Суперліга (чоловіки). 2-й етап. 4-й тур. «Кажани» перервали п’ятиматчеву серію поразок

00:25 | 24 ноября 2014

Ті львівські вболівальники, які побували в ці вихідні на трибунах спорткомплексу «Галичина», думається, не пожалкували, що це зробили, адже їх улюблені «кажані» в обох матчах з одним із лідерів – «Вінницею», боролися до кінця. І таки добилися перемоги. Взагалі, матчі вийшли. Подробиці – далі.

 

«Барком-Кажани» - ВК «Вінниця» - 1:3 (25:21, 21:25, 17:25, 20:25)

Барком: Коваліков, Шиманський, Пилипів, Кадюк, Пришляк (к), Тевкун; Бокшан (л), Оліщук, Флюнт, Клепко. Тренер – Владислав Лазарчук.

Вінниця: Шломін, Слинчук, Ставнійчук (к), Сидоренко, Міщук, Калініченко; Патратій (л), Поліщук, Николайчук. Тренер – Олександр Бондаренко.

Судді: М.Мельник (Івано-Франківськ), С.Гулька (Тернопіль).

Тривалість матчу: 91 хв. (23+21+22+25).

Кращі гравці (версія ФВУ): Тевкун – Сидоренко.

22 листопада. СК «Галичина». 750 глядачів.

В першому домашньому матчі сезону львів’яне, отримавши потужну підтримку своїх вболівальників, постаралися зробити все можливе у одного з лідерів чемпіонату. На певних відрізках у них це виходило.

В партії-відкритті господарі лідирували з самого початку, але їх перевага тривалий час була незначна – одне-два очки, і лише після другої перерви вони пішли у відрив. Вінничани спохватилися лише при рахунку 18:24 та скоротили відставання до трьох очок. Але Володимир Пилипів зняв усі питання – 25:21.

В наступній партії команди йшли м’яч в м’яч до ії екватору. При рахунку 13:14 лідер «кажанів» Володимир Тевкун спочатку двічі поспіль успішно атакував, після чого ефективно зіграв на блоці – 16:14. Далі 18:16. Згадалася перша партія. Але підопічні Олександра Бондаренка зробили висновки. Вони зуміли вибити суперника з прийому та повести – 23:20. І свого вже не пустили. Переможний м’яч забив Володимир Сидоренко, який традиційно ніс основне навантаження в нападі – 25:21.

В третій партії вінничани вже не затягували до фінішних розбірок, здійснивши вирішальний відрив при рахунку 13:11 на свою користь. 17:11 – інтрига зникла. 25:17 - «Вінниця» перемогла і повела в матчі.

Зламати потужний хід суперника львів’яне не змогли, хоча до середини наступного сету чинили гідний опір. 6:6, 10:10. Долю партії, а з нею і матчу, вирішила солодка парочка подача-прийом, і знов подавали вінничани. Треба віддати належне самовідданості господарів, проте помилки в простих ситуаціях звели нанівець всі їх зусилля в захисті. Кінцівка не стала складною для гостей. «+5» на фініші партії та «+3» в копилку турнірних здобутків «Вінниці», відрив якої від переслідувачів виріс до двузначного.

 

«Барком-Кажани» - ВК «Вінниця» - 3:2 (23:25, 25:20, 25:15, 17:25, 16:14)

Барком: Коваліков, Шиманський, Пилипів, Кадюк, Пришляк (к), Тевкун; Бокшан (л), Оліщук, Флюнт, Клепко, Мірошниченко. Тренер – Владислав Лазарчук.

Вінниця: Шломін, Слинчук, Ставнійчук (к), Сидоренко, Міщук, Николайчук; Патратій (л), Поліщук, Калініченко. Тренер – Олександр Бондаренко.

Судді: С.Гулька (Тернопіль), М.Мельник (Івано-Франківськ),

Тривалість матчу: 108 хв. (24+23+21+23+17).

Кращі гравці (версія ФВУ): Пришляк – Ставнійчук.

23 листопада. СК «Галичина». 245 глядачів.

У другий день вінницька команда вирішила не ускладнювати собі життя і з перших м’ячів взялася за справу – 8:4, 11:7. Підопічні Владислава Лазарчука спробували наздогнати втікача, і це в якійсь мірі вдалося – на подачі Сергія Пришляка (12:13), але на фінішну пряму вінничани прийшли з триочковою перевагою – 20:17, 23:20. І тут могли бути варіанти, коли після помилки гостей розрив скоротився до мінімуму. Знов допомогла паличка-виручалочка в обличчі Сидоренка. 25:23 – «Вінниця» вийшла вперед в матчі.

Але «кажани» були налаштовані по-бойовому, і ця партія аж ніяк не сказалася на їх бажанні подарувати перемогу своїм прихильникам, які відчайдушно підтримували свою команду. До другої перерви вони забезпечили собі комфортну чотириочкову перевагу (16:12), яку з боями зберегли до кінця – 25:20. 1:1 – в матчі, але психологічна ініціатива на боці господарів, що вони виразно продемонстрували в третій партії

Третя партія стала першою та напевно єдиною в двоматчевій дуелі, в якій боротьби не вийшло. Надійний захист та чітка реалізація в нападі стали запорукою переконливої перемоги в цьому сеті. Першу скрипку в атаці, зазвичай грав Володимир Тевкун, але й партнери не відставали. 3:3, 10:4. А ось Сидоренко почав промахуватися і після другої перерви навіть пішов відпочивати, щоправда ненадовго. Львів’ян було не зупинити. Вони піймали кураж і довели партію до впевненої перемоги – 25:15.

На такому ж підйомі вони провели і старт наступного сету. 7:3. Але напевно зарано повірили в загальний успіх, припустившись серії помилок. Віддавши тим самим ігрову ініціативу супернику. Вінничани відчули запах крові та накинулися на суперника. 8:6, 12:16, 14:20. Господарі вже не змогли повернути свою гру. Тай-брейк.

Вирішальний сет за характером відповідав характеру дуелі взагалі. Хоча на старті підопічні Бондаренка зробили непоганий заділ для вікторії – 4:1, «Барком» миттєво відігрався. 4:4 – після блоку у виконанні Шиманського та Пилипіва. Далі команди відповідали ударом на удар. Стало зрозуміло: переможе той, у кого нерви виявляться міцнішими. Право на матчбол першими отримали вінничани – 14:13. Відігрався Андрій Шиманський. Він же разом з Мар’яном Кадюком заблокував гарматний постріл Сидоренка. 15:14. У вирішальний момент інший нападник «Вінниці», з іншого краю сітки, відправив м’яча в аут – це, до речі, про нерви. 16:14. «Барком» перервав п’ятиматчеву серію поразок. 3:2, хоча могло бути й 3:1. «Вінниця» терпить першу поразку в чемпіонаті, якщо не враховувати матчі з «Локомотивом», але друга позиція підопічних Бондаренка не викликає сумнівів.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник