Суперліга (чоловіки). 2-й етап. 4-й тур. «Барком-Кажани» проти «Вінниці»

14:10 | 22 ноября 2014

Матчі у Львові викликають велику увагу вболівальників та спеціалістів, навіть незважаючи на те, що команди провели стартову частину чемпіонату. «Вінниця» виглядає зараз безумовним лідером в боротьбі за перше місце після «Локомотиву», але й «кажани» не приховують своїх амбіційних планів, тим більше, що найближчі матчі стануть для них першими домашніми в цьому сезоні.

 

РОЗКЛАД

«Барком» програв чотири матчі поспіль, «Вінниця» добилася семи перемог в десяти іграх та має перевагу над суперником в 13 очок. Але львів’яне провели досить таки солідну підготовку до сезону, взявши участь у ряді міжнародних турнірів, тож віддавати однозначну перевагу гостям не слід. Тим більше, що «Вінниця» після харківського туру лише грала з безумовними лідером та аутсайдером чемпіонату – відповідно з «Локомотивом» та «Фаворитом», де все в цілому було зрозуміло. А ось в двобої з одним з претендентів на потрапляння до «четвірки» - «Буревісником», вже виникли проблеми. Тож буде цікаво.

 

ТРЕНЕРИ

Владислав ЛАЗАРЧУК, головний тренер ВК «Барком-Кажани»:

- Попередній тур ми, як відомо, пропускали, тож вдалося добре попрацювати, як я і говорив, в більшій мірі на технічними елементами – як індивідуально, так і в групах.

- Після чотирьох поразок поспіль чи не знаходилася команда у психологічній ямі?

- Звісно, ми зібралися-поговорили, розставили пріоритети. Були і певні заходи, за допомогою яких, сподіваюсь, команда прийде в нормально психологічний стан, наприклад, разом грали в страйкбол.

- Тепер про найближчого суперника, який впевнено йде на другій позиції…

- Команда укомплектована досвідченими гравцями. У суперника прекрасні перші темпи, хорошій діагональний, досвідчені доіигровщики. Зв’язуючий, хоч і не мав ігрової практики в «Хімпромі» в минулому сезоні, але пройшов з командою шлях до срібних медалей. Незважаючи на те, що склад «Вінниці» був зібраний практично напередодні старту сезону, вважаю, що ця команда може навіть «Локомотиву» дати бій.

- Захист буде побудований так, щоб закрити Володимира Сидоренка, чи напад «Вінниці» взагалі?

- Так, левову частину м’ячів забиває саме лідер «Вінниці» - Сидоренко, тож намагатимемось, якщо не нейтралізувати, то хоча б нівелювати його атаки. До того ж, треба проявити свої козирі, свої кращі якості, на блоці та в захисті. Над цим і працювали упродовж останнього тижня підготовки. Як говорять, нападом можна виграти матчі, а захистом виграються чемпіонати.

- Розраховуєте на підтримку вболівальників?

- Так, ми ставимо максимальні задачі в цьому турі і, звісно, розраховую, що і рідні стіни допоможуть. Так вийшло, що в ці терміни в залі, де ми граємо, заплановані матчі гандбольних єврокубків. Тож перший матч граємо о 20.30, але, наскільки я знаю, вболівальників так навіть зручніше. Повторюся, на їх підтримку розраховуємо, адже в цьому плані була проведена серйозна робота.

 

Олександр БОНДАРЕНКО, головний тренер ВК «Вінниця»:

- Підсумком матчів попереднього туру, коли ми грали вдома з «Буревісником», ми, звісно, були задоволені, а ось грою - тільки в другому матчі. В першому – у нас абсолютно нічого не виходило на прийомі та на подачі. Можливо, це була не вина гравців «Вінниці», а чернігівців, які добре підготувалися до нашого двобою. До того ж суперник добре грав на прийомі, від чого йшла гра першим темпом. Сміливо грали крайні гравців «Буревісника», у нас – трохи скуто, адже це була наша перша гра у Вінниці. Тим більше, грали ми не в рідному залі, а спортзалі Педуніверситету. В другому матчі було полегше – ми розібралися із грою кутових нападників, вдало грали на блоці, від того відкривалися перші темпи. Тож кінцівки відіграли на різниці м’ячів. Можливо, гірше приймали наші суперники, тому не змогли бути задіяні центральні гравці, які виділялися результативністю напередодні.

- «Вінниця» впевнено йде на другій сходинці. Це вас не дивує? Чи не має додаткового вантажу відповідальності у зв’язку з цим?

- Справа в тому, що в минулому сезоні ситуація була схожа – ми довгий час йшли на першому-другому місцях, тому нам не звикати. Єдине, що ми боїмося повторення минулорічної ситуації з фінансуванням – це згадується як страшний сон. Зараз з’явилися деякі технічні проблеми, зокрема, із залом для тренування. Взагалі, якщо буде все нормально, і ми збережемо свій склад, то своїх позицій ми не повинні упустити. В цілому, можу сказати, що ми успішно провели комплектацію, тому друга позиція команди нас не дивує. Ми можемо ставити собі серйозні задачі і підвищити кращий результат в історії клубу, яким є завоювання бронзових нагород. Для цього є всі передумови.

- Отже, до найближчих матчів. Що скажете про львівських «кажанів»?

- Добротна команда. А останні невдачі – це якійсь злий рок, адже команда добре укомплектована, має амбіційних гравців хорошого рівня, які хочуть доказати, що можуть боротися не тільки за потрапляння в «четвірку», але й на медалі. Тож матчі мені бачаться доволі складними.

Якщо судити по рахунку нашого матчу в Харкові, то ми легко їх обіграли, але таке враження може бути тільки у тих, хто цей матч не бачив. Тоді кожний м’яч мав вирішальне значення, і ми цілком могли програти з таким же рахунком. Вважаю, що такі команди як «Барком», «Хімпром», «Юракадемія» та «Буревісник» мають абсолютно рівні шанси зайняти місце у фінальній четвірці.

- Когось можете виділити у складі суперника?

- Ні, «Барком» сильний, перед усім, командним духом, команда бореться, по-спортивному зла, гравці, як я вже говорив, амбіційні з бажанням щось комусь доказати. Взагалі, враховуючи, що у нас останнім часом були проблеми в прийомі – у нас молодий ліберо, тому доігровщикам приходиться нести велике навантаження, саме цей елемент матиме велике значення. Адже рівноцінної заміни «четвіркам» у нас немає, тому що у Іллі Ковальва зараз невелика травма. Тож, якщо впораємося з прийомом, то проблем не буде.

 

СТАТИСТИКА ІГОР (останні чотири сезони)

5 матчів: +2-3, партії – 9-12, очки – 6-9.

Суперліга-2014/15 – 1 матч:+0-1, партії – 0-3, очки – 0:3. Харків – 0:3.

Суперліга-2013/14 – 4 матчі: +2-2, партії – 9-8, очки – 6-6. Львів – 3:2, 1:3. Вінниця – 3:0, 2:3.

Раніше команди між собою не грали

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник