План Мирного

12:10 | 06 ноября 2014

6 листопада стартує черговий сезон у чемпіонаті України у вищій лізі серед чоловіків. Знайомство з учасниками першості у цьому дивізіоні розпочнемо з команди, яка вперше виступить на такому рівні, -- волейбольним клубом «Бахмут» з міста Артемівськ Донецької області. 

 

Дебютант -- це завжди цікаво! А якщо цей колектив ще й представляє регіон, де відбуваються буремні події з військовим вторгненням іншої держави, то такі спортсмени тим більше заслуговують на  повагу, адже знайшли в собі сили стартувати на високому рівні.

Напередодні першого матчу «Бахмута» у вищій лізі ми поспілкувалися з її головним тренером Олександром Мирним.

-- Що стало вирішальним фактором, який сприяв вашому клубу заявитися у вищу лігу?

-- По-перше, це результат пройденого нами шляху. Багато праці вкладено у розвиток гравців. Ми не могли допустити, щоб все це пройшло даремно. Саме тому ми не побоялися заявитися до вищої ліги і ставимо перед собою серйозні завдання.

-- Фінансове становище волейбольних команд не з легких, а особливо зараз, коли важко знайти галузь, якої не торкнулася економічна криза. А як щодо вашого клубу?

-- Кризи приходять і уходять, а волейбол залишиться назавжди. Коли я був молодим, мої наставники вчили мене, що у спорті завжди треба йти вперед. Нині своїх підопічних я виховую у тому ж дусі. Звичайно, участь нашої команди у змаганнях була б неможливою без щирої допомоги меценатів, які вкладують свої власні кошти у волейбол, а також батьків наших гравців. Чималі затрати по транспортному обслуговуванню та по іншим питанням лягають на їхні плечі.   

-- Минулого сезону клуб «Бахмут» виступав у вищій аматорській лізі. Наскільки складним буде перехід на новий рівень?

-- Гадаю, що силу аматорських колективів не варто недооцінювати. У багатьох клубах – учасниках цього дивізіону виступають заслужені майстри спорту. Треба ще з’ясувати, де насправді рівень вище – у вищій лізі чи в аматорській. Я повторюсь, що ми не боїмося змін. Свого часу нам вдалося за один рік вийти з другої аматорської ліги до першої, а потім так само за рік -- з першої аматорської до вищої аматорської. Тепер перед нами новий виклик. Звичайно, готові й до того, що перший млинець стане комом, але хлопчиками для биття ми точно ми не будемо.

-- Завдання на сезон вже можете озвучити?

-- Його можна сформувати коротко -- не фінішувати на останньому місці. Гадаю, як для новачків, цього буде достатньо. А вже через рік -- побачимо. Апетит, як то кажуть, приходить під час їжі.

-- «Бахмут» відомий не лише основною командою, але й дитячо-юнацькою школою. Отже за резерви вам можна не хвилюватися?

-- Всі дитячі групи я веду особисто. Тож наразі керую відразу трьома командами. Найстарші гравці, як ви знаєте, стартують у вищій лізі. Також є середня дитяча група і найменша група. В останню входять дітки по 7, 8, 9 років…

-- Чи вистачає вам сил братися за все разом? 

-- Поки серце стукає, сили будуть! Волейболу я вже віддав 30 років свого життя і сподіваюся послужити йому ще. Мої команди неодноразово здобували перші місця у дитячих лігах чемпіонату України. Працювати з молоддю мені завжди було цікаво.

Додам, що наш клуб існує вже п’ятий рік. У вихованців є чудові умови для тренувань і проведення матчів. У центрі міста побудований прекрасний комплекс зі стадіоном, манежем, спортзалом, тенісним кортом, саунами… Можемо приймати гостей з усієї України.    

-- Та зараз, на жаль, це навряд чи можливо…

-- Наразі будемо брати участь у виїзних турах. Сподіваємося, що ситуація в країні все-таки скоро поліпшиться, і ми будемо раді запросити команди до себе. Заодно познайомимо з історією нашого краю і визначними місцями, покажемо соляні шахти -- це цілі підземні міста. А ще в Артемівську є відомий завод шампанських вин, цікаві музеї… Взагалі місто у нас невелике, але дуже гостинне.   

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник