Кубок ЄКВ (жінки). «Хімік» не боїться зірковий «Імоко Воллєй», «Хімік» націлений на перемогу

11:25 | 11 ноября 2014

Сьогодні в 18.00 в Южному чотиразовий чемпіон України «Хімік» проведе перший матч 1/16 фіналу Кубку ЄКВ із зірковим італійським «Імоко Воллєй». Головний тренер та гравці южненської команди прокоментували цей поєдинок, в один голос зазначивши, що націлені на перемогу.

 

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- Сергію Івновичу, в якому настрої команда підходить до поєдинку?

- Все відбувається в робочому режимі, все йде за планом. Готуємося до суперника, вивчаємо його, награємо тактичні схеми. Дуже серйозно підходимо до цього матчу. Ми дійсно його чекаємо. Не кожен рік граємо з такими командами, у деяких гравців і в житті не буває таких матчів. Це велика честь і для мене, і для команди бути учасниками цієї гри. Сподіваюся, що ми покажемо достойну гру.

- У складі суперника практично що ні гравець, то «зірка», але хто, на ваш погляд, все-таки задає тон?

- Думаю, там кожен на своєму місці сам по собі «зірка», адже гравці в числі кращих в світі. Але всі вони люди, і з ними можна грати. Думаю, що з нападників варто відзначити туркеню Озсой, болгарку Ніколову і центральну блокуючу Адамс.

- Чи є специфіка перебудови з чемпіонату України, де гравці можу дозволити собі розслабитися, на єврокубки?

- Це проблема українського волейболу, та й, напевно, всього спорту - не в образу суперникам буде сказано, чи не половина ігор - просто відбути номер, зараз дійсно низький рівень волейболу. Було б більше практики важких ігор, в єврокубку було б легше.

- Проте, в матчах чемпіонату країни ви щось відпрацьовуєте напередодні єврокубків?

- Звичайно. Навіть на шкоду деяким партіям, результатам в них, ми виконуємо планову роботу, готуючись безпосередньо до єврокубків.

- Наскільки буде важливий психологічний настрой? Крім виконання установки, психологія також важливий фактор, чи не так?

- Так. Але, думаю, не тільки психологія має значення, має бути суворе виконання намічених схем, завдань. Як кажуть, порядок б"є клас. Думаю, що не тільки з настрою буде складатися успішна гра. Також і рідні вболівальники стануть великою складовою перемоги.

 

Надія КОДОЛА, капітан ВК «Хімік»:

- Готуємося, налаштовуємося на хороші ігри, будемо робити все, що потрібно, щоб домогтися перемоги. У складі суперника складно когось виділити, там в цілому зібрані яскраві персонажі, всі грають на дуже високому рівні.

- У вас досить великий міжнародний досвід - є в активі перемога і над «Фенербахче» в Туреччині. Що зазвичай потрібно для досягнення успіху в матчах з командами топ-рівня?

- В першу чергу, командна гра, кожен гравець повинен викластися по максимуму. З будь-якими командами можна грати, немає таких, у яких не можна виграти.

- Боязні немає, коліна не підкошуються перед настільки грізним суперником?

- Навпаки, хочеться вже більше грати міжнародних матчів: нові команди, нові люди. Це цікавіше для нас всіх.

 

Міна ТОМИЧ (Сербія), діагональна ВК «Хімік»:

- Дуже гарний настрій, тому що суперник - дуже сильна команда. Ми серйозно тренуємося, розбираємо команду, розбираємо окремих гравців, як і що потрібно робити. У складі суперника гравці збірних: доігровщіца Озсой, перший темп Адамс, ліворука діагональна Ніколова. В цілому, всі гравці дуже сильні.

- В команді грають дві чемпіонки світу. Чи не боїтеся виходити на майданчик проти таких гравців?

- Я перший раз граю з такою командою, і - ні, не боюся. Головне - позитивний настрій. Думаю, що все буде добре.

 

Олександра ПЕРЕТЯТЬКО, зв’язуюча ВК «Хімік»:

- У мене завжди так: з сильними командами хочеться сильно зіграти. Настроюєш себе, що ти не гірше, хочеться дістати потужний удар, або обхитрити суперника передачею. Команди жіночі, м"яч круглий, психологія у всіх різна, але головне - грати свою гру, бути впевненими в собі. Треба мислити позитивно.

- Тобто поняття «магія імен» для вас не існує?

- Звичайно, ні. Навіть у Росії, коли грала проти Каті Гамової, було так. Ну і що, ну Катя Гамова, так вона дійсно велика. Ну все одно ти дістаєш від неї в захисті. І у Каті бувають погані дні. Думати, що суперник непереможний, неможна.

- Вам доведеться змагатися з кращою зв’язуючоючемпіонату світу Алішою Гласс. Доводилося стикатися, або бачити її в грі?

- Бачила її в основному в збірній США. Їй властива швидка гра, але знову ж таки, волейболістки, які грають у збірній, в клубі грають по-іншому. У збірній вона зіграна, тут - ні, якийсь час треба для цього. Природно, майстерність є, але... Десь незіграність, десь небажання, бо американські гравці завжди такі примхливі, в клубі можуть і несильно старатися, думаючи, що і так все вийде. А за збірну, звичайно, всі гравці стараються. Тому невідомо, як вона гратиме, може, зовсім по-іншому.

- Цікаво буде з нею змагатися?

- Звичайно. Звичайно, буду з нею змагатися, хочеться бути краще, ніж вона.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник