«Волинь» - «Сєвєродончанка». Післямова

22:55 | 09 декабря 2014

Головні тренери «Волині» та «Сєвєродончанки» відповіли на питання прес-служби ФВУ стосовно зустрічей цих команд в 6-му турі чемпіонату України. Нагадаємо, що в Луцьку дві перемоги здобули підопічні Гарія Єгіазарова – 3:2, 3:0.

 

Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ, головний тренер ВК «Континіум-Волинь-Університет»

- Зовсім незадоволений грою команди. Гри просто не було. Сказалося те, через простуду були відсутніми на тренуваннях і я був відсутнім, і деякі волейболістки. Труднощі підготовки не могли не позначатися на діях команди.

Дуже відчувається недолік одного гравця – замість травмованої Ганни Галицької грає Любов Ужва, але вона поки що, як говорять, не тягне. У неї гра зовсім не пішла, все провалила. Була б Галицька, була б інша гра.

- Тим не менш, в першому матчі «Волинь» чинила гідний супротив «Сєвєродончанці»?

- Місцями гра проглядалася, згодний. Але «Сєвєродончанка» слабше грала, ніж проти «Хіміку». При відповідній підготовці один матч, гадаю, могли виграти.

- На другий матч вже не вистачило сил?

- Краще, ніж в перший день, зіграла «Сєвєродончанка». Суперник припустився меншої кількості помилок, посилив подачу, вибивши нас з прийому, добре діяв на блоці та жорстко в атаці.

- Коли планується повернення на майдачник Ганни Галицької?

- Розраховую, що до матчів з «Галичанкою» на початку січня. Це будуть дуже важливі для нас поєдинки.

- Після двох програшів «Сєвєродончанці», як вважаєте, чи зможе «Волинь» боротися за потрапляння до «четвірки»?

- Так, якщо гравці виконуватимуть те, що можуть. В цих іграх, наприклад, вони показали 50% того, що показують на тренуваннях. Молоді волейболістки бояться грати, не можуть повірити, що можуть вигравати – ось, що мене більше всього непокоїть. В загалі нам треба брати очки з «Орбітою», а потім і в матчах з «Галичанкою». Інакше ніяк.

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер ВК «Сєвєродончанка»:

- В цілому результатом ми задоволені, хоча в перший день могли виступити і краще. Все ж таки сказалася тривала дорога плюс той факт, що із тренувального процесу в період підготовки випали кілька волейболісток. Через ці фактори у нас відбувся спад в атакуючих діях. Чимало не добили брейкових м’ячів.

- Першу партію «Сєвєродончанка» виграла доволі впевнено, але дозволила перемогти супернику в другій…

- … при тому, що вели 19:15. Знов таки, слабо зіграли в атаці.

- Це пов’язано із грою суперника в захисті?

- Не сказав би, це провина самих нападників – вони виглядали в’язкими, якщо можна так сказати, особливо крайні. Це я все ж таки пов’язую з тривалим шляхом, не без пригод - десь о другої ночі, зламався автобус, і тільки за дві години ми відновили рух. Тому і не було свіжості в діях, різкості у рухах.

- З цим пов’язуєте і те, що не вдалося виграти четверту партію?

- Так. Крім того, на діях позначилося і хвилювання за результат, про яке я говорив напередодні.

- У другій день вже легше було?

- Так. Тим більше, зазвичай, я проаналізував, луцька команда у другому матчі виглядає гірше, ніж в першому. Ми у свою чергу відійшли від поїздки, виглядали більш свіжими. Обидві центральні команди – і Хорольська, і Лідяєва, обидва дні зіграли результативно в атаці, а в другому матчі на свій рівень вийшли і крайні нападники. За блоком і захистом установку в цілому виконували.

- Як ви вважаєте, чи зможе молода «Волинь» боротися за потрапляння в «четвірку»?

- Мені здається визначальними в цьому сенсі стануть найближчі домашні матчі з «Орбітою» та «Галичанкою». На мій погляд, якщо «Волинь» обіграє хоч раз запорізьку команду, то шанси на потрапляння в четвірку у них залишаться.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник