Суперліга (чоловіки). 2-й етап. 5-й тур. «Юристи» та «кажани» налаштовані на максимум очок

11:55 | 28 ноября 2014

Отже, до вашої уваги центральний двобій – дуель конкурентів за потрапляння в четвірку кращих. Як говорять у таких випадах, суперечка за шість очок. Що цікаво, це буде перша зустріч команд в чемпіонатах країни, до цього шляхи команди уникали один одного, виступаючи в різних лігах.

 

ТРЕНЕРИ

 

Володимир РОМАНЦОВ, головний тренер «Юракадемії»:

- Для нас неважливих матчів немає, а тем більше ми граємо вдома і наш волейбол повинен подобатися вболівальникам. «Барком» добротна команда, збалансований склад. Тим більше в минулому турі львів’яне перемогли одного з лідерів – ВК «Вінниця». Команда амбіціозна та має свої цілі та задачі.

Сподіваюсь і на підтримку наших вболівальників, адже на першому матчів з «Фаворитом» був аншлаг – близько тисячі глядачів. Вдома зобов’язані брати очки по максимуму – інших варіантів потрапити в квартет сильніших я не бачу.

 

Владислав ЛАЗАРЧУК, головний тренер ВК «Барком-Кажани»:

- «Юракадемія» - менш досвідчена, ніж наш попередній суперник – ВК «Вінниця», але самобутня цікава команда. До того ж, вважаю, нестандартна в своїй грі. Звісно ж будуть напружені матчі. Націлюємося взяти максимум очок.

В цьому чемпіонаті ми намагаємося тримати свою лінію гри і в останньому турі матчах нам вдалося добитися певного прогресу в якості, вдалося уникнути зайвих помилок. Сподіваюсь, так буде і цього разу.

 

ОСТАННЯ ОЧНА ЗУСТРІЧ

«Юракадемія» - «Барком» - 2:3 (25:20, 25:23, 23:25, 29:31, 7:15). ВІДЕО

Юракадемія: Рогожин, Діденко (к), Брова, Грюк, Шаповал, Шевченко; Канаєв (л), Никончук (л), Луговий, Камінський. Тренер – Володимир Романцов.

Барком: Пилипів, Коваліков, Мірошниченко, Кадюк, Тевкун, Пришляк (к); Бокшан (л), Оліщук, Хомин, Флюнт, Шиманський. Тренер – Владислав Лазарчук.

Судді: Ю.Кривець (Харків), В.Босенко (Суми).

Тривалість матчу: 124 хв. (25+28+27+33+11).

26 вересня. Харків. Палац спорту «Локомотив» імені Г.Кірпи. 758 глядачів.

Незважаючи на те, що «Юракадемія» стартувала в чемпіонаті з другого етапу, команди встигли зіграти в цьому сезоні – на першому етапі Кубку України. Тоді «кажанам» вдалося добитися вольової перемоги. Тоді обидві команди відіграли весь матч, за деякими виключеннями, без замін. Лише в четвертому сеті у складі львів’ян замість Кадюка та Пришляка у «старті» з’явилися Оліщук та Шиманський, але на тай-брейк знов вийшов звичний склад. Відзначимо, що в останньому турі (з ВК «Вінниця») на позиції доігровщика діяв саме Шиманський, а не Мірошниченко, як в кубковій грі з «Юракадемією». У складі харків’ян.

 

Орієнтовні склади:

Юракадемія: Калініченко, Діденко (к), Брова, Грюк, Шаповал, Шевченко; Канаєв (л).

Барком: Коваліков, Шиманський, Пилипів, Кадюк, Пришляк (к), Тевкун; Бокшан (л).

 

СТАТИСТИКА ІГОР (останні чотири сезони)

2 матчі: +1-1, партії - 5-4, очки - 4-2.

Кубок-2014/15 – 1 матч:+0-1, партії – 2-3, очки – 1-2. Харків – 2:3.

Кубок-2012/13 – 1 матч: +1-0, партії – 3-1, очки – 3-0. Львів – 3:1.

В сезоні-2011/12, 2013/14 команди не зустрічалися.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник