Чемпіонат України (аматори). У Полтаві так і не визначився одноосібний лідер

12:55 | 25 ноября 2014

У Полтаві протягом чотирьох днів тривав перший стиковий тур 8-ми жіночих команд із 12-ти Аматорського чемпіонату країни у вищій лізі. Головною особливістю полтавського туру стало те, що жодна з команд не змогла уникнути гіркоти поразки.

У стиковому турі чотири команди групи «А» — «Полтавчанка-Педуніверситет», «Харків’янка», ХДЗА і «Меламед» (усі — Харків) грали проти команд групи «Б» — ЗІЕІТ, ОДЮСШ-ЗНТУ (обидві — Запоріжжя), «Старт» (Дніпропетровськ) і «Агро-Альянс-Універ» (Миколаїв), розповідає сайт «Полтавщина спорт».

Вважалося, що одноосібним лідером за підсумками турніру стане команда ОДЮСШ-ЗНТУ, яка здобула перемоги у трьох перших матчах — над «Меламедом» — 3:0, «Полтавчанкою» — 3:0, «Харків’янкою» — 3:1. Але 23 листопада в останньому матчі волейболістки Запоріжжя у запеклому протистоянні програли ХДЗА — 1:3 (23:25, 25:9, 23:25, 20:25). Незважаючи на цю поразку, ОДЮСШ-ЗНТУ, завдяки різниці партій, посіла перше місце у полтавському турі — 9 очок (партії — 10:4).

«Полтавчанці» не вистачило лише однієї переможної партії, щоб вийти на перше місце. Господарки туру перемогли «Старт» — 3:0, ЗІЕІТ — 3:1 і «Агро-Альянс-Універ»— 3:0 та програли ОДЮСШ-ЗНТУ — 0:3. У господарок також 9 очок (партії — 9:4). Якби полтавки програли запорізьким дівчатам не 0:3, а хоча б 1:3, то цього вистачило б для першого місця за різницею партій. Та, звісно, все це лише мрії, бо, як свідчить офіційний протокол матчу, полтавки не мали шансів у боротьбі із представницями Запоріжжя, програвши першу партію — 8:25, другу — 14:25, третю — 12:25.

У домашніх матчах у складі «Полтавчанки» грали: Марина Атюшева, Марта Щербак, Ганна Ящук, Аліна Нагорна, Ірина Шабалтій, Марина Шевчик, Яна Коган, Катерина Слинько, Юлія Гупковська, Оксана Зав’ялова, Альона Вітько, Олена Чернова, Ярослава Романюк, Марина Добека, Анастасія Ратієва.

Турнірна таблиця за підсумками першого туру жіночої аматорської вищої ліги стане відомою після урахування результатів першого туру команд групи «В»: «Хімфармінвест», «Інваспорт» (обидві — Київ), «Юність» і «Спортліцей» (обидві — Біла Церква).

Другий тур цього дивізіону відбуватиметься вже навесні — 19-22 березня 2015 року. Тоді «Полтавчанка» гратиме у Харкові у другому стиковому турі, в якому команди групи «А» гратимуть із командами групи «Б».

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами сайту «Полтавщина спорт».

Источник