Суперліга (чоловіки). 2-й етап. 5-й тур. «Юракадемія» - «Барком-Кажани». Післямова

18:55 | 01 декабря 2014

Головні тренери харківської «Юракадемії» та львівської команди «Барком-Кажани» відповіли на питання прес-служби ФВУ за підсумками матчів цих суперників в 5-му турі. Ігри, нагадаємо, завершилися на користь «юристів» - 3:1 та 3:2.

 

Володимир РОМАНЦОВ, головний тренер ВСК «Юракадемія»:

- Це були матчі рівних суперників, і вони дуже сподобалися глядачам, адже напруга, боротьба була від початку і до кінця. З іншого боку, обидва наставники спалили чимало нервових клітин під час цих матчів. «Барком» - команда висока, міцна, з такими приємно грати. В таких матчах відчувається подих ігри, кожний розіграш як маленький спектакль.

В цілому, нам просто десь більше пощастило. Особливо в другий день. Хоча треба віддати належне моїм підопічним, які на зубах витягнули четверту партію, коли програвати шість очок. Після цього на тай-брейку вже було легше.

Не можу не подякувати за підтримку вболівальникам, зокрема нашому студентському фан-сектору. Навіть, коли ми програвали в четвертому сеті, вони, що називається, гнали команду вперед, продовжували вірити в перемогу.

Якщо в перший день у нас краще виходили кінцівки, то про другий не можу це сказати. Зокрема, завалили другу партію. Взагалі, ми раді, що набрали п’ять очок в цих матчах. Залишився задоволеним результатами команди і ректор юракадемії Василь Тацій, який спостерігав за перебігом подій в обох поєдинках.

- Задоволені очковим здобутком, який зараз є у «Юракадемії»?

- Гадаю, що так. Хотіли набрати, принаймні, 18 очок, набрали на один бал менше. Враховуючи, що ми з двома основними конкурентами грали на виїзді, це нормальний результат.

 

Владислав ЛАЗАРЧУК, головний тренер ВК «Барком-Кажани»:

- Що не вийшло в минулих матчах, чому не вдалося добитися позитивного результату?

- Почну з початку. В Харків ми поїхали без двох волейболістів, які останнім часом були основними доігровщиками – Андрія Шиманського та Сергія Пришляка. Напередодні виїзду з ними було вирішено розстатися. У цих матчах їх замінили Юрій Флюнт та Олександр Мирошниченко.

В першому матчі ми зіпсували багато подач, не дуже добре зіграли на прийомі. Ось вам і результат. Сказалося зайве хвилювання хлопців, які вийшли в основному складі в четвертій зоні, адже на цих волейболістів завжди лягає висока відповідальність.

На другий матч хлопці вийшли з відмінним настроєм, боролися за кожний м’яч. Чого не вистачило для перемоги? Напевно емоцій. Ми вели 2:1 та 20:14 в четвертій партії. Дуже добре грали. На жаль, в цей момент ми не впоралися з прийомом, не могли добити. Рахунок став 20:19. Кінцівку ми програли. Крім того, до того часу я вже використав всі тайм-аути та всі заміни. Тому складно було вплинути на хід гри та допомогти хлопцям. А допомогти дуже хотілося. П’ята партія стала наслідком четвертої: психологічно не вилізли після програної кінцівки. Ми дуже хотіли виграти цей матч, просто не вистачило кількості гравців, щоб пересмикнути гру. Наприклад, я не міг дати відпочити нашому основному діагональному Володимиру Тевкуну, який ніс основне навантаження – ніким було замінити. Вже в четвертій партії в його діях відчувалася втома.

Звісно ми хотіли більше очок привезти з Харкова. Після цих втрат на рахунку буде кожна гра, кожне очко. І хлопці зараз налаштовані серйозно працювати, щоб змінити турнірну ситуацію.

- Хто, крім Флюнта та Мірошниченка, грав у Харкові?

- Коваліков, Тевкун, Пилипів, Кадюк та ліберо Бокшан. На заміну виходили Клепко, Знак та Оліщук.

- Як будете закривати вакансії в четвертій зоні? Шукатимете резерви в колективі, чи залучатимете новачків?

- Пошукаємо серед гравців, які залишилися без клубу, хоча з іншого боку, у доігровщиків, які виходили в цих матчів, є резерви для підвищення рівня своєї гри.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник