Суперліга (чоловіки). 2-й етап. 4-й тур. Два уроки волейболу від «Локомотиву»

11:40 | 23 ноября 2014

У Полтаві з’ясовували між собою стосунки команди з різних полюсів турнірної таблиці. При всій повазі до колективу з Лубнів, фаворитом він є лише за назвою, і навіть його найпалкіші прихильники не мали ілюзій щодо підсумку зустрічі з чемпіоном України. Тому недивно, що ці зустрічі стали найкоротшими в цьому сезоні – вони тривали 47 та 42 хвилини відповідно.

 

«Фаворит» - «Локомотив» - 0:3 (11:25, 14:25, 12:25)

«Фаворит»: Помпе, Півень, Курлапов, Сотнік, Дінець (к), Оніпко; Крайник (л), С.Василенко. Тренер - Анатолій Офат.

«Локомотив»: Сухінін, Рудницький, Томін, Капаєв, Дрозд, Гуменюк; Фомін (л), Гармаш (л), Ковальчук. Тренер - Юрій Філіппов.

Судді: С.Овчарук (Миколаїв), В.Самодай (Суми).

21 листопада. Полтава. СК Заводу медичного скла. 315 глядачів.

Обидва клуби - і «Фаворит», і «Локомотив» - ведуть боротьбу відразу на двох фронтах. От тільки якщо харків’яни ретельно готуються до матчів 1/8 фіналу етапу Кубку ЄКВ з бельгійським «Лєнніком», то лубенці, серед яких є кілька школярів, виступають як у матчах чоловічої Суперліги, так і в поєдинках… Дитячої ліги України. І хоча господарі майданчика прогнозовано поступилися набагато більш досвідченішим гостям з рахунком 0:3, та певний досвід, хочеться сподіватися, здобули.

Початок зустрічі був повністю за слобожанами, які швидко пішли у відрив, і до другої технічної перерви в стартовій партії мали перевагу в 11 м’ячів. Та під кінець сету глядачі значно пожвавилися: «Фавориту» вдалося провести кілька вдалих розіграшів поспіль. Особливо результативно діяли Нік Сотнік і Максим Дінець. Кожне вигране хлопцями очко викликало хвилю емоцій на трибунах.

Відчувши смак до гри, лубенці розвинули успіх у другій партії, яка досить довго йшла не за сценарієм «Локомотива». Цікавий розмін комбінаціями і ударами йшов аж до першої технічної перерви, на яку лідером пішов «Фаворит»: після відчайдушного пострілу Станіслава Василенка з місця лівого діагонального рахунок був 8:7. На жаль, решта партії пройшла в зовсім іншому ключі. Харків’яни майже не помилялися при своїх подачах і перемогли -- 25:14.

Лубенці спробували піти на ще один штурм на початку третього сету. Вони вигравали - 4:3, та п’ять невдалих розіграшів поспіль остудили їхній запал -- 4:8. «Залізничники» довели справу до логічного кінця. 3:0.

 

«Фаворит» - «Локомотив» - 0:3 (10:25, 11:25, 9:25)

«Фаворит» (стартовий склад): Помпе, Дінець (к), С.Василенко, Півень, Курлапов, Сотнік; Крайник (л). Тренер - Анатолій Офат.

«Локомотив» (стартовий склад): Дрозд, Жілинський, Стаценко, Татаринцев (к), Ковальчук, Єрещенко; Фомін (л), Гармаш (л). Тренер - Юрій Філіппов.

Судді: В.Самодай (Суми), С.Овчарук (Миколаїв).

22 листопада. Полтава. СК Заводу медичного скла. 180 глядачів.

Другий матч пройшов в також дусі – юні волейболісти «Фавориту» за відсутності Ігоря Дьогтєва не змогли устояти перед авторитетом «Локомотиву»: «залізничники» провели черговий урок волейболу. При цьому склад харків’ян змінився на 5/6 у порівнянні зі першим матчем – залишився Максим Дрозд. Саме став найпомітнішім на старті матчу. Господарі навіть повели в рахунку після помилки Олександра Стаценка, але Максим відіграв право на подачу, виконувати сам пішов і виконувати. Розійшлися 9:1, звісно, на користь «Локомотиву». Перший балл своїми руками – Максим Динець атакував «блок-аут», господарі заробили при рахунку 3:10 – до цього «допомагали» харків’яне. Далі без несподіванок – 6:16, 10:25.

На початку другої партії кілька розіграшів суперники йшли врівень – 2:2. Далі по тому ж сценарію: в другій - 6:11, 8:16, 11:25 та в третій партіях – 3:8, 4:16, 7:20 та 9:25. Чергові три очки «Локомотиву». Підготовка до Кубку ЄКВ продовжується.

А «Фаворит» тепер чекає двомісячне виїзне турне за маршрутом Суми – Львів – Чернігів – Вінниця. Наступні домашні матчі – 30-31 січня з харківською «Юракадемією».

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник