Суперліга (жінки). 7-й тур. Перший візит «Хіміка» в Чернігів: без несподіванок

19:40 | 01 декабря 2014

Діючий чемпіон України «Хімік» зіграв в Чернігові перенесені матчі 7-го туру з місцевим «Педуніверситетом-ШВСМ». Це був перший візит южненської команди в це старовинне місто. Пройшов він без несподіванок.

 

«Педуніверсітет-ШВСМ» - «Хімік» - 0:3 (11:25, 20:25, 18:25)

Педуніверситет: Ткаченко, Коган, Шара (к), Кравчук, Українець, Коленко; Калабура (л), Задніпровська (л), Бойко, О.Жула. Тренер - Володимир Жула.

Хімік: Кальченко, Політанська, Кодола (к), Трушкина, Расточило, Чернуха; Степанчук (л), Герасимова, Карпушина. Тренер - Сергій Голотов.

Судді: М.Хвас (Тернопіль), В.Босенко (Суми).

Тривалість матчу: 58 хв. (17+21+20).

Кращі гравці (версія ФВУ): Ткаченко - Степанчук.

28 листопада. Чернігів. Спорткомплекс ЧНПУ. 80 глядачів.

До Чернігова «Хімік» відправився прямо з Італії, де, як ви пам"ятаєте, влаштував справжнє волейбольне шоу на пару з «Імоко Воллей». Можна собі тільки уявити скільки сил та емоцій було залишено на майданчику. Але як би там не було, треба було виходити на майданчик у 7-му турі чемпіонату України проти «Педуніверситету-ШВСМ», де виступають зовсім юні вихованки чернігівського волейболу.

Такі матчі - можливість для отримання практики гравцям, які не так часто з"являються на майданчику. Відпочинок отримали Олександра Перетятько і Мина Томич, позиції яких зайняли Алла Політанська і Олена Расточило, а от лідери команди Ірини Трушкина і Надія Кодола з"явилися на майданчику - задля більшого задоволення місцевих уболівальників, які вперше мали можливість побачити в справі найсильнішу команду країни останніх чотирьох років. Чи буде у них така можливість ще, невідомо.

Господарки компактного залу педуніверситету навіть повели на старті - 1:0, 3:1. Кращий снайпер дводенної давності матчу Кубку ЄКВ Кодола відіграла право на подачу, і «Хімік» прогнозовано пішов у відрив, на її ж подачі - 6:3. Потім вже на подачі Трушкиної перевага досягла вісім м"ячів - 12:4. Звичайно, чимало допомогли в цьому і місцеві волейболістки, допускаючи помилки. Практично кожна атака «Хіміка» збільшувала очковий запас команди. Як кажуть, танцюють всі: і Кодола, і Розточчя, і Чернуха, і Кальченко, і звичайно, Трушкина. Завершила очікуваний розгром Чернуха - 25:11.

Другий сет «Хімік» почав без розкачки. 8:2 - чотири очки в активі Олени Расточило. 14:8 - час дати відпочити Трушкиній. За рахунку 21:14 замість Кодоли вийшла Тетяна Карпушина. Чернігівські волейболістки скоротили відрив до чотирьох балів. Ясна річ, на результат партії це не вплинуло - 25:20. Крапку поставила все та ж Расточило.

У третій партії Трушкина не виходила взагалі, а Кодола пішла з майданчика за рахунку 9:3, віддавши бомбардирські справу в руки Карпушиної. Та каші не зіпсувала, внісши свій внесок в успіх команди. У підсумку 25:18 і 3:0 - «Хімік», як і передбачалося, без проблем взяв свої три очки.

 

«Педуніверсітет- ШВСМ» - «Хімік» - 0:3 (16:25, 19:25, 9:25)

Педуніверситет: О.Жула, Коган, Ткаченко, Шара (к), Кравчук, Українець; Калабура (л), Задніпровська (л), Бойко, Коленко, Біда. Тренер - Володимир Жулай.

Хімік: Кальченко, Расточило, Трушкина, Чернуха, Кодола (к), Перетятько; Степанчук (л), Герасимова, Політанська. Тренер - Сергій Голотов.

Судді: В.Босенко (Суми), М.Хвас (Тернопіль).

Тривалість матчу: 54 хв. (18+21+ 15).

Кращі гравці (версія ФВУ): Шара - Кодола.

29 листопада. Чернігів. Спорткомплекс ЧНПУ. 70 глядачів.

У другому чернігівському матчі проти першим відбулася одна зміна в стартовому складі «Хіміка» - Олександра Перетятько зайняла позицію зв’язуючої. У господарок паркету також одна зміна: Ольга Жула замість Олександри Коленко, але настрій у команди такий же бойовий. На старті матчу чернігівські волейболістки поставили ряд результативних блоків і змусили помилятися чемпіонок України в прийомі. До першої перерви всього «+1» у «Хіміка». 8:7 - після атаки Катерини Кальченко.

У відрив южненські волейболістки пішли після позначки «10» за рахунок якісної гри на подачі, блоці і в атаці - 13:10, 19:12 - після атаки удару Перетятько. Ейс Катерини Кальченко - 23:14. Домогтися двозначного перевага не вийшло. Ті ж «+9» на фініші. Остаточний рахунок встановила Олена Расточило, «зачохливши» свою тезку Шару. 25:16.

На старті другої партії «+4» на користь «Хіміка» - 7:3. Далі ривок підопічних Володимира Жули - 7:6 після удару Юлії Качан. 10:7 - два бали в скарбничку поклала Політанська, активно зігравши на сітці - до блоку додала атаку. Господарки не відставали, тримаючись на мінімальній відстані - 13:12, 15:14 і навіть 18:17. І тільки після цього «Хімік» зробив вирішальний заділ - атака і два ейси Анастасії Чорнухи і перший темп Кальченко - 22:17. У результаті - 25:19.

А от у третій партії все вирішилося на самому початку - 4:0, 11:1. П"ять очок на цьому відрізку набрала Трушкина. Відзначимо, два ейси Кодоли, на подачі якої «Хімік» власне і домігся двозначної переваги. Далі - 12:4, 18:6. Цікаво, що в цій партії Кальченко вийшла в «четвірці», Юлія Герасимова зайняла позицію в третій зоні. Вона ж, до слова, і завершила перший в історії «Хіміка» виїзд в Чернігів, зробивши серію з чотирьох ейсів поспіль. 25:9. 3:0 – дванадцята перемога южненської команди 12-ти матчах і впевнене лідерство.

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник