Суперліга (жінки). 6-й тур. Чи підтвердить «Волинь» свої амбіції грою?

13:55 | 05 декабря 2014

Продовжуємо представляти 6-й тур жіночої Суперліги, в якому половина команд завершить перше коло регулярного чемпіонату - «Хімік»», «Сєвєродончанка», «Регіна» та «Педуніверситет» свої матчі 7-го тура провели в листопаді. Переможцем першої частини достроково став «Хімік», а ось, хто посяде останнє місце, можливо, вирішиться вже в цьому турі – в дуелі команд двох університетів – Вінниці та Чернігова. Але найбільш принципова дуель відбудеться у Луцьку – «Волинь» проти «Сєвєродончанки».

 

«Білозгар-Медуніверситет» - «Педуніверситет-ШВСМ»

Ці матчі, як ми вже говорили, повинні визначити команду, яка посяде сьому сходинку після першого кола. Звісно, цікавить питання, чи зможе юний чернігівський колектив нарешті виграти партію, чи взяти перші очки. Також відзначимо, що ці команди вперше зустрінуться між собою в офіційних змаганнях.

 

«Хімік» - «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ»

Матчі з одним з аутсайдерів «Хімік» в певній мірі використає для підготовки до більш важливих – єврокубкових баталій, адже у вівторок перший двобій Кубку виклику ЄКВ. Напевно отримають практику самі юні волейболістки команди – Тетяна Карпушина та Олена Напалкова. Для рівненської команди такі ігри, безумовно, відмінний досвід у вирішенні своїх турнірних задач.

СТАТИСТИКА ІГОР (останні чотири сезони):

9 матчів: +9-0, партії - 27-3, очки – 26-1

Суперліга-2013/14 - 4 матчі: +4-0, партії - 12-1, очки – 12-0. Рівне3:1, 3:0. Южне - 3:0, 3:0.

Суперліга-2012/13 – 4 матчі: +4-0, партії - 12-0, очки – 12-0. Южне - 3:0, 3:0. Рівне3:0, 3:0.

Кубок-2012/13 – 1 матч:+1-0, партії - 3-2, очки – 2-1. Євпаторія – 3:2.

В сезоні-2011/12 команди між собою не грали.

 

«Континіум-Волинь-Університет» - «Сєвєродончанка»

Про луцьку команду спеціалісти говорять як про одного з претендентів на потрапляння в четвірку, про свої амбіції заявляла і сама «Волинь». Наскільки вони підкріплені грою, покажуть найближчі тури, в яких лучанки на своєму майданчику зійдуться з конкурентами - із «Сєвєродончанкою» та «Орбітою». Якщо підопічні Богуслава Галицького візьмуть менше половини очок, шанси на виконання поставленої задач стануть примарними. Хоча це залежатиме в тому числі і від того, де проводитиме матчі другого кола «Сєвєродончанка».

 

Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ, головний тренер ВК «Континіум-Волинь-Університет»:

- Підготовка до цих матчів пройшла зо змінним успіхом: ряд волейболісток перехворіли, деякі мали пошкодження, а останнім часом і я захворів – вже тиждень на роботу не ходжу, команда тренувалася з іншим тренером. Але на турі вже буду на своїй звичній позиції. Всі гравці відновилися, але разом команда, маю на увазі стартову шістку, тренувалася лише на цьому тижні. Тим не менш, ми налаштовані позитивно, боротимемось за перемогу.

- Матчі достатньо важливі для «Волині» - вони повинні показати конкурентоспроможність команди в боротьбі за «четвірку»…

- Так, якщо переможемо, зможемо розраховувати на потрапляння в «четвірку». Думаю, що психологічна перевага у нас, а ось у кого технічна та фізична перевага, покажуть вже самі матчі.

- «Сєвєродончанку» бачили в цьому сезоні?

- Ні, не бачив. Ось в п’ятницю побачу, тоді скажу вам свою думку про цю команду. Але впевнений, що нам по силам боротися з нею.

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер ВК «Сєвєродончанка»:

- Що скажете про стан команди напередодні важливих матчів?

- В цілому, за виключенням того, що кілька гравців перехворіли простудними захворюваннями, все пройшло за графіком. Але в Луцьк приїхали всі – добралися в середу, в четвер мали опробування.

- Якими вам бачаться матчі з «Волинню»?

- Луцька команда завжди добре грає вдома за підтримки своїх вболівальників. Тому налаштовуємося на боротьбу, легких ігор не чекаємо, адже «Волинь» зовсім рядом з нами за втраченими очками – всього лише «-2». Враховуючи важливість матчів в турнірному відношенні, на команди ще ляже і психологічне навантаження. Хто раніше впорається з цим, матиме більше шансів.

- Маєте уявлення про суперника?

- Так. Інформацію маємо, тож готувалися до цих матчів, враховуючи особливості гри луцької команди. Тактично ми готові, тепер важливо це реалізувати на майданчику. «Волинь» дещо специфічна команда у порівнянні з іншими, адже в третій зоні намагається грати не швидко, а високо, що незвично для центральних блокуючих суперника, у яких, звісно, склався певний стереотип блокування. До такої гри треба адаптуватися, така гра створює певну незручність. Треба зламати стереотип мислення, від цього в тому числі залежатиме, як піде гра. Впораємося на блоці – буде значно легше. Ну і, крім того, треба справитися з прийомом – це основа.

СТАТИСТИКА ІГОР (останні чотири сезони)

16 матчів: +10-6, партії - 36-27, очки – 29-19.

Суперліга-2013/14 – 2 матчі:+0-2, партії – 1-6, очки – 0-6. Сєвєродонецьк – 1:3, 0:3.

Суперліга-2012/13 – 6 матчів: +6-0, партії - 18-8, очки – 15-3. Луцьк - 3:2, 3:0, 3:1. Сєвєродонецьк – 3:2, 3:1. Южне – 3:2.

Кубок-2012/13 – 2 матчі:+1-1, партії – 3-3, очки – 3-3. Ковель – 0:3, Южне – 3:0.

Суперліга-2011/12 – 6 матчів:+3-3, партії – 14-10, очки – 11-7. Сєвєродонецьк – 2:3, 1:3, Луцьк – 2:3, 3:0, 3:1, Южне – 3:0.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник