Суперліга (чоловіки). «Хімпром» відірвався від групи переслідувачів

10:02 | 15 декабря 2014

Шостий тур чоловічої Суперліги вийшов доволі несподіваним. Навряд чи, хто очікував, що «Вінниця» візьме всього одне очко в двох в іграх з «Юракадемією», а «Буревісник-ШВСМ» взагалі залишиться ні з чим в домашніх матчах з «Хімпромом». «Кажани» змогли відібрати одну партію у «Локомотива», що рідко в цьому сезоні кому вдається.

 

ПІДСУМКИ ТУРУ

З іншого боку, після таких результатів турнірна картина дещо прояснилася. Четвірка, яку очолює «Локомотив», а замикає інша харківська команда - «Юракадемія», суттєво відірвалася від дуету «Буревісник» - «Барком-Кажани». Щоправда, львів’яне усі матчі з претендентами на потрапляння у фінальну четвірку гратиме на своєму майданчику та чернігівці зазвичай додають у другій частині регулярного чемпіонату. Але поки що до подій в центральному двобої туру, який відбувався на майданчику чернігівських студентів.

 

ЦЕНТРАЛЬНИЙ ДВОБІЙ

Нажаль для всіх, мабуть тільки за виключенням «Хімпрому» та його прихильників, боротьби в центральному двобої туру, не вийшло. Сумчани здійснили те, що здавалося неможливим - взяв максимум очок в Чернігові, звідкіля рідко хто, не враховуючи фаворитів, виїжджає з максимальним здобутком. Взявши шість стратегічно важливих очок на полі конкурента, підопічні Миколи Пасажіна відірвалися від переслідувачів.

 

«Буревісник» - «Хімпром» - 1:3 (18:25, 18:25, 25:20, 15:25)

«Буревісник»: Гладенко, Шестопал, Татаренко, Данілов, Борисенко (к), Прохоренко; Чуб (л), Педора (л), Старченко, Дикун, Білик, Копич, Яловенко, Якуба. Тренер - Микола Благодарний.

«Хімпром»: Кісілюк, Богдан, Гребенюк, Шоркін (к), Цепков, Синиця, Антоненко (л); Мороз, Нев"ядомський. Тренер — Микола Пасажин.

Судді: В.Козловський (Рівне), О.Іванов (Київ).

Тривалість матчу: 90 хв. (23+22+25+20).

Кращі гравці (версія ФВУ): Яловенко – Синиця.

12 грудня. Чернігів. Зал ЧНПУ. 60 глядачів.

Сумчани вирушили на ігри в Чернігів без кількох провідних гравців, які мали проблеми зі здоров"ям. Та все ж це не завадило підопічним Миколи Пасажина впевнено виграти у першому матчі. Наставник «Хімпрому» може пред"явити претензії підопічним хіба що по третій партії, в якій гості відверто розслабились.  

А ось «буревісники» заробили оцінку «незадовільно» за перші два сети. Незважаючи на тимчасові спалахи активності, більшість атак господарів завершувалася успішним блокуванням суперника чи ударами в аут. Були короткі інтервали, протягом яких чернігівці вели у рахунку, та, схоже, самі при цьому втрачали голову, і помилки частішали.

Сумчани непогано подавали — кілька очків Юрій Синиця, Дмитро Шоркін та Олександр Гребенюк заробили ейсами, що яскраво свідчить про прогалини у прийомі господарів майданчику. Саме пряме влучання Гребенюка принесло вирішальне, 25-те очко у другій партії.

У третьому сеті сумчани вже за недоброю звичкою мали проблеми з концентрацією і поступилися. Досить помітною та цікавою була гра діагонального «Буревісника» Георгія Яловенка. Саме його потужний постріл завершив довоготривалий останній розіграш у третьому сеті, коли м"яч дев"ять разів перелітав з однієї половини майданчику на іншу.  

Слабенький промінь надії для вболівальників чернігівської команди згас у четвертій партії, в якій господарі змогли набрати лише 15 очок. Досить символічно, що матчбол за рахунку 15:24 гравці «Буревісника» змарнували самотужки, пробивши на власній подачі у сітку...

 

«Буревісник» - «Хімпром» - 0:3 (19:25, 20:25, 22:25)

«Буревісник»: Данілов, Борисенко (к), Татаренко, Гладенко, Яловенко, Білік; Чуб (л), Педора (л), Дикун, Копич, Прохоренко, Якуба. Тренер - Микола Благодарний.

«Хімпром»: Кісілюк, Богдан, Гребенюк, Шоркін (к), Цепков, Синиця; Антоненко (л), Чугай (л), А.Пасажін, Жуков, Нев"ядомський. Тренер — Микола Пасажин.

Судді: О.Іванов (Київ), В.Козловський (Рівне).

Тривалість матчу: 72 хв. (22+25+25).

13 грудня. Чернігів. Зал ЧНПУ. 110 глядачів.

В другому матчі підопічні Миколи Благодарного не спромоглися навіть взяти партію. Більше того, напружених кінцівок в Чернігові в цей день теж не було. Таким чином, у «Буревісника» залишилось 15 очок, у «Хімпрому» стало 27. Тепер в разі перемог в наступному турі над «Вінницею» «Хімпром» може піднятися на свою минулорічну, другу, сходинку.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник