Суперліга (чоловіки). 2-й етап. 4-й тур. Студенти обмінялися перемогами

23:40 | 22 ноября 2014

Двобій суперників, які представляють вузи – чернігівський педуніверситет та харківську юракадемію, завершився внічию: по чотири партії та по три очки здобули команди. Такий розподіл навряд чи задовольніть тренерів конкурентів в боротьбі за потрапляння в четвірку. Особливо Миколу Благодарного, адже «Буревісник» грав вдома.

 

ВОЛЬОВА ПЕРЕМОГА

«Буревісник-ШВСМ» - «Юракадемія» - 3:1 (22:25, 25:22, 25:21, 25:18)

Буревісник: Гладенко, Борисенко (к), Гладенко, Данілов, Дикун, Рєзніков; Старченко (л), Чуб (л), Копич, Прохоренко, Яловенко, Єрмолаєв, Бєлік. Тренер – Микола Благодарний.

Юракадемія: Калініченко, Діденко (к), Брова, Грюк, Шаповал, Шевченко; Канаєв (л), Камінський, Русін, Щолоков, Рогожин. Тренер – Володимир Романцов.

Судді: В.Паршин (Рівне), М.Хвас (Рівне).

Тривалість матчу: 98 хв. (25+25+24+24).

21 листопада. СК ЧНПУ. 205 глядачів.

У фінішний створ першої партії суперники увійшли з триочоковю перевагою харків’ян – 19:16. Господарі взяли тайм-аут та вибили суперника з прийому – атака Татаренка та блок Данілова – рахунок вже рівний. 19:19. Але «юристи», на відміну від суперника, уникли помилок, та вправно зіграли на блоці та в нападі. Як результат – перемога 25:22.

Зі старту другої партії в «Буревіснику» замість Рєзнікова вийшов Прохоренко, а боротьба розвивалася за схожим сценарієм, але у дзеркальному відображенні. На користь господарів - 18:15, 24:21. У наступних розіграшах команди обмінялися помилками на подачі. Тож рахунок аналогічний першій партії.

У третій партії «Буревісник» вже до середини партії майже забезпечив собі перемогу – 12:6, потім – 16:10. Але потім намітилися проблеми зі зйомом, що можна пов’язати з успішним блокуванням «Юракадемії» - 16:14. Але чернігівці швидко відновили статус-кво. 19:14, та втримали перевагу – 25:21.

В четвертій партії, яка стала заключною, інтрига відносно переможця зникла задовго до закінчення – 25:18. 3:1 – важливий здобуток «Буревісника» в боротьбі за «четвірку».

 

САТИСФАКЦІЯ «ЮРИСТІВ»

«Буревісник-ШВСМ» - «Юракадемія» - 1:3 (22:25, 20:25, 25:16, 18:25)

Буревісник: Борисенко (к), Татаренко, Гладенко, Дикун, Прохоренко, Данілов; Старченко (л), Каліберда (л), Бєлік, Яловенко. Тренер – Микола Благодарний.

Юракадемія: Калініченко, Діденко (к), Брова, Грюк, Шаповал, Шевченко; Канаєв (л), Русін, Камінський, Щолоков. Тренер – Володимир Романцов.

Судді: М.Хвас (Тернопіль), В.Паршин (Рівне).

Тривалість матчу: 91 хв. (23+25+21+22).

22 листопада. СК ЧНПУ. 122 глядачі.

Як зізнався напередодні в інтерв’ю прес-службі ФВУ головний тренер «Юракадемії» Володимир Романцов, якщо б його команда не взяла очки у Чернігові, то фактично списала би себе з гонки за місце у чільній четвірці. Тож шляху назад для «юристів» після п’ятничної поразки не залишилося, і вони налаштувалися на другу гру по максимуму.

У першому сеті шальки терезів коливалися, але гості, продемонструвавши морально-вольові якості, помножені на вдалу гру в нападі, краще провели кінцівку і виграли надважливу партію - 1:0. Здобувши психологічну перевагу, харків’яни розвинули успіх.

У третьому сеті господарі майже врятували матч, здобувши переконливу перемогу у дев’ять очок. Та наступна партія виявилася останньою: «юристи» захопили ініціативу і втримали перевагу. Вирішальне 25-те очко їм приніс удар Гордена Брови, на який чернігівці не зуміли відповісти гідним блоком.

Тож - дзеркальний результат першої зустрічі. Підсумок двохматчевого протистояння Чернігова і Харкова можна назвати нічийним…

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник