Суперліга (чоловіки). В Харкові несподіванок не відбулося

05:55 | 17 ноября 2014

Харківський «Локомотив» двічі взяв верх над сумським «Хімпром-СумДУ» на своєму майданчику, не програвши жодної партії, та продовжив свою переможну ходу в чемпіонаті.

В першому матчі головні тренери команд Юрій Філіппов та Микола Пасажін виставили на гру таких виконавців: «Локомотив» - Єрещенко, Рудницький, Стаценко, Татаринцев, Жилінський, Гуменюк - стартова шістка, Фомін, Гармаш (обидва - ліберо), на заміну виходили Дрозд, Ковальчук, Томин, Сухінін, «Хімпром-СумДУ» - Мороз, Богдан, Гребенюк, Шоркин, Цепков, Синиця - стартова шістка, Антоненко - ліберо, на заміну виходили Томілін, Пасажін, Кисилюк.

Перші дві партії пройшли з помітною перевагою харків"ян, особливо друга, і завершилися на їх користь 25:21 і 25:14. Але, до честі волейболістів із Сум у третьому сеті вони зуміли зібратися і ледь не створили красивий «comeback». Так, програючи 7:10, вони зуміли поспіль взяти 8 (!) Очок і вийшли вперед 15:10. Далі перевага «Хімпрому-СумДУ» виросла до «+6» - 17:11 і, здавалося, що цю партію сумчани вже не віддадуть. Навіть коли суперникам вдалося вирівняти становище 22:22, саме гості мали два перших сетболи в цьому сеті 24:23 і 25:24. На жаль, але виграти партію сумській команді не вдалося - 27:25 «Локомотив» виграв партію, а разом з цим і матч - 3:0.

 

Микола ПАСАЖІН, головний тренер «Хімпрому-СумДУ»:

- Діями команди я сьогодні незадоволений: було багато браку і помилок. А такі партії, як сьогоднішня третя, просто не можна віддавати супернику.

У повторному поєдинку порівняно з попереднім змін у складах команд практично не було. Та й результат виявився таким же - 3:0 на користь харків"ян. І якщо вчора сумчани в третій партії надали дуже серйозний опір господарям поля і цілком могли виграти її, то в сьогоднішній грі боротьби практично не було. Друга гра пройшла без осічок з боку «Локомотива». Не давши супернику схаменутися, на початку кожної з партій «Локомотив» здійснював стрімкий ривок за рахунком, і часто захист «Хімпрому» просто не встигала навіть реагувати на блискавичні атаки харків"ян. До того ж майже у всіх гравців «Локомотива» пішла потужна подача, яка часто залишала поза справами приймаючих «Хімпрому».

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами сайтів СК «Сумихімпром» та ВК «Локомотив»

Источник