Кубок виклику ЄКВ. «Хімік» - «Дюдінген» (Швейцарія). Потрібна ще одна перемога

15:17 | 18 декабря 2014

Сьогодні в Южному ВК «Хімік» о 18.00 проведе матч-відповідь 1/16 фіналу Кубку виклику ЄКВ зі швейцарським «Дюдінгеном». Нагадаємо, що в першому матчі українки впевнено здолали суперника, але для загального успіху потрібна ще одна – тож розслаблятися ще не треба.

 

Після повернення із Швейцарії волейболістки «Хіміку» вже в четвер приступили до підготовки до матчу-відповіді. В таборі чотириразового чемпіона України запевняють, що налаштування буде таким же, як і перед першим матчем

Поки «Хімік» цілеспрямовано готувався до другого матчу, «Дюдинген» минулому уїк-енду провів два матчі внутрішніх змагань - в чемпіонаті і Кубку Швейцарії, причому, в одному місті, прилеглому в 19 км Кьоніці.

У суботу в 9-му турі швейцарської NLA «Дюдінген» поступився клуб з однойменною назвою, що йде на другому місці - 0:3 (17:25, 16:25, 12:25).

У складі «Дюдінгена» на майданчик виходили наступні гравці (про стартовий складі не повідомлялось): Лакович, Атерстоун, Грасслі, Марбах (к), Лейчик, Елліот, Хан (л), а також Ваніс, Нідерхаузер, Трош, Роттаріс, Шнетцер. З гравців, заявлених на єврокубок, не були задіяні Мейфілд та Кнутті. У порівнянні з першим матчем з «Хіміком» одна зміна в «старті»: Грасслі замість Мейфілд.

По 11 очок набрали відразу три волейболістки «Дюдінгена»: центральна блокуюча Лакович, діагональна Атерстоун та доігровщіца Лейчик.

Після цього матчу Атерстоун перемістилася на друге місце в списку бомбардирів - в 9-ти матчах 156 очок (126 - атака, 19 - подача, 11 - блок),

Після 9-го туру «Дюдінген» залишився на восьмому місці, маючи в активі 2 перемоги і 7 очок.

На наступний день наш суперник зіграв з дочірньою командою «Кьоніца», що займає друге місце в групі В 1-ї ліги (третій за рахунком дивізіону) матч 1/8 фіналу Кубку Швейцарії, і впевнено переміг 3:0 (25:15, 25:14, 25:17).

Після дня відпочинку вівторок швейцарська команда присвятила безпосередньо підготовці до матчу єврокубку, а ранком наступного дня відправилася до України та, здійснивши, транзитний переліт рейсом Цюрих – Вена – Одеса, опинилася в пункті призначення. В аеропорту Одеса головний тренер «Дюдінгена» Ніккі Нойбауер відповів на питання прес-служби ВК «Хімік».

 

Нікі НОЙБАУЕР, головний тренер «Дюдінгена»:

- Для нас поразка перед своїми глядачами була дуже важким моментом і, звичайно ж, відмінним результатом для «Хіміка», - зазначив тренер. - Постараємося в другому матчі зіграти краще, спробуємо виграти, принаймні, один сет, це вже буде прогресом. У «Хіміка» безумовно, більше шансів на перемогу, у нас же дуже молода команда.

Ми вперше граємо в єврокубках, для нас це дуже хороший досвід, який нам допоможе у швейцарській лізі. У міжнародних матчах ми можемо вчитися. Ми щасливі бути тут, грати з такою гарною командою, як «Хімік».

- У минулому сезоні «Дюдінген» посів п"яте місце в національному чемпіонаті. Які завдання в цьому?

- У нинішньому сезоні в чемпіонаті Швейцарії досить висока конкуренція. Є фаворит в особі «Волеро», але наступні сім-вісім команд приблизно одного класу, тому гри досить напружені і важкі. Ми втратили кілька гравців у міжсезоння, тому ми ще не досягли такого ж рівня, як у минулому сезоні. Можна сказати, що ми працюємо за юніорської програмі, так як у складі досить багато гравців молодше двадцяти років, і навіть вісімнадцяти. Наше завдання виростити молодь для майбутніх змагань, і єврокубкові матчі, де є можливість грати з сильними командами, як не можна краще підходять для цього.

- Які висновки ви зробили після першої гри?

- «Хімік» був дуже сильним в блоці і захисті. Тому у нас були проблеми з набором очок, і зокрема, в грі на подачі суперника. Перш за все, ми повинні бути краще в цих елементах, нападники повинні знайти краще рішення в грі на сітці. Подивимося, як складеться гра. На нас немає ніякого тиску - ми можемо грати розкуто, але «Хімік» безумовний фаворит на вихід в наступний раунд.. Сподіваюся, що хороша гра в цьому матчі принесе нам велику користь у майбутньому.

 

АФІША МАТЧУ

«Хімік» (Южне, Україна) - «Дюдінген» (Швейцарія).

18 грудня. Южне. ФСК «Олімп». 18.00.

Судді: Мехмет ДЕМІРДАЛЕН (Туреччина), Любомир СІРАКОВ (Болгарія).

Онлайн: відео, рахунок.

Перший матч – 3:0 (25:12, 25:16, 25:9)

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник