Суперліга (жінки). 5-й тур. Битва конкурентів в Тернополі

06:25 | 16 ноября 2014

Незважаючи, що у Луцьку в цьому турі зустрічаються перша та другі команди чемпіонату – «Хімік» та «Волинь», саме двобій в Тернополі віднесемо до центрального, адже тут зустрічаються прямі конкуренти в боротьбі за медалі чемпіонату – «Галичанка» та «Сєвєродончанка».

 

ТРЕНЕРИ

 

Андрій РОМАНОВИЧ, головний тренер ВК «Галичанка-ТНЕУ»:

- Команда відійшла від нищівних поразок від «Хіміку»?

- Ми не робили трагедії із цих поразок. «Хімік» - команда європейського рівня, що підтвердив недавній матч з італійською командою в Кубку ЄКВ, і ми поступаємося їй за класом. Ми працювали в штатному режимі, планово готувалися до «Сєвєродончанки».

- Що скажете про найближчого суперника?

- З того, що ми бачили в іграх з «Хіміком», малюнок гри не змінився, незважаючи навіть на кадрові втрати. У складі доволі досвідчені гравці. На своїх місцях залишилися доїгровщиці – Лісєєнкова та Деніна, які мають добрий арсенал дій в атаці. Каріна Юрченко відсутність досвіду компенсує великим бажанням, дорослою концентрацією на грі. Залишилася і Світлана Лідяєва. «Сєвєродончанка» зачепила одне очко у «Хіміку», легко обіграла «Орбіту» у другому матчі, і це багато про що говорить. Буде досить непросто.

- Оціните важливість найближчих матчів. На мій погляд, вони можуть показати рівень конкурентоспроможності «Галичанки», чи не так?

- Так, я оцінюю і «Сєвєродончанку» і «Орбіту» як наших прямих конкурентів. З ними ми якраз і граємо в наступних турах. Ми зможемо оцінити себе, оцінити їх. Звісно, хотілось би пройти ці ігри з максимальною кількістю очок. А взагалі ці матчі покажуть, на що ми можемо розраховувати в цьому чемпіонаті.

­- Те, в якому стані команда знаходиться зараз, вас радує, чи це взагалі не показник?

- Так, про це зарано говорити, це покажуть самі матчі. До «Хіміку» ми теж готувалися і нібито знаходилися в непоганому стані – і фізично, і тактично, і технічно, а виявилося, що основну роль зіграв психологічний фактор, особливо в перший день.

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер ВК «Сєвєродончанка»:

- Підготовка пройшла, як заплановано, лише непокоїть, як команда відійде від дороги, яка зайняла вісімнадцять годин. Спробую розворушити дівчат на опробуванні і побачимо (бесіда проходила у п’ятницю зранку. – прес-служба). Також важливий фактор, як ми пристосуємося до невеличкого залу, де проходитиме гра, адже тренуємося ми у просторому Палаці спорту.

- На що звертали увагу підопічних в період підготовки до матчів з «Галичанкою»?

- У суперника кістяк команди збережений, плюс додалися Палій та Чернецька – на обличчя посилення. Та ж Палій несе найбільше навантаження в нападі, як показали попередні матчі. Взагалі, у суперника чотири основних нападника – дві доїгровщиці та два перших темпи, тому і готувалися, як протидіяти цим гравцям. Вважаю, що визначальною буде гра на сітці – блок і атака.

- В попередньому «Галичанка» нічого не змогла протидіяти «Хіміку», особливо в першому матчі. Вас це не здивувало?

- Так, є трохи. На мій погляд, команда, яка претендує на перші ролі в чемпіонаті, неповинна так програвати. Можливо, для такого результату були свої чинники, складно сказати – тренеру видніше. Але по минулому чемпіонату помітив, що «Галичанка» не дуже вдало виступає у великих залах, а ось вдома грає краще.

- На психологію «Сєвєродончанки» напередодні матчів з тернопільською командою ці результати ніяк не впливають?

- Ажніяк. З «Галичанкою» грав «Хімік», а зараз гратимемо ми, тим більше в їх рідному залі, де суперник постійно тренується та грає. А в цілому команда добре награна, злагоджена. Тож буде дуже непросто.

СТАТИСТИКА (останні чотири сезони)

16 матчів: +4-12, партії - 20-42, очки - 11-37.

Суперліга-2013/14 – 6 матчів:+1-5, партії – 6-16, очки – 4-14. Тернопіль – 3:1, 1:3. Сєвєродонецьк – 0:3, 0:3. Сєвєродонецьк – 0:3. Южне – 2:3

Суперліга-2012/13 – 4 матчі: +1-3, партії - 5-11 очки – 2-10. Сєвєродонецьк - 0:3, 3:2. Тернопіль – 1:3, 1:3.

Суперліга-2011/12 – 6 матчі: +2-4, партії – 9-15, очки – 5-13. Тернопіль – 1:3, 1:3. Сєвєродонецьк – 3:2, 1:3. Луцьк – 3:1. Южне – 0:3.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник