Кубок ЄКВ (жінки). Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ: «За якістю, за самовіддачею перший матч став найкращим сезоні»

08:40 | 01 декабря 2014

Головний тренер запорізької «Орбіти-ЗТМК-ЗНУ» Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ прокоментував виступ команди в 1/16 фіналу Кубку ЄКВ. Нагадаємо, що в цьому раунді бронзові призерки чемпіонату України двічі зіграли на виїзді з лідером національного чемпіонату Бельгії «Дафінс» з Шарлеруа (2:3, 2:3).

 

- Відразу скажу, що нам протистояв доволі цікавий суперник, підготовлений в цілому та й до нашої команди зокрема. Волейболістки «Дафінс» вміють добре обращатися з м’ячем, в цьому вони нас перевищували. З атакою та блоком все на рівні, шикарно захищаються – вміють класно страхувати, куди б м’яч не відскочив, дуже розумно себе ведуть в нестандартних моментах вторинного доіграша. Здивувався, що іспанські гравці можуть бути так підготовлені. Грають досвідчена словацька волейболістка, добра зв’язуюча. В цілому добротна команда.

- Що скажете про характер матчів?

- Обидві гри були рівними. Перший матч, на мій погляд, зіпсував суддя з Люксембургу. Так в першій партії ми вели чотири очки, але він знайшов дві помилки та вирівняв гру. Рахунок став 24:23 – прийшлося взяти тайм-аут, і ми все ж таки партію довели до перемоги. В другій, в ключовий момент було придумано торкання блоку, коли м’яч полетів трохи не в двадцятий метр майданчику. Подарував супернику партію – от і все. А мої підопічні ще не зовсім психологічно стійкі. Поступилися в третій партії, четверта – за нами.

І ось що відбулося на тай-брейку. Спочатку не помітили величезний заступ – рахунок мав стати 9:6 на нашу користь. Але це були лише квіточки, ягідки були попереду. Програємо 12:13. Ідеально доводка, трохи в нахилі Ольга Скрипак пасує. Суддя їй свистить помилку. На рівному місці, уявіть (обурено). Нашому обуренню не було межи – вся лава, вся команда піднялася: «Та ви що!?». Він бере червону картку всій команді показує. Завіса. Матч закінчено. Звертаюсь до супервайзера, а він тільки: «Нічого змінити неможна, а протоколі я відзначу рівень суддівства». Та що нам від цього. Дівчатка були в шоку від такої розв’язки, деякі з них просто розплакалися.

Другий матч був таким же добротним, але після другої партії на діях обох команд став позначатися фактор втоми, адже перший матч розтягнувся на години дві з половиною. А в п’ятій партії вже самі напомилялися на самому початку. Були шанси відігратися, але… Були і суддівські пустощі – вміють знайти торкання сітки, торкання блоку, якого не було та інші моменти. Просто неякісне суддівство.

- У другому матчі, згідно статистиці ЄКВ, Дар’я Дрозд поставила сім блоків…

- Це не відповідає дійсності. Я був би тільки радий, якщо це було б так. З реальною статистикою дуже великі розходження.

- В цілому як оціните ці матчі?

- За якістю, за самовіддачею, за бажанням це був найкращий матч «Орбіти» в цьому сезоні. До того ж, гравці отримали добрий міжнародний досвід. Найголовніше – команда не здригнулася.

Що стосується окремих волейболісток, то добре зіграла Лідія Лучко, інші баришні на стадії зростання та виховання.

- На наступній стадії «Орбіта» гратиме з боснійським клубом «Брчко», який в золотому сеті обіграли грецький «АЄК». Буде легше, ніж з «Дафінс», як вважаєте?

- Гадаю, що так. Але побачимо.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник