«Хімік» - «Галичанка»: прес-конференція. Незадоволеними залишилися обидва тренери

10:40 | 05 ноября 2014

Учасники центрального двобою 4-го туру «Хімік» - «Галичанка» прокоментували на прес-конференції хід поєдинків, в яких, нагадаємо, були зафіксовані дві впевнені перемоги діючих чемпіонів України. Всі, як один, залишилися незадоволеними перебігом подій.

 

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»: ВІДЕО.

- Знаєте, я дуже великий противник спарених ігор. Такий досвід, напевно, тільки у нас в країні є - через важке фінансове становище клубів. Налаштовуватися на одного і того ж суперника двічі підряд, причому, якщо в першому матчі досягнута переконлива перемога, дуже важко. Був би інший суперник, налаштовувалися б по-іншому, гра була б цікавіше. І це часто-густо. Перша гра легко виграна, друга - важка. Я був готовий до цього. Дійсність така, що треба такі матчі грати. Був недонастрой. Після того, як партії виграються на «13» і «8». Гравцям нецікаво, виявляється.

Суперник не грав краще, абсолютно нічого нового. Ми зіграли гірше в певних елементах. Все йде від голови, все йде від настрою. Я намагався це донести до гравців, але важко до жіночих голів це донести. Не всі були налаштовані, оскільки думали, що знову виграють легко. Вийшло по-іншому.

- Наскільки гра, показана «Хіміком» у першому матчі, була близька до того, що ви хотіли б бачити від команди?

- Я не хочу оцінювати гру команди по таким легким іграм. Я звик оцінювати гру команди по матчах, які складаються важко. Ось виграли у другій партії кінцівку. І це, думаю, більший позитив, ніж вся перша гра. Ну що вчорашня гра дала? Нічого, крім підняття у деяких гравців зарозумілості.

 

 Андрій РОМАНОВИЧ, головний тренер ВК «Галичанка-ТНЕУ»: ВІДЕО.

- І результат, і гра в перший день трохи шокувала. Для цього були й об"єктивні причини, і суб"єктивні. До об"єктивних віднесу перший день адаптації до нового залу. Він зазвичай складніше, а в другий день ми граємо впевненіше з командами високого рівня. Пройшовши адаптацію, краще відчуваєш площадку.

У першій партії до рахунку «9» ми грали, поки не трапився провал в прийомі. Це якраз момент адаптації до залу. Цей провал в прийомі, коли було програно п"ять м"ячів поспіль, вибив команду з колії. Шкода, що крім молодих гравців, це вибило з колії Юлію Палій, яка провалила прийом. «Хімік» побудував свою тактичну подачу на ній і не прогадав.

«Хімік» є чемпіоном України, причому чотири рази поспіль, і вдома тримав марку, показуючи якісну і змістовну гру, і потенціалом не повинен був програвати «Галичанці».

- У другому матчі вже була боротьба, «Галичанка» навіть могла зачепити партію. Що змінилося в грі команди, в настрої?

- Швидше за все, помінявся настрій. В першу чергу. Хоча базовою характеристикою є рівень майстерності, технічної підготовки, що дає можливість реалізовувати тактичний малюнок. Але без морально-вольових якостей не буває перемог. У другий день більш-менш їх показали, і вже можна робити якийсь тактико-технічний аналіз гри.

Виграючи три очка в кінцівці другої партії, не зуміли дотиснути суперника. В першу чергу, кілька грубих помилок допустила зв’язуюча. Навіть маючи комфортні умови в дограванні, що не добила кілька м"ячів Катерина Дудник. Це партія стала ключовою і розгорнула гру з більш-менш рівного русла в площину домінації «Хіміка».

- Напередодні туру ви говорили, що матчі з «Хіміком» розкриють недоліки в грі команди, то, над чим треба буде попрацювати вже перед іграми з «Орбітою» і «Сєвєродончанка». Що, на ваш погляд, показали ці ігри?

- Ми не робимо трагедії з того, що ми програли, весь чемпіонат ще попереду, попереду і відповідні гри з «Хіміком». Фінальна частина починається практично з нуля, і як складатиметься чемпіонат далі, один Бог знає. Для початку треба вирішити перше завдання - потрапити в першу четвірку, по можливості з максимально комфортним місцем, з якимись стартовими очками.

«Хімік» дійсно команда, яка розкриває всі плюси і мінуси. В першу чергу, це недолік морально-вольових якостей. А технічних моментів дуже багато, я просто не бачу сенсу все перераховувати. Хтось не встигає ногами, хтось неправильно ставить руки, хтось недопрацьовує попереду, хтось ззаду. Просто зараз потрібно більш об"ємна, інтенсивніша, більш цілеспрямована робота, а, точніше, просто активація роботи. Це необхідно перед вирішальними матчами з нашими конкурентами. Необхідна активізація всіх резервів, всіх сил для того, щоб домогтися максимального результату в цих двох турах.

- Матчі з яким із конкурентів, «Сєвєродончанка» або «Орбітою», вам бачаться більш складними?

- Важко сказати. Аналізуючи «Сєвєродончанку», навіть враховуючи, що команду покинули провідні гравці, ми бачимо, що залишилося ще ряд волейболісток, які показують середню добротну гру, тому розраховувати, що ці матчі дадуться нам легко, не доводиться. Також, як і з «Орбітою».

 

Вікторія ДЕЛЬРОС, ліберо ВК «Галичанка-ТНЕУ»: ВІДЕО.

- В першу чергу, від себе очікувала іншого результату. Думала, будемо більше боротися. Ну що ж, чекатимемо матч у відповідь в Тернополі, де в рідному залі, сподіваюся, вийде найкраща гра з нашого боку.

- Чому, на ваш погляд, ігри вийшли різними за характером?

- В чемпіонаті команди в гостях завжди в другий день краще грають. Вчора, може, позначилося те, що граємо в новому залі, може, якісь інші проблеми. Завдання у нас стояла виграти, як казав Андрій Васильович. Не вийшло. Робитимемо якісь висновки. Працюватимемо над цим.

- У чому більшою мірою «Хімік» переграв «Галичанку»?

- В атаці і в доігровочних м"ячах, тобто добитих після того, як підняли в захисті.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник