Кубок виклику ЄКВ. Сергій ГОЛОТОВ: «Нас чекає важкий матч»

14:10 | 09 декабря 2014

 

Сьогодні южненський «Хімік» в 21.15 за київським часом зіграє перший матч 1/16 Кубку виклику ЄКВ зі швейцарським «Дюдінгеном». Головний тренер чемпіонок України Сергій ГОЛОТОВ розповів про те, що являє собою колектив із цією загадковою назвою.

 

- Сергію Івановичу, що відомо про швейцарському команду?

- Якщо раніше називаючи Швейцарію, Бельгію, деякі інші країни, говорили про слабкий рівень, то зараз це не так: збірна Бельгії - бронзовий призер чемпіонату Європи, а в Швейцарії - волейбольний бум, є така команда як «Волеро», є ще ряд серйозно укомплектованих команд з великими бюджетами.

Що стосується нашого суперника, то в складі нашого суперника три американки (тренер назвав тільки атакувальних гравців, є ще ліберо-американка. – прес-служба) і чорногорська волейболістка. Нормальна ігрова команда, тим більше що перша гра проходить на їх майданчику. Думаю, що нас чекає важкий матч, але ми серйозно готуємося, про суперника є чимало інформації.

- Який в його складі гравець-лідер, на якому будується гра?

- Всі три американки, зокрема діагональний гравець лівша, гравець четвертої зони і перший темп. Основне розподіл передач між ними, місцеві гравці слабкіші.

- Американки не рівня збірної?

- Звичайно, не рівня збірної, але американський волейбол гідно представляють в Європі чимало гравців. У складі суперника я б все ж виділив діагонального гравця Кайлі Атерстоун. Зазначу, що зв’язуюча Крістель Марбах виступає за збірну Швейцарії, яка, до речі, у відбірковому турнірі чемпіонату Європи-2015 перемогла збірну України.

- «Хімік» проводить перший матч в гостях. Це позитивний момент?

- Я думаю, так. На жаль, щодо подальшої сітки, якщо ми пройдемо далі, матчі-відповіді - в гостях. Перший матч на виїзді це зручно, тому що залишається шанс відігратися вже на домашньому майданчику. У тому числі в «золотому сеті», якщо знадобиться.

- Але ми ж про це не думаємо?

- Думаємо. Не хотілося б, звичайно, його грати, але скільки в минулому сезоні було зіграно «золотих сетів». Спорт є спорт, тому треба готуватися до всього.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник