Кубок ЄКВ (жінки). «Імоко Воллєй»: повинні показати свою кращу гру, що виграти в Южному

11:25 | 11 ноября 2014

У понеділок, о 20.40, строго за розкладом, рейсом зі Стамбула в Україну прибув суперник «Хіміку» в 1/16 фіналу Кубка ЄКВ - італійська команда «Імоко Воллєй». Прибув, як і планував, у своєму найсильнішому складі - тринадцять осіб, серед яких і капітан команди Валентина Фьоріна, яка в недільному матчі чемпіонаті Італії не грала.

 

Нікола НЕГРО: «Ми повинні показати свою кращу гру, що виграти»

Головний тренер «Имоко Воллей» Нікола НЕГРО одразу по прильоту до Одеси відповів на питання клубної прес-служби. Перші питання стосувалися кадрового потенціалу команди в майбутньому матчі, хоча було видно, що всі найсильніші - Гласс, Адамс, Ніколова, де Дженнаро, приїхали точно. Цікавило, чи приїхала заявлена раніше капітан команди Валентина Фьорін, яка через травму в перших турах чемпіонату Італії не грала.

 

- Так, Валентина з нами, - відповів Нікола. - Ми перевіримо в день гри її стан і вирішимо, буде вона грати, чи ні.

- Чи вдалося отримати інформацію про «Хіміку»?

- Я знаю, що частина цієї команди грала в єврокубку в минулому сезоні, ми бачили деякі матчі в Інтернеті. Ми намагалися отримати інформацію і про нинішній склад, але у нас її небагато. Тому ми повинні більше сконцентруватися на своїй грі.

- Які цілі стоять перед командою в Кубку ЄКВ?

- У Кубку ЄКВ, як і в чемпіонаті Італії, ми намагатимемося виступити якнайкраще. Це важкий турнір, тут багато хороших команд. І вже в першому раунді у нас серйозний суперник. А в одній з інших пар «Новара» грає проти «Динамо» з Краснодара. Уже з першого раунду ми повинні бути готові до змагань.

- Як ви оцінюєте шанси команд у майбутньому матчі з «Хіміком»?

- У вівторок нас чекає складний матч, тому що «Хімік» може запропонувати хороший волейбол, і ми повинні показати свою кращу гру, щоб спробувати виграти цей матч.

- Який елемент буде найголовнішим в грі?

- Я думаю, що це наша подача. Крім того, блок і захист. Ми повинні спробувати організувати хороший блок і захист проти нападників суперника, а суперник має в складі хороших нападників.

 

Аліша ГЛАСС: «Нам доведеться сильно постаратися, щоб перемогти»

Краща зв’язуюча чемпіонату світу Аліша ГЛАСС, побачивши камеру, відразу подарувала сліпучу американську посмішку. Ми скористалися її настроєм і задали ряд запитань.

 

- Аліша, раді вітати вас в Україні. Як долетіли?

- Політ був хорошим. Приземлилися ми успішно і раді, що наш багаж з нами (посміхається).

- Вчора команда провела п"ятисетовий матч, сьогодні - цілий день в дорозі. Як відчуваєте себе фізично?

- Це було непросто. Але ми повинні зібратися, бути командою і битися за перемогу, незважаючи на втому.

- Як почуваєте себе в новій команді, в новому місті?

- Я щаслива повернутися в Італію (Аліша грала в Італії за «Модену» в сезоні-2012/13. - прес-служба). Я захоплена своєю новою командою, її організацією. Я думаю, що ми можемо показати хороші результати.

- Чи важко було переключитися з чемпіонату світу на клубний сезон?

- Це життя. Я щаслива результату, який показала національна команда, але прийшов спробувати виграти чемпіонат зі своїм клубом.

- Що ви знаєте про «Хімік»?

- Я також, як і «Хімік», грала в минулому сезоні в Кубку ЄКВ, і знаю, що це сильна команда. Ми повинні як слід підготуватися, а потім сильно постаратися, щоб домогтися перемоги в цьому матчі.

- Яким вам бачиться перший матч з «Хіміком»?

- Я очікую старту в Кубку ЄКВ. Кожен матч тут дуже важливий, і ми повинні показувати свою кращу гру. Сподіваюся, на цей матч прийде багато вболівальників, і вони побачать хороший матч.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник