Суперліга (жінки). «Орбіта» - «Галичанка»: два різних матчі, переможець один

20:10 | 07 декабря 2014

Одним з найбільш цікавим за останній час видався шостий тур жіночої Суперліги. Відразу в двох містах – Запоріжжі і Луцьку билися конкуренти за потрапляння в четвірку. «Галичанку», змагаючись з «Орбітою», схоже впустила свій шанс увезти перемогу ще в перший день, програвши «п’ятихатку». Подробиці волейбольної Січі в нашому матеріалі.

 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Галичанка-ТНЕУ» - 3:2 (25:16, 25:19, 20:25, 16:25, 15:11) ВІДЕО

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»: Лучко, Дрозд, Сильченкова (к), Дудникова, Биценко, Скрипак; Дерюгіна (л), Кліменова (л), Сухорукова, Пугачова. Тренер - Ігор Філіштинський.

«Галичанка»: Дубьянська, Дудник, Мадзар, Карпець, Палій, Туркула (к); В.Дельрос (л), Вер.Дельрос, Єфременко, Стасівська. Тренер - Андрій Романович.

Судді: А.Батюк (Кривий Ріг), В.Самодай (Суми)

Тривалість матчу: 93 хв. (20+21+22+18+12).

Кращі гравці (версія ФВУ): Скрипак - Туркула.

5 грудня. Запоріжжя. Палац спорту ЗАБ. 180 глядачів.

До цих матчів в турнірній таблиці команди розташувалися поруч. Після п"яти турів у запорізької команди в активі було 21 очок, а гості мали на одне очко менше. Тому і ціна перемоги в майбутніх іграх розцінювалася дуже високо. Гості з Тернополя приїхали в Запоріжжі без гравця основного складу досвідченої Наталії Чернецької, яка отримала травму. «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» теж відчувала складності, тільки іншого характеру. 24 і 25 листопада в бельгійському місті Шарлеруа провела два п"ятисетових матчі в Кубку ЄКВ, плюс дорога, от і не було часу, як слід відновитися.

Почали матч запоріжанки з рук геть погано. Весь час намагалися дістати суперника, який зробив маленький відрив: спочатку в одне, потім в два-три очка. А ось уже «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» поступається 5:9. Не може результативно завершити атаку Катерина Сильченкова. На шляху м"яча руки блокуючих. Ігор Філіштинський взяв тайм-аут і намагався налаштувати на боротьбу підопічних. Не вийшло. 8:12 і технічну перерву, тепер за новими правилами він один в партії і тільки після того, як одна з команда виграє 12 очок. Після нього - 12:12. «Орбіта» завелася і тепер її не зупинити. До кінця сету програла лише чотири розіграшу м"яча.

На початку другої партії запоріжанки поступалися всього одне очко, швидко дістали суперника і, не знижуючи темпу, довели її до перемоги. У команди все виходило. Швидкі та потужні атаки, добре поставлені блоки, боротьба за кожен м"яч. Звичайно, такий волейбол подобається глядачам, які раз за разом нагороджували оплесками гравців. Допомогли партію виграти тернополянки, у яких, явно, не склалося гра не тільки в атаці, але й захисті. У третьому і четвертому сетах фортуна відвернулася від «Орбіти». Блок став малоефективним, стала помилятися зв"язка, м"яч після ударів атакуючих йшов в аут. Ніщо не допомагало - ні заміни, ні тайм-аути. Обидві партії програні, і рахунок у матчі став - 2:2.

У п"ятій партії господарки повели 6:3, 7:4. Потім програли чотири розіграшу поспіль. Зібралися після зміни майданчиків, і ось тоді вже не можна було втримати команду. 3:2 важка перемога.

 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Галичанка-ТНЕУ» - 3:0 (25:21, 25:13, 25:15) ВІДЕО

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»: Лучко, Дрозд, Сильченкова (к), Дудникова, Биценко, Скрипак; Дерюгіна (л), Кліменова (л), Сухорукова, Пугачова. Тренер - Ігор Філіштинський.

«Галичанка»: Дубьянська, Дудник, Мадзар, Карпець, Палій, Туркула (к); В.Дельрос (л), Вер.Дельрос, Єфременко, Мельниченко. Тренер - Андрій Романович.

Судді: В.Самодай (Суми), А.Батюк (Кривий Ріг).

Тривалість матчу: 57 хв. (20+18+19).

Кращі гравці (версія ФВУ): Биценко - Туркула.

6 грудня. Запоріжжя. Палац спорту ЗАБ. 100 глядачів.

На відміну від попереднього дня в другому матчі «Галичанка-ТНЕУ» тільки в першій партії змогла нав"язати боротьбу. З перших ударів по м"ячу запоріжанки стали йти у відрив, щоправда, цей відрив, найчастіше, становив чотири пункти. У середині партії гості змогли скоротити його до мінімуму (17:16, 19:18). У кінцівці добре зіграли Олександра Биценко і Лідія Лучко, що дозволило «Орбіті-ЗТМК-ЗНУ» виграти першу партію.

А далі боротьби не вийшло. Керманич «Галичанки-ТНЕУ» Андрій Романович не зміг налаштувати підопічних на боротьбу. У третій партії навіть він змирився з поразкою, використовував тільки один тайм-аут, сів на лаву запасних і без емоцій спостерігав за грою. «Орбіта» легко довела матч до перемоги.

Отже «Орбіта», взявши п’ять важливих бали, відірвалася від конкуренту на п’ять балів. Але цей відрив може бути компенсований вже в 7-му турі, адже запорізьку команду чекає складний виїзд в Луцьк, в той час, як «Галичанка» приймає «Білозгар-Медуніверситет».

 

Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ, головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»:

- Ми грали проти хорошої команди. Те, що вони сьогодні (6-го грудня) не грали, говорить про те, що у команди «печалька» щодо вчорашньої поразки. А вчора вони добре грали, і не тому, що ми зупинилися. Абсолютно ні, вони дотиснули. Це не позначився фактор втоми, чи самовпевненості. Не забувайте, що ми теж не в ідеальному стані. Ми втратили досить знакові фігури. Не будемо картати себе, все-таки виграли, але деякі особи на стадії вдосконалення. Слава богу, відновлюється Дудникова

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами сайту «Вся власть»

Источник