Микола БЛАГОДАРНИЙ: «Спробуємо поборотися за потрапляння в «четвірку»

11:10 | 07 ноября 2014

Чернігівський «Буревісник-ШВСМ», який зазнав серйозних кадрових втрат, несподівано вийшов на четверте місце в чемпіонаті України, здобувши чотири перемоги поспіль. Гру команди в інтерв’ю прес-службі ФВУ проаналізував головний тренер команди Микола БЛАГОДАРНИЙ:

 

- На перший тур в Полтаву ми їхали за своїми очками, але представляли, що взяти їх буде складно, адже «Фаворит» підсилився Ігорем Дьогтевим. Але здобувши перемоги, ми вже спокійніше дивилися на «Барком», адже цю команду ми ще непідготовленими обіграли на першому етапі Кубку, не пустивши ії у фінальну частину. Був в матчах з львів’янами особистий підтекст, тому що у нас забрали кращого гравця (Володимир Тевкуна. – прес-служба), не сказавши «спасибі». Тому зуб на них є.

Хлопцям хотілося доказати, що і без лідера минулого сезону, ми з себе представляємо команду Суперліги. Розпочали невдало – в перших двох партіях не виходили з «20», але боролися. Тим не менш, вдалося зачепитися за третю партію. Виграла й четверту. Все на морально-вольових. На тай-брейку «летіли» - 1:7 (!). Але було вже не так страшно, адже ми зберегли обличчя, показали зуби. Тому боротися було легше. Розрив ліквідували і на «більше-менше» виграли.

- За рахунок чого переломили гру в п’ятій партії?

- За рахунок подачі та самовідданості всіх гравців без виключення.

- «Буревісник» і в третьому сеті був близький до поразки в матчі.

- Так, програвали спочатку чотири-п’ять очок, потім наздогнали та пішли вперед. В другий день була інша гра, та «Буревісник» був іншим. Зумівши частково нейтралізувати Тевкуна, який був кращім у складі львів’ян разом зі зв’язуючим Коваліковим, ми повели рівну боротьбу. Але примудрилися відпустити суперника. А гра в догонялки хороша тоді, коли доганяють тебе. Коли доганяєш ти, це вже зовсім інші розклади. Не наздогнавши суперника в першій партії, ми міцно взялися за справу, не давши супернику не єдиного шансу в наступних партіях – 25:20, 25:16. Але тут зуби показав Львів. Плюс в третій партії зламався центральний блокуючий Данілов, прийшлося випускати гравця на двадцять сантиметрів нижчого - Олексія Беліка. Програвши в четвертій та поступаючись 1:5 на тай-брейку, хлопці знов знайшли в собі сили відігратися. Завдяки ризикованій подачі та самовідданій грі у захисті, ми дістали суперника та перемогли 15:12.

- Кого можете виділити в цих матчах?

- Більше всіх очок в перший день набрали Олександр Гладенко та Павло Дикун  - дев’ятнадцять. Причому Гладенко поставив сім блоків. Чотирнадцять набрав Татаренко, який до того ж показав прийом на рівні 41%. Звісно ж, лідером команди був зв’язуючий та капітан Володимир Борисенко. У другий день знов таки кращим був Гладенко – 18 очок, знов чотирнадцять балів набрав Татаренко. Яловенко, який замінив Дикуна, котрий діяв невдало, приніс п"ятнадцять балів. Десять очок за три партії встиг набрати велікан Данілов, поставивши п’ять блоків. А Гладенко у підсумку за два матчі поставив одинадцять блоків.

Також у другий день слід відзначити гру на прийомі ліберо Олександра Старченка - 48% позитиву при 39-ти спробах. Він, як і Борисенко, прекрасно зіграв у захисті.

- Чи можна після серії перемог говорити про суттєвий прогрес команди?

- Перед першим туром, з урахуванням «Юракадемії», віддавав своїй команді шосте місце. Але зараз, дивлячись, як працюють хлопці, як вони відносяться до справи, як самовіддано грають, бачу, що з’являються шанси поборотися за «четвірку». В цьому відношенні важливими будуть ігри з «Хімпромом» та «Юракадемією». «Вінниця», до якої їдемо наступного туру, сильніше за нас – і за підбором гравців, і за досвідом, і за фінансуванням – це на даному етапі, безумовно, друга команда країни. Тож, на мій погляд, володарі ще двох путівок у фінальну четвірку визначать «Хімпром», «Барком», «Юракадемія» та «Буревісник».

А взагалі ми нерівно граємо, тому що просто неготові, адже лише півтора місяці працюємо з м’ячами. Та ще й багато нових гравців у складі.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник