Андрій РОМАНОВИЧ: «Волейболістки порахували, що суперник став дуже слабким»

11:25 | 19 ноября 2014

Тернопільська «Галичанка-ТНЕУ», яка останніми роками вважається «домашньою» командою, втратила важливі чотири очки в Тернополі, у принциповому двобої з «Сєвєродончанкою» - їх може і не вистачить для рішення турнірних задача регулярного чемпіонату. Буде так, чи ні, побачимо у свій час. А поки слово головному тренеру «Галичанки» Андрію РОМАНОВИЧУ:

 

- Результат цих матчів міг би бути іншим, але ми грали нестабільно, зокрема в перший день наробили стільки помилок, що в голові не укладається. А «Сєвєродончанка», навпаки, провела два рівних матчах. Вважаю, що не стільки суперник виграв перший матч, скільки ми самі програли – «завдяки» помилкам.

- В перший день були варіанти?

- Так були шанси зачепитися в другій та третій партіях. Але обидва рази неподані подачі розвернули гру в інший бік, в третій – це відбулося при рахунку 22:21 на нашу користь.

- Що змінилося у грі «Галичанки» в другий день?

- Ми просто зібраніше стали грати. Виявилося, дівчатка вміють чітко рахувати (іронічно). Вони порахували, якщо із «Сєвєродончанки» два гравця перейшли до нас, ще дві – до «Уралочки, а ліберо взагалі немає, а була Марковська, то там взагалі ні з ким грати. Просто вбили собі це в голову. Хоча я попереджав про зворотнє – команда грає рівно, добротно, а гравці достатньо досвідчені, з певним рівнем майстерності. Так і вийшло – і Лісєєнкова, і Деніна, і Цоліна рівнесенько відіграли, є організований блок. Хоча зв’язуюча поки, може недостатньо гостро пасувала, як це було раніше.

«Хімік», граючи із «Сєвєром», розслабився в другий день, та втратив одне очко, а ми розслабилися та залишилися без чотирьох.

- Наскільки знаю, в третій партії програвали доволі багато…

- Так, 12:18, але потім вели 24:22, мали доігровку, але не реалізували, а в підсумку програли. В четвертій та п’ятій партіях ми грали впевнено та нагло, не давши супернику шансу. В цілому, висновок один: на кожний поєдинок гравці повинні виходити зі стовідсотковою самовіддачею, інакше – на майданчик краще не виходити.

- Який відрізок у грі вашої команди вам найбільш сподобався в цій двораундовій дуелі?

- Другий поєдинок, розпочинаючи з другої половини третьої партії. На цьому відрізку грали ми дійсно показували свою гру, за виключенням, мабуть, трьох м’ячів кінцівки цієї партії.

 

ПРОТОКОЛИ МАТЧІВ

«Галичанка» - «Сєвєродончанка» - 0:3 (21:25, 22:25, 23:25)

«Галичанка»: Дубьянська, Дудник, Чернецька, Карпець, Палій, Туркула (к); В.Дельрос (л), Вер.Дельрос. Тренер - Андрій Романович.

«Сєвєродончанка»: Балабанова, Деніна, Дорсман, Афанасьєвська, Хорольська, Лісєєнкова (к); Літвіновська, Гавриленко. Тренер: Гарій Єгіазаров.

Судді: А.Ковальчук (Луцьк), В.Самодай (Суми).

Тривалість матчу: 79 хв. (25+25+29).

15 листопада. Тернопіль. СК ТНЕУ. 250 глядачів.

 

«Галичанка» - «Сєвєродончанка» - 3:2 (23:25, 27:25, 23:25, 25:15, 15:4)

«Галичанка»: Дубьянська, Дудник, Мадзар, Карпець, Палій, Туркула (к); В.Дельрос (л), Чернецька, Вер.Дельрос. Тренер - Андрій Романович.

«Сєвєродончанка»: Балабанова, Деніна, Дорсман, Афанасьєвська, Хорольська, Лісєєнкова (к); Літвіновська, Юрченко. Тренер: Гарій Єгіазаров.

Судді: В.Самодай (Суми), А.Ковальчук (Луцьк).

Тривалість матчу: 113 хв. (23+31+30+22+7).

16 листопада. Тернопіль. СК ТНЕУ. 240 глядачів.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник