Суперліга (чоловіки). 2-й етап. 6-й тур. Центральний двобій. «Буревісник» проти «Хімпрому»

11:10 | 12 декабря 2014

Як центральне у 6-му турі ми виділяємо протистояння конкурентів за потрапляння в «четвірку», яке відбудеться в Чернігові – між «Буревісником» та «Хімпромом».

 

РОЗКЛАДИ

Чернігівці відстають від суперника на шість очок, але в разі домашніх перемог можуть його наздогнати. Підопічні Миколи Благодарного потроху набирають оберти, і такий підсумок двобою цілком можливий.

«Хімпром» останній місяць має проблеми з серйозною ігровою практикою – матчі з «Фаворитом» до таких не віднесеш. В той же час «Буревісник» мав запеклий двобій з «Юракадемією» та поєдинки з «Локомотивом», в яких, незважаючи прогнозовані програші, отримав дуже добрий досвід. Крім того, чотири волейболісти «Буревіснику» з числа молодих, але основних, незважаючи на двотижневу паузу, мали добру ігрову практику в матчах вищої ліги. А для молоді кожна гра можливість набратися досвіду та майстерності.

На тлі кадрових проблем сумчан – відразу шість гравців, за повідомленням сайту СК «Сумихімпром», мали проблеми зі здоров’ям в період підготовки, наявність постійної ігрової практики бачиться серйозним плюсом.

 

ТРЕНЕРИ

Микола БЛАГОДАРНИЙ, головний тренер СВК «Буревісник-ШВСМ»:

- Чи можна говорити, що команда набирає оберти, як це зазвичай відбувається в зимові місяці?

- Так, потрохи набирає, але зараз мова йде не про набор форму, а про набор майстерності тих молодих гравців, які волею долі, а точніше, через кадрові втрати, встали в склад. Вони отримують додаткову ігрову практику в чемпіонаті Чернігівської області, а також у вищій лізі. У перерві між двома турами Суперліги вони якраз зіграли у другому турі вищої ліги – п’ять матчів, чи дев’ятнадцять партій, тринадцять з яких, на мій погляд, принесли велику користь. В цих іграх хлопці боролися з командами, які перевершує за досвідом чернігівську, і молода «Юракадемія-2» в тому числі. Звісно, складно замінити кількома іграми ті десятки-сотні матчів, які не були дограні на етапі підготовки, але іного шляху немає. Річ йде про те, щоб поднатаскати недавніх дебютантів на бої з матьорими вовками, з волейболістами, які багато років стоять у складі.

З точку зору турнірної стратегії ми повинні брати у матчах з «Хімпромом» максимум очок, хоча б через це, що втратили важливі домашні очки в іграх з «Юракадемією». Після матчів з харків’янами ми провели велику роботу. Постаралися упиратися в іграх з «Локомотивом», який зараз виглядає просто блискуче. В першому матчі, як зазвичай в цьому сезоні, не вибралися з «15», то у другій – зробили це в трьох сетах. Користуючись випадком, хочу побажати їм успіху в єврокубкових матчах з бельгійським «Лєнніком». Потім, як я вже говорив, у нас був, вищої ліги, приїхали в понеділок, у вівторок відпочили, у середу зібралися в купу. Так, нам не вдалося цілеспрямовано готуватися до «Хімпрому», але чимось приходиться жертвувати.

- За останні три сезони роки «Буревісник» виграв у «Хімпрому» всього два рази…

- Так, два роки тому ми вибили «Хімпром» з четвірки, а в минулому сезоні сумчани нам пікнути не дали – ми програли всі матчі. Також поступилися і харківському турі на початку сезону. Тож постараємося змінити неприємну традицію.

У нас не гратиме тільки приймаючий Резніков, у якого травмовано коліно, проте відновився ліберо Андрій Педора – основний приймаючий. І ті п’ять матчів вищої ліги тільки на користь гравцям та системі підготовки клубу. Наскільки це допоможе команді Суперліги – побачимо. Результат залежатиме від того, як зіграють окремі волейболісти – занепокоєння викликають всі лінії, особливо зв’язуючі та діагональ. Один з діагональних фізично обдарований, але важко осягає техніку, інший – безмежно талановитий, але настільки ж ледачий і некерований. З двох зол вибиратимемо менше. Обидва мали і вдалі матчі, і невдалі,і коли діагональщики, ми програвали, коли вдало – перемагали.

 

Денис ЗУЙ, тренер «Хімпрому-СумДУ»:

- Підготовка йшла за планом, тренувалися в звичайному режимі. Правда, у нас виникли непередбачені проблеми зі складом. Так, на різний час з причин травм і хвороб зі строю вибували Олександр Томілін, Олексій Попільнух, Юрій Синиця, Юрій Цепков, Микола Мороз, Андрій Маринченко. Деякі з них вже одужали і тренуються в загальній групі, інші ще лікуються. Так що, тренерському штабу ще доведеться поламати голову над тим, кого виставити у стартовій шістці в Чернігові. Інша (знову-таки непередбачена) проблема - це відключення світла. Поки немає ніяких конкретних графіків і світло нам могли відключити прямо під час тренування. Ми прекрасно розуміємо, що це вимушений захід, але все-таки хотілося б, щоб нас заздалегідь попереджали про це.

- Ваш майбутній суперник грає в нинішньому сезоні нерівно - то може виграти у сильної команди, то програти практично без боротьби. Що можете сказати з цього приводу?

- Можу сказати, що у себе вдома перед своїми вболівальниками «Буревісник-ШВСМ», як правило, завжди грає сильно. Плюс в Чернігові вельми специфічний зал, де господарі поля відчувають себе, образно кажучи, як риба у воді. Тому налаштовуємося на важку боротьбу, але все одно будемо прагнути до максимальної кількості очок (сайт СК «Сумихімпром»).

 

СТАТИСТИКА ІГОР (останні чотири сезони)

12 матчів: +2-10, партії - 15-31, очки - 7-29.

Суперліга-2014/15 – 1 матч:+0-1, партії – 0-3, очки – 0-3. Харків – 0:3.

Суперліга-2013/14 – 4 матчі:+0-4, партії – 4-12, очки – 0-12. Чернігів – 1:3, 1:3. Суми – 1:3, 1:3

Кубок-2013/14 – 1 матч:+0-1, партії – 2-3, очки – 1-2. Чернігів – 2:3

Суперліга-2012/13 - 6 матчів: +2-4, партії - 9-13, очки – 6-12. Суми - 3:1, 1:3, 1:3; «золотий сет» - 15:12. Чернігів – 1:3, 0:3, 3:0.

В сезоні-2011/12 команди між собою не грали.

 

«Буревісник-ШВСМ». Сезон-2014/15. Матчі вдома. 4 матчі:+3-1, партії - 10-8, очки – 7-5.

Суперліга. «Барком» – 3:2, 3:2. «Юракадемія» - 3:1, 1:3.

 

«Хімпром». Сезон-2014/15. Матчі на виїзді*. 4 матчі:+0-4, партії - 3-12, очки – 1-11.

Суперліга. «Локомотив» – 1:3, 0:3, 0:3. Кубок. «Дніпро» - 2:3.

* - у з’їздних турах, чи групових турнірах Кубку виїзними вважаються лише матчі з господарями майданчика.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник