли в визначальною в цьому матчі партії.

У третій партії замість капітана у складі «Орбіти» вийшла Христина Пугачова, якій зал «Олімпу» чудово знайомий. Але й вона не стала рятівною паличкою. Так, «Орбіта» боролася, чіплялася з усіх сил, але, мабуть, щільний ігровий графік все-таки позначився на якості гри. 5:5, 10:7, 13:10, 16:16, 20:16, 25:19. 3:0 - «Сєвєродончанка» знову у фіналі

 

ПІВФІНАЛ №2

«Хімік» - «Галичанка-ТНЕУ» - 3:0 (25:12, 25:8, 25:23)

Хімік»: Кальченко, Трушкіна, Чернуха, Томіч, Кодола (к), Перетятько; Степанчук (л), Политанська, Герасимова, Карпушина, Расточило. Тренер – Сергій Голотов.

Галичанка: Дудник, Палій, Карпець, Дуб’янська, Мадзар, Туркула (к); Дельрос (л), Стасівська, Єфременко, Вер.Дельрос. Тренер – Андрій Романович.

Судьи: В.Козловський (Рівне), В.Паєвський (Харьков).

Тривалість матчу: 57 хв. (18+16+23).

Кращі гравці (версія ФВУ): Трушкіна – Вік.Дельрос.

23 грудня. Южне. ФСК «Олімп». 375 глядачів.

Напередодні «Фіналу чотирьох» Кубка України напевно найживотрепетнішим питанням для вболівальників «Хіміка» було: вийде чи ні на майданчик капітан і лідер команди Надія Кодола. Вона почала розминку разом із командою за сорок п"ять хвилин матчу, але це зовсім не говорило про те, що вона з"явиться в стартовому складі.

Надія вийшла в «старті», і це, мабуть, лишила «Галичанки» надії у цьому матчі. Перший бал «Хімік» набрав блоком: Ірина Трушкіна з Міною Томіч закрили атаку Юлії Палій. 2:0 - після помилки Оксани Мадзар. Катерина Дудник звела відставання до мінімуму - 4:3. Анастасія Чернуха потужним ударом подвоїла перевагу - 6:3. Надія Кодола зробила блок-аут, а Катерина Кальченко - ейс. 9:5 - «Хімік» взяв гру під контроль. На перерву пішли з п"ятиочковим перевагою господарок майданчика - 12:7. Міна Томич відіграла право на подачу, яку сама ж і відправилася виконувати. Почала з ейсу. І незабаром був забезпечений вирішальний доробок у цій партії. З її подачею справлялися з труднощами, а партнерки чітко працювали на сітці. 19:9. Кінцівку аналогічно провела Кальченко. Як справжня доігровщіця Катерина заробила право на подачу, а потім ейсом завершила партію - 25:12.

У другій партії «Хімік» відразу позначив свою перевагу - 4:0 після «вибуху» Міни. І швидкий тайм-аут Андрія Романовича. Не допомогло. «Хімік» використовував тактичну подачу і мало що дозволяв супернику на сітці. Чернуха двічі зіграла блок-аут, а Кальченко «зачохлила» Юлію Палій. 10:3. І далі в такому ж стилі: 16:6 - Олександра Перетятько «відірвала» м"яч від сітки і вклала його в руку Ірини Трушкіної, 22:7 - ейс Кальченко. У підсумку - 25:8. Формений розгром.

У третій партії характер гри не змінився, і вже за рахунку 5: 2 Сергій Голотов починав знімати з гри основних гравців: на майданчику Алла Політанська і Олена Расточило. За рахунку 10:5 замість Надії Кодоли - Тетяна Карпушина, для якої це був дебют у Кубку країни. Після технічної перерви пішла з майданчика Ірина Трушкіна. І ось таким ось змішаним складом «Хімік» завершував матч. «+6» (17:11) - після діагональної атаки Расточило. Здавалося, все ясно. Але ... господарки майданчика дали тернопільським волейболісткам розігратися в захисті, і ті інший разом творили просто дива, особливо Вікторія Дельрос - не раз южненські вболівальники нагороджували їх оплесками. Цілком заслуженими. Інтрига відродилася - 22:21. І навіть 24:23. Після ауту Чернухи Сергій Голотов навіть змушений взяти перерву, і пояснити, яку комбінацію зіграти. Так Політанська з Расточило і зробили. 25:23. Кінцівка гри змазана, але завдання виконане - «Хімік» знову побореться за Кубок України.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник