Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ: «Перша гра стала визначальною в нашій дуелі у психологічному плані»

15:02 | 20 декабря 2014

Головний тренер «Орбіти-ЗТМК-ЗНУ» Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ розповів прес-службі ФВУ, як розгорталися матчі його команди в Боснії, де, нагадаємо були нагадаємо були досягнуті дві перемоги з однаковим рахунком 3:0 над восьмиразовим чемпіоном цієї країни «ЗОК-Бімал-Єдинство» (Брчко):

 

- Як і всі середнеєвропейські команди «ЗОК» представ добре навченою командою, достатньо амбіціозною, тому що є сильнішою у своїй країні останніми роками. Стандарти виучки гравців довільно цікаві: добре гасять м’яч, обробляють. Є волейболістки з високим стрибком, є високорослі та досвідчені. Здавалось би все, щоб досягти успіху на іншому рівні, але тактика гри залишилася ще з югославських часів – уверх, вище, в розрахунку на те, що заб’ємо та переб’ємо. В таких випадках назад відлітає вельми смачно.

Відзначу, що чимало людей приходить на волейбол, на наших іграх був ажіотаж – барабани, шумова підтримка, зал битком. Але волейболістки встояли психологічно та знайшли контрміри.

- Як складалися ігри?

- В першій партії відставали, потім наздогнали та дотиснули. В другій, навпаки, невдало грали, але успішно вийшла Ксенія Сухорукова, яка замінила Олександру Биценко. Програвали 21:24, у підсумку 27:25. Це додало впевненості гравцям. Суперник вже скис, вже виразно було видно, що вони не мають у своєму розпорядженні протиотрути. Не можу сказати, що ми показували якусь зверхігру, але вийшло як вийшло. Можна з впевненістю сказати, що перша гра стала визначальною в нашій дуелі, перш за все у психологічному плані.

У другому матчі суперник вже сприйняв нас як авторитетну команду, але в одному з епізодів в кінцівки першої партії у них зламалася дівчинка, після чого вони взагалі потухли. Потім ми вже домінували - у нас вже була об’єктивна інформація, розібрали суперника та тримали гру під контролем – зіграли вільно, розкуто. Були якійсь локальні провали – вели 8:1, дозволили зрівняти – 11:11. В третій партії суперник майже не чинив опору, а нас вже навіть деякі місцеві вболівальники підтримували.

Взагалі до нас дуже привітно поставилися в Брчко. Говорили, дослівно: «У вас там рать», тобто війна, «ми знаємо, що це таке». Там ще і зараз можна побачити відбитки війни.

- Когось окремо виділити?

- Нікого не хочу відзначати. В принципі, нормально всі зіграли – хтось краще, хтось гірше. А взагалі постараємося зберегти свіжість для найближчих матчів, адже перельоти-переїзди накладають свій відбиток на стані гравців.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник