Владислав ЛАЗАРЧУК: «У вирішальний момент хлопці проявили бійцівські якості»

01:55 | 27 ноября 2014

Головний тренер ВК «Барком-Кажани» Владислав ЛАЗАРЧУК прокоментував матчі 4-го туру проти ВК «Вінниця», де львів’яни нарешті перервали серію з п’яти поразок. Нагадаємо, команди, обмінялися перемогами – 3:1 та 3:2.

 

- Ми могли краще зіграти в перший день. Добре розпочали – виграли перший сет, але потім череда помилок у другому сеті – чимало зіпсованих подач дали можливість більш досвідченим вінничанам перехопити ініціативу. В цьому матчі ми взагалі програли в нападі, як з поганої доводки, так і з хорошої, та подачу – на сім помилок більше, ніж у суперника.

В другий день, навпаки, ми в першій партії, так би мовити, пристрілювалися. Непогано зіграли другу партію, а в третій взагалі проблем не відчули. Тут ми успіху досягли за рахунок подачі та грі в захисті. Розумів, що такий рівень гри буде дуже складно тримати в четвертій партії. Так і вийшло, і в підсумку вона вийшла дзеркальним відображенням третьої. А кінцівку тай-брейку вирвали завдяки великому бажанню перемогти – хлопцям набридло вже програвати, та проявили в цей момент вони проявили свої бійцівські якості.

- За трансляцією матчу створилося враження, що «Барком» мав перемагати і в четвертій партії, коли лідирував 7:3. Але гравці допустили кілька помилок, і гра перевернулася…

- Так і відбулося. Ми вели 8:6, і знов череда своїх помилок в нападі – ми не могли «знятися» ані з країв, ані з центру. Це, звісно, вибило хлопців з колії. Крім того, третя партія в цілому, далася легко - ми добре спрацювали в поєднанні блок-захист, і в четвертій, мабуть через цю легкість, хлопці десь розслабилися.

- Перед цим туром ви говорили, що запорукою успіху стане гра в захисті. Наскільки ви задоволені діями підопічних в цьому компоненті?

- В цілому задоволений. В першому матчі були є деякі претензії, а в другій – ані за прийомом, ані захистом їх взагалі не було: хлопці старалися, падали, доставали дуже складні м’ячі. Тут я би відзначив нашого капітана Сергія Пришляка, як і в своїй зоні захисту, та й взагалі по майданчику – він дав загальну гру. В нападі серед кращих був Володимир Тевкун, а Ігоря Ковалікова я б відзначив за проявлені в цих матчах бійцівські якості.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник