Володимир РОМАНЦОВ: «В першому матчі «Буревісник» здорово зіграв, особливо в захисті»

15:40 | 25 ноября 2014

Головний тренер харківської «Юракадемії» Володимир РОМАНЦОВ відповів на питання прес-служби ФВУ стосовно матчів 4-го туру з чернігівським «Буревісником-ШВСМ». Нагадаємо, що студентські команди обмінялися перемогами з рахунком 3:1.

 

- Звісно, націлювалися в Чернігові на максимальний здобуток, але після поразки в першому матчі, задоволені і трьома очками, які заробили у другому поєдинку, - підбив підсумки виїзду Володимир Іванович. – За перебігом подій цих матчів це нормальний результат.

- Які причини поразки в першій грі?

- По-перше, хочу сказати, що дуже здорово зіграв «Буревісник», особливо в захисних діях – тут вони нас повністю переграли. Такі м’ячі іншого разу підіймали чернігівці, що просто складно було уявити, як це можливо. Крім того, суперник добре зіграв на подачі. Ми в свою чергу не змогли вправно пристосуватися до маленького залу після нашого просторого. Ніхто з нападників не проявив лідерських якостей, поплив молодий ліберо, а треба вже показувати те, на що ти готовий – не епізодично, а в кожній грі, як, наприклад, в другій чернігівській – і в прийомі, і в захисті. Не було заміни і нашим доігровщикам, адже вибув зі строю Валентин Луговий.

З командою була дуже серйозна розмова ввечері: якщо команда на щось претендує, треба битися, а не ламатися при першому ж напорі збоку суперника. Так і вийшло: першу партію виграли, а в кінцівці другою та третій партій припустилися своїх помилок на подачі.

- В другому матчі команда в цілому по-іншому зіграла?

- Все йде від голови, від настрою: ми повинні доказувати, що ми не гірше конкурентів. Це вдалося. Та й суперник не так здорово зіграв у захисті, як напередодні. Те, що вони в перший день підіймали, ми в другий день добили. В першому матчу, траплялося, виникало питання: куди ж бити, щоб забити – з таким азартом чернігівські волейболісти кидалися за м’ячем. Микола Благодарний після матчів з «Вінницею», сказав: «Ми ще не можемо два матчі поспіль проводити на одному рівні». На це, чесно кажучи, в деякій мірі і розраховував (посміхається). Крім того, набагато краще, ніж в перший день зіграв наш діагональний Віктор Шаповал. Він взяв на себе лідерські функції, особливо в четвертій партії, коли всім вже було важко. Забив необхідні м’ячі, якісно відподавав.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник