Суперліга (чоловіки). 2-й етап. 5-й тур. «Юракадемія» увірвалася до четвірки

08:40 | 01 декабря 2014

В двох містах країни – Харкові та Сумах відбулися матчі 5-го тура 2-го етапу чоловічої Суперліги. Головний підсумок – подвійний успіх «Юракадемії», завдяки якому команда увірвалася до «четвірки». В той же час «Локомотив» продовжив свою переможну серію, а «Фаворит» - серію поразок.

 

«Локомотив» - «Буревісник-ШВСМ» - 3:0, 3:0 (ВІДЕО – 1, 2)

Перший матч фактично з самого початку і до кінця пройшов за тотальної переваги «Локомотива». Команда з Чернігова навіть толком і спроб не робила для того, щоб хоч якось зачепитися за рахунок. Повний провал у всіх лініях оборони і нападу призвів до того, що жодного разу команда Миколи Благодарного не подолала рубіж в 15 очок.

 

«Локомотив» (Харків) - «Буревісник» (Чернігів) – 3:0 (25:12, 25:15, 25:12)

Локомотив: Єрещенко, Рудницький, Стаценко, Татаринцев (к), Жилинський, Ковальчук; Фомін (л), Гармаш (л), Гуменюк, Томін, Дрозд, Капаєв. Тренер – Юрій Філіппов.

Буревісник: Копич, Татаренко, Гладенко, Дикун, Прохоренко, Данілов; Старченко (л), Чуб (л), Педора, Борисенко, Чмирьов, Бєлік. Тренер – Микола Благодарний.

Судді: С.Овчарук (Миколаїв), О.Скибицький (Львів).

Тривалість матчу: 61 хв. (20+21+20).

Кращі гравці (версія ФВУ): Рудницький – Борисенко.

28 листопада. Харків. Палац спорту «Локомотив» імені Г.Кірпи. 756 глядачів.

В якійсь мірі цікавіше склався другий матч. І хоча мова про інтригу не йшла - «Локомотив» впевнено перегравав суперника, проте до третьої партії волейболісти «Буревісника» змогли на початку сету і до першого технічного тайм-ауту тримати рівний з чемпіоном України рахунок. 8:7 на користь «Локомотива». Правда, після цього локального успіху все повернулося на круги своя. Харків"яни впевнено створили відрив у шість очок, а кінцівку партії провели за сценарієм попередніх сетів.

У 6-му турі «Локомотив» прийме на своєму майданчику «Барком-Кажани». Згідно календаря ці матчі мали відбутися під на майданчику львівської команди, але через перенос ігор Кубку ЄКВ вони пройдуть у Харкові.

Нагадаємо, що у зв"язку зі сформованою в Україні ситуацією ЄКВ настійно рекомендувала не проводити «Локомотиву» гри єврокубку в Харкові. Таким чином було затверджено рішення, що обидві гри 1/8 фіналу з «Лєнніком» пройдуть на майданчику бельгійського клубу - 16 і 17 грудня (офіційний сайт ВК «Локомотив»).

 

«Хімпром-СумДУ» - «Фаворит» - 3:0, 3:0

Початок першої зустрічі був за господарями – 3:0. Помилка на подачі – і перше очко підопічних Офата – 3:1. Проте і наші земляки відповіли тим же – 4:1. Далі вдалося відіграти ще два очки – 4:3. На 1-й технічний тайм-аут пішли за рахунку – 8:4, на другий – 16:8. У підсумку – 25:14 (1:0).

Другий сет «фаворитівці» розпочали у такому складі: Дінець, Лук’янчіков, Сотнік, Півень, Курлапов, Дьогтєв. На старті партії на майданчику точилася абсолютно рівна гра – 1:1, 4:4, 7:7. Згодом «Фаворит» навіть вів у рахунку, проте у подальшому дався взнаки досвід виконавців «Хімпрому» - 25:18 (2:0). Але цю партію лубенська команда провела значно зібраніше і впевненіше. Особливо запам’яталися два ейси у виконанні Ніка Сотніка.

Сценарій третього сету був схожий на розвиток подій у першій партії. Тут «Хімпром-СумДУ» виграв – 25:13.

У другому матчі без несподіванок у рахунку, але з інтригою у двох партіях. І хоча більш досвідчений суперник переміг, проте «Фаворит» був близький до того, щоб знову «взяти» партії.

«Фаворит» першим відкрив рахунок – 1:0. Далі на майданчику тривала рівна гра - гості билися за кожен м’яч - 11:11, 13:13. Перед другою технічною перервою на табло – 16:14 на користь сумчан. Проте підопічним Офата знову вдалося вирівняти перебіг подій – 16:16, 18:18, 20:20. І все ж кінцівку «вирвав» «Хімпром-СумДУ» - команда Пасажина явно не чекала такого супротиву від «Фаворита».

Другу партію наші земляки розпочали у такому складі: Дінець, Півень, Дьогтєв, Лук’янчіков, Оніпко, Крайнік. Віддавши багато фізичних та емоційних сил, боротьбу нав’язати не вдалося: 4:11, 6:16, 7:21 і 10:25.

Третій сет розпочався під диктовку суперника, який вигравав – 5:1. Але лубенці зібралися і рахунок зрівняли – 9:9 і навіть вийшли вперед – 15:13, 16:14, 17:15. «Хімпрому» знову вдалося вирвати перемогу наприкінці партії – 25:21 (сайт СК «Фаворит»).

 

«Юракадемія» - «Барком-Кажани» - 3:1, 3:2

В разі двох домашніх поразок на своєму майданчику «юристи» ставили під сумнів потрапляння до четвірки кращих, тепер вони, навпаки, зросли. Перший поєдинок вони виграли доволі впевнено, а ось другий – цілком могли програти. Львів’яни, програвши першу партію, виграли дві партії на балансі, мали шанси виграти і четверту, але у вирішальний момент сильнішими виявилися господарі. Провівши на підйомі тай-брейк, підопічні Володимира Романцова взяли важливі два очки та обігнали «кажанів» (17 проти 14-ти), увірвавшись до четвірки кращих. Враховуючи, що у другому колі чотири з шести ігор з конкурентами вони чотири грають вдома, їх шанси на потрапляння у фінальний квартет стали достатньо високими.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник