«Хімік» - «Дюдінген». Післямова

14:47 | 20 декабря 2014

Представники «Хіміку» та «Дюдінгену» на післяматчевій прес-конференції поділилися враженнями від матчу, в якому, нагадаємо, українська команда, як і в першому поєдинку, здобула перемогу з рахунком 3:0, та вийшла в 1/8 фіналу Кубку виклику ЄКВ.

 

Нікі НОЙБАУЕР, головний тренер «Дюдінгена»:

- Дуже радий грати в Україні - я перший раз тут. «Хімік» знову показав хорошу гру, довів, що кращий в цій парі, і в наступному раунді знову зіграє зі швейцарською командою. Я радий, що ми зробили великі кроки в своїй грі в порівнянні з першим матчем. Ми набрали більше очок, були дуже близькі, щоб виграти другий сет.

Що стосується дуелі «Хімік» - «Канті Шаффхаузен», то вона мені бачиться дуже цікавою і напруженою. Але «Хімік» має дуже хороші шанси пройти цього суперника, якщо покаже свою найкращу гру. Взагалі, зараз у цьому єврокубку залишилися дуже хороші команди.

 

Крістель МАРБАХ, капітан «Дюдінгена»:

- Мої вітання опонентові. Вони зробили хорошу роботу, а ми залишаємо Кубок виклику. Я дуже задоволена нашим другим сетом, ми добре рухалися на майданчику, провели хороші ігрові відрізки. Ми провели його на своєму вищому рівні, у «Хіміка» ж був ще запас. Плюс ми зробили ряд своїх помилок. В цьому причини того, що ми не змогли його виграти.

Наш клуб вперше бере участь у цьому міжнародному змаганні, і, я вважаю, що ми добре стартували. Ми грали проти сильних суперників. Але тепер ми повинні сфокусуватися на чемпіонаті Швейцарії.

 

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- Сергію Івановичу, який стан Надії Кодоли (вона травмувалася на початку матчу та залишила майданчик. – прес-служба)?

- Рентген показав, що перелому немає. Розриву зв"язок теж немає, є надрив.

- Чи буде вона брати участь у фінальній частині Кубка України?

- Для мене це зараз найгостріше питання. Після того, як це сталося, напевно, ні я, ні команда про гру не думала: випав лідер команди, капітан, основний гравець. Тому і гра вийшла такою нервовою. Коли основний гравець випадає, стає важко грати - не фізично, а саме морально.

А в цілому хочу сказати, що як не налаштовуєш команду, після крупної перемоги в Швейцарії в підсвідомості волейболісток залишилося, що і ця гра повинна бути легкою. Але не думаю, що вона була б нервовою, якби Надія залишилася. Поламалися всі схеми, все, що ми награвали ...

Про єврокубкі ми подумаємо потім, хоча про нього вже інформація є, а зараз усі думки про Кубок України. День відпочинку, і в суботу приступаємо до підготовки.

 

Олександра ПЕРЕТЯТЬКО, гравець ВК «Хімік»:

- Гра видалася мені важкою, так як випала Надя. Довелося міняти все, що награвали, все довелося перегравати.

- Які думки виникли в момент, коли Надя травмувалася?

- Думки мобілізуватися, а основним гравцям взяти гру в свої руки, зробити навіть більше, ніж максимум.

- Ті складнощі, які виникли у другій партії, пов"язані з травмою Наді, або суперник зіграв краще, ніж у першому матчі?

- І втрата Наді позначилася, і суперник був краще підготовлений до цієї гри - було видно, що вони нас розібрали. Тому було нелегко в усіх відношеннях. Але ми готувалися, знали, що буде нелегко. Але те, що випала Надя це, звичайно, стала несподіванкою.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник