«Хімік» - «Галичанка-ТНЕУ»: чемпіон не помітив лідера

18:56 | 03 ноября 2014

В центральних матчах 4-го туру, в яких діючий чемпіон України «Хімік» приймав діючого лідера чемпіонату «Галичанку-ТНЕУ», боротьби не вийшло. Точніше, вона, за великим рахунком, вийшла лише в одній з партій другого дня, вже після того господарки розгромили конкурента в поєдинку №1.

 

«Хімік» - «Галичанка-ТНЕУ» - 3:0 (25:13, 25:13, 25:8). ВІДЕО

«Хімік»: Трушкіна, Кальченко, Томич, Перетятько, Кодола (к), Чернуха; Степанчук (л), Герасимова, Расточило. Тренер - Сергій Голотов.

«Галичанка»: Дубьянська, Дудник, Чернецька, Карпець, Палій, Туркула (к); В.Дельрос (л), Мадзар, Вер.Дельрос, Єфременко, Мельниченко. Тренер - Андрій Романович.

Судді: В.Козловський (Рівне), М.Мельник (Івано-Франківськ)

Тривалість матчу: 58 хв. (21+19+18).

Кращі гравці (версія ФВУ): Трушкіна - Дельрос.

31 жовтня. Южне. ФСК «Олімп». 300 глядачів.

Перед початком першого матчу довгоочікуване посвідчення «Майстер спорту України» отримала 19-річна волейболістка «Хіміку» Анастасія Чернуха, яка внесла вагомий вклад в завоювання командою титулу чемпіона України 2014 року. І треба сказати, що конкретно в цьому матчі Анастасія виглядала відповідно.

Що стосується безпосередньо ходу гри, то лідери чемпіонату – і «Хімік» (17 очок), і «Галичанка» (18) виставили на перший очний поєдинок сезону свої найсильніші склади - в тернопільській команді Наталя Чернецька на позиції другого центрального блокуючого. Але її гра не задовольняла Андрія Романовича, і її частенько змінювала Оксана Мадзар.

Початок першої партії показало, що, можливо, сьогодні буде боротьба. 5:3, 5:5, 9:6, 9:9. Але в цей момент на подачу вийшла Катерина Кальченко і вибила суперника з прийому, чергуючи ейси з гострими подачами з незручним напрямком. 15:9. Коли Катерина Дудник встромила м"яч в сторону «Хіміка», а потім її одноклубниці завоювали ще одне очко, Сергію Голотова довелося взяти тайм-аут. 17:13. Після цього «Галичанка» не набрала жодного очка. Отподавалася Надія Кодола. Плюс непрохідним на цьому відрізку став блок «Хіміка». Завершила справу Анастасія Чернуха. 25:13.

У другій партії боротьби не було навіть в дебюті. 3:0, 8:5. Забивали всі - Трушкина, Чернуха, Кодола, Томич. 16:10. Далі за сценарієм першої партії. І знову «Хімік» вибив опонента в прийомі. На подачі Олександри Перетятько ще «+6» - 23:12. В результаті - 25:13.

У третій партії боротьби взагалі не вийшло, «Галичанка» розвалилася. Рекорд крупного рахунку в очних поєдинках, встановлений в березні 2012 року - 25:4, встояв. Вісім очок набрала команда Романовича. У підсумку 3:0.

Южненська команда дозволила набрати супернику всього лише тридцять чотири очка. 75:34 - це клубний рекорд команди в матчах Суперліги. «Хімік» вийшов в лідери чемпіонату - двадцять очок в семи іграх.

 

«Хімік» - «Галичанка-ТНЕУ» - 3:0 (25:21, 28:26, 25:17). ВІДЕО

«Хімік»: Трушкіна, Кальченко, Томич, Перетятько, Кодола (к), Чернуха; Степанчук (л), Політанська, Расточило, Герасимова. Тренер - Сергій Голотов.

«Галичанка»: Дубьянська, Дудник, Чернецька, Карпець, Палій, Туркула (к); В.Дельрос (л), Вер.Дельрос. Тренер - Андрій Романович.

Судді: М.Мельник (Івано-Франківськ), В.Козловський (Рівне).

Тривалість матчу: 70 хв. (22+27+21).

Кращі гравці (версія ФВУ): Чернуха - В.Дельрос.

1 листопада. Южне. ФСК «Олімп». 250 глядачів.

«Галичанка» вийшла на площадку ФСК «Олімп» з явною рішучістю відігратися, що і показали стартові розіграші. Питання було в тому, чи зможе настільки ж високий настрій, як і вчора, показати «Хімік», особливо після того як домігся більш ніж переконливої перемоги.

Так, чи інакше, але тернопільська команда повела 2:0, 3:1. Після скидання Олександри Перетятько 3:3. До першої перерви команди прийшли з невеликою перевагою «Хіміка». 8:5 - після атаки Ірини Трушкіної з задньої лінії. Міна Томич потужним ударом під задню лінію встановила перевагу на позначці «5» - 13:8. В цілому в цей день гра була більше схоже на єдиноборство команд-конкурентів, але і помилок з боку «Хіміка» було більше. На подачі Трушкіної доводимо відрив до семи балів. Спочатку ейс, а потім невдала доводка та зворотна атака у виконанні Анастасії Чернухи - 19:12. На фініші все спокійно. Надія Кодола завершила партію потужним пострілом в кут майданчика. 25:21.

Друга партія вийшла найбільш наполегливої в дводенної дуелі. Гра деякий час йшла м"яч в м"яч. 3:2, 6:5, 6:8 - успішний відрізок на сітці провела Олена Туркула. Тут-то і утворився відрив, який «Галичанка» зберігала аж до фінішу. У суперника прорізалася атака, заробив блок. І ось вже 12:17 на табло після того, як Наталя Чернецька закрила удар Томич. По такій грі зазвичай «Хімік» включає обороти в найнеобхідніший момент. У цій партії такий момент настав за рахунку 21:24. Потрійний сетбол. Право на подачу відіграла Кодола, а ускладнила суперницям прийом Перетятько, залишалося тільки відпрацювати в захисті та нападі, що й було зроблено. Рахунок рівний - 24:24. Далі вже три сетбола у «Хіміка». Останній реалізувала Анастасія Чернуха. 28:26.

У третій партії боротьба була до першої перерви - 4:4, 6:5, 8:7. Далі «Хімік» за рахунок подачі організував відрив. 14:9 - це Чернуха один в один «зачохлила» Дудник. Невеликий збій, наслідком якого став тайм-аут, взятий Сергієм Голотова, виявився випадковістю. Втім, «Галичанка» не здалася на милість переможця, а тому було на що подивитися. За рахунку 18:13 команди довгий час не могли розбити захисні порядки суперника. Але ось м"яч опинився на сітці, де Катерина Кальченко передавила Юлію Палій. На тому ж місці, пару хвилиною пізніше вправно діяла Перетятько, яка зряче відігралася від рук опонента. 20:13. В результаті - 25:17. Ті ж 3:0 за рахунком, але набагато цікавіше за змістом.

«Хімік» зміцнив лідерство, маючи в активі 23 очки. По 18 - у «Галичанки» та «Волині», 16 - у «Северодончанки», і 15 у «Орбіти», які обмінялися «сухими» перемогами в очних зустрічах.

Наступний офіційний матч «Хімік» проведе 11 листопада в Южному з італійським «Імоко Воллєй». Це буде перша гра 1/16 фіналу Кубка ЄКВ. Початок - 18.00.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник