В’ячеслав ГРИНЬОВ: «Націлюємося на потрапляння до фінальної «четвірки»

11:10 | 07 ноября 2014

З нового сезону ще одним новачком вищої ліги стане «Колос-Роднічок» з райцентру Новоселиці Чернівецької області. Команда, як вияснилося, не нова, адже вона є чемпіоном України серед аматорів останніх років. Тепер вирішено перейти на новий рівень. З проханням розповісти про колектив ми звернулися до ії керманича, уродженець Новоселиці В’ячеслава ГРИНЬОВА, який свого часу, до речі, грав в дублі одинцовської «Іскри» ще в чемпіонаті СРСР.

 

- Волейбол на Буковині, як ви напевно знаєте, розвивається, давненько. Кілька років тому нашу область успішно представляв чернівецький «Будивельник», який розвивався під орудою Василя Ватаманюка. Але з тих пір, як пішла з життя ця людина, волейбол у нас дещо загальмував. Але на базі маленького райцентру Новоселиця цей вид спорту знову відродився. Це відбулося завдяки Івану Семенюку. Його будівельна фірма «Роднічок» вже довгий час підтримувала нашу команду, зокрема під час виступу в аматорській лізі. «Колос-Роднічок» вже чотири рази становився переможцем цих змагань, тому захотілося випробувати свої сили серед професіональних колективів, а саме у вищій лізі. У цьому дивізіоні звільнилися місця, і ми, порадившись з керівництвом, з Іваном Васильовичем, взяли курс на «вишку». Побачимо, що у нас вийде.

- Розкажіть, як давно розвивається волейбол в Новоселиці?

­- Та вже давно, наша команда навіть грали, один, чи два роки, в першій українській ліз на початку 1990-х років. Потім команда розпалася, і знов відродилися десь за десять років, і ось уже упродовж дев’яти-десяти років ми граємо в аматорській лізі – завжди в лідерах, в першій четвірці. Кожен рік майже одні і те ж суперники, тому хочеться спробувати чогось новенького. Але наше місце в цій лізі не пропало, замість нас виступатиме інша команда з Чернівецької області, з райцентру Хотин.

- Які гравці входять до складу команди?

- Це вихованці місцевої школи, районної ДЮСШ, яка представляє товариство «Колос». До речі, чотири хлопця 1995-97 року народження знаходяться у системі львівського «Баркому», а точніше у другій команді, адже у нас в регіоні більше нікому їх передавати.  Серед лідерів колективу Володимир Синюшко, який грав у хмельницькому «Новаторі», в тернопільській команді. Зараз він працює в райцентрі. Серед гравців Юрій Гнат, який теж виступав в «Будивельнику», Андрій Романішін, який працює у нас вже упродовж вісьмох років. Взагалі-то, кістяк складається з місцевих хлопців, але є, так би мовити, і легіонери, який вже довгий час грають за нашу команду – Олександр Мукасєєв, Володимир Комаров та інші. Під «легіонерами» я маю на увазі немісцевих гравців, а з нашого регіону – вони представляють Хмельницьку, Чернівецьку та Івано-Франківську області. Додам, що оказують підтримку команді голова Новоселицького РФОК «Колос» Георгій Кіріл, який в жовтні відсвяткував 60-річний ювілей, а також президент районної Федерації волейболу Влад Динту.

Взагалі, волейбол останніми роками вийшов на передній план у нашому районі. Так зараз йде реконструкція кінотеатру під спортивний комплекс. Через рік-другий, якщо все буде нормально, матимемо нову спортивну споруду.

- А де гратиме зараз?

- В селі Бояни в чотирьох кілометрах від Новоселиці, на туристичної базі «Сонячна долина», яка має свій спорткомплекс. Це відома база, де проводили збори чимало команд, зокрема «Барком». Ця база знаходиться в лісі, чисте повітря, дуже красива природа.

- Як команда готується до сезону?

- Намагаємося грати якомога більше турнірів – їздили в Снятин, що на Івано-Франівщині, в Румунію. Зіграли у турнірі, присвяченому ювілею відомого нашого волейбольного діяча Петра Раци, який родом з Новоселиці. Перемогли другий склад «Баркому» та румунську «Сучаву», здобувший почесний кубок (на фото sportbuk.com)

- Як гадаєте, за що зможе боротися «Колос-Роднічок» у вищій лізі?

- Ми націлюємося потрапити в першу двійку в своїй групі, щоб поборотися за медалі у фінальному турнірі. Гадаю, що наші суперники – «Новатор», «Барком-2», нам по силам. Втім, як і ці команди можуть і нас перемогти, адже ми один одного дуже добре знаємо. Так, ми грали з другим «Баркомом», який приїздив до нас на збори, та обмінялися перемогами – 3:1 та 3:2.

На мій погляд, дуже правильно зробили, що розділили команди вищої ліги за територіальним принципом, адже таким чином виїзди на тур не потребують великих коштів.

 

«Колос-Роднічок» на турнірі на честь Петра Раци. ВІДЕО (сюжет, фінал)

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник