Владислав ЛАЗАРЧУК: «Відзначу добру гру господарів в захисті»

16:55 | 04 ноября 2014

Однієї з несподіванок минулого туру чоловічого чемпіонату України стала подвійна перемога чернігівського «Буревісника-ШВСМ» над львівським «Баркомом-Кажани». Завдяки другій перемозі, яка стала для них четвертою поспіль, чернігівці обігнали львів’ян, котрі мають чотирьохматчову серію поразок. На питання прес-служби відповів головний тренер «кажанів» Владислав ЛАЗАРЧУК:

 

- Напевно на інший результат ви розраховували. Що не вийшло?

- По-перше, через травми вибув зі строю два волейболісти команди: гравець основного складу Мар’ян Кадюк, і перший гравець, який виходить на заміну, Андрій Шиманський. Перший захворів, а другий через операцію на ліктьовому суглобі випав на два тижні.  Крім того, після приїзду із Сум півтижня хворів основний зв’язуючий Ігор Коваліков. Плюс невеликий період між турами, враховуючи переїзди, тому як слід підготуватися не вдалося.

В перший день нам нічого не заважало, щоб довести матч до перемоги, лідируючи в рахунку 2:0 та маючи можливість забити переможний м’яч. Тут ми надломилися та в підсумку програли. У другий день гра була рівна, як на гойдалках: то наша перевага, то суперника, і ми, ведучи в рахунку 8:4 на тай-брейку, не змогли довести гру до успіху – напевно через те, що хлопці не вірили в себе. Важко казати. Поки що розбираємося. Не можу точно сказати, в чому проблема.

У складі «Буревісника» я б відзначив Олександра Гладенка, який в кінцівці і першого, і другого матчів своєю подачею вибив нас з прийому, що й схилило шальки терезів на користь суперника.

- Чому не вдалося закінчити переможно третю партію першого матчу, адже для цього були шанси?

- Певний час ми програвали, після чого завдяки гравцям найближчого резерву підтягнулися. Якщо не помиляюся, ми програвали 20:23. В цей момент на подачу вийшов Володимир Тевкун, і за рахунок цього ми заробили матчбол - 24:23. Тут він помилився на подачі. В наступному розіграші чернігівці підняли у захисті та добили, а далі ми вже не змогли реалізувати зйом. Є сенс взагалі відзначити добру гру господарів в захисті.

- «Барком» достатньо вдало виступив на великому турі в Харкові, але потім програв чотири матчі поспіль. Бачите тут загальну причину, чи у кожної поразки своя?

- Так, я б не став об’єднати ці матчі в серію, у кожної є свої чинники. В першому матчу це просто неготовність команди: поступилися, як говорять, за годину з душем. У другий велика кількість своїх помилок – це вже питання техніки. У Чернігові напевно вже є психологічна сторона. Хтось може надломився психологічно, а я цього не побачив. Скоріш за все, так.

- Але з того, що ви перерахували, можна зробити висновок, що є проблеми в психології, а можливо позначається на діях недолік досвіду.

- Складно сказати. Розбираємося.

- Але напевно якісь корективи внесли в роботу команди?

- Так, звісно. Ви ж розумієте, якщо чотири поразки поспіль, то ми повертаємося до роботи над технічними помилками – і прийомі, і в нападі, і на блоці. Тобто не стільки тактикою займаємося, скільки технікою.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник