Анатолій ЯНУЩИК: «Задача на сезон – перше-друге місце в чемпіонаті»

10:55 | 10 декабря 2014

Головний тренер «Локо-Експресу» Анатолій ЯНУЩИК прокоментував виступ команди у другому турі вищої ліги.

 

- Анатолій Валерійович, як ви оцінюєте гри своїх підопічних у минулих матчах?

- Ми не повністю виконали завдання на цей тур. Відчувалося, що вдома хлопці грають знервовано, з великими «провалами». І ось це мені не сподобалася. Не було рівною гри. Ще хотілося б, як мінімум, забрати у «Дніпра» очки. Але все ж ігри туру провели непогано. Не варто забувати, що у нас молода команда - одна з наймолодших за віком у лізі. Так що за великим рахунком я задоволений виступом.

- У цьому турі довелося грати п"ять днів поспіль. Хлопці готові були до такого навантаження?

- Так, це нова схема і раніше у нас не було таких довгих турів. І добре, що були такі складні ігри. Ми з цим темпом впоралися. Судячи по іншим командам, звичайно, такий довгий тур - це важко.

- З першого грудня в українському волейболі діють оновлені правила і ви одні з перших команд, які провели офіційні матчі вже за цими нормами. Як ви їх оціните?

- Перше - по торкання сітки. Серйозних змін не було. Оскільки спочатку примушували гравців більш коректно грати поруч з сіткою. Хоча, як ви напевно помітили, п"ять-шість «сіток» за новими правилами фіксується кожній грі. Друге - скасування двох тайм-аутів після 8 і 16 очок. Все ж дійсно поки трохи незвично. Якийсь рубіж ставиш собі по ходу партій в ці техперерви. Звикли вже до двох технічним зупинок. Але, сподіваюся, що вдасться швидко перебудуватися. Добре ще, що у тренерів залишилося два перерви, а не одна. Варіант з однією перервою також був можливий, але все ж не був прийнятий.

- Яке завдання ставиться перед командою «Локо-Експрес» на сезон?

- Займати перше-друге місце в лізі. На сьогодні ми йдемо в лідерах. Розраховуємо потрапити у фінальну четвірку, а там вирішувати свої завдання.

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Локомотив»

Источник