«Орбіта» - «Сєвєродончанка»: обмін «сухими» перемогами

12:41 | 03 ноября 2014

В Запоріжжі глядачі побачили прямо протилежні матчі, в кожному з яких команда-переможець здобула доволі впевнену «суху» перемогу. Взявши верх в перший день, «Орбіта», не використала шанс відірватися на п’ять очок від конкурента. Таким чином, в цій гонці попереду поки «Сєвєродончанка», яка в наступному турі відправляється до Тернополя, до ще одного претендента на медалі.

 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Сєвєродончанка» - 3:0 (25:15, 25:20, 25:21). ВІДЕО

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»: Лучко, Дрозд, Сильченкова (к), Пугачова, Биценко, Скрипак; Дерюгіна (л). Тренер - Ігор Філіштинський.

«Сєвєродончанка»: Деніна, Дорсман, Литвиновська, Лісєєнкова (к), Хорольська, Балабанова; Юрченко. Тренер - Гарій Єгіазаров.

Судді: В.Паевський (Харків), С.Овчарук (Миколаїв).

31 жовтня. Запоріжжя. Палац спорту ЗАБ. 250 глядачів.

Всупереч очікуванням перша партія завершилася досить швидко і пройшла вона з явною перевагою бронзового призера минулого чемпіонату України над «срібною» командою. Сєвєродонецькі волейболістки нічого не змогли протиставити потужним атакам запоріжанок. Раз за разом кутові нападниці Катерина Сильченкова, Олександра Биценко та Христина Пугачова ставили в тупик захист команди гостей. Не вийшла у «Сєвєродончанки» і гра в атаці. Прикрили надійним блоком найсильнішу волейболістку Ганну Лісєєнкову. Рідко допомагала навіть силова подача в її виконанні. Як наслідок, «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» легко перемогла в партії.

По ходу другої партії «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» тільки один раз поступалася в рахунку команді гостей - 2:3, а потім виграла відрізок 6:1, змінивши рахунок на 8:4. Ось тут вдало зіграла Інна Деніна, яка після виграного очка, двічі добре виконала подачу (запоріжанки м"яч прийняти не змогли). Могла взяти і третє очко, але подала м"яч в аут. «Орбіта» швидко відновила статус-кво - 11:7. І далі ближче, ніж на два пункти, «Сєвєродончанку» не підпускала. У кінцівці, ведучи з рахунком 24:17, господарки майданчика кілька розслабилися, програв три розіграшу м"яча. Ігор Філіштинський змушений був взяти тайм-аут. Після чого все стало на свої місця.

У третій партії розгорнулася неабияка боротьба. Відразу згадалося, що в Южному «Сєвєродончанка» у другому матчі теж програвала по ходу матчу 0:2, але змогла виграти дві партії. На першу технічну перерву пішли за рахунку 5:8. Цієї перерви вистачило для того, щоб Філіштинський привів до тями своїх підопічних і наступний відрізок вони виграли - 7:1. Потім «Орбіта» програла чотири розіграші - 12:13. А далі по два очка в скарбничку команди принесли Биценко і Пугачова - 16:13. Ще один раз запоріжанки підпустили на відстань витягнутої руки команду гостей - 19:18. Філіштинський знову взяв тайм-аут, після якого кінцівка партії була за запоріжанками.

 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Сєвєродончанка» - 0:3 (18:25, 12:25, 17:25). ВІДЕО

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»: Лучко, Дрозд, Сильченкова (к), Пугачова, Биценко, Скрипак; Дерюгіна (л), Сухорукова, Дудникова, Савченко, Яструб. Тренер - Ігор Філіштинський.

«Сєвєродончанка»: Деніна, Дорсман, Афанасьєвська, Лісєєнкова (к), Хорольська, Балабанова; Юрченко, Литвиновська. Тренер - Гарій Єгіазаров.

Судді: С.Овчарук (Миколаїв), В.Паевський (Харків).

1 листопада. Запоріжжя. Палац спорту ЗАБ. 200 глядачів.

Другий матч був повною протилежністю першого. Здавалося, що гравці запорізької команди встигли вивчити суперника і продовжать переможну ходу. На жаль, не вийшло. Перша партія. Нікому з суперників не вдається відірватися в рахунку. 12:13. І ось тут запоріжанки забуксували. Програли відрізок з рахунком 1:11. На подачі Ольги Скрипак вдалося взяти п"ять очок, але не більше.

Видно було, що господарки майданчика дуже засмутилися, мабуть, через це другу партію віддали майже без опору. Ігор Філіштинський намагався переломити хід поєдинку, по ходу партії змінив Биценко і Пугачову на Дудникову і Сухорукову. Нічого не допомагало.

У третій партії грали на рівних до рахунку 13:13. І тут Гарій Єгіазаров замість Таїсії Хорольської випустив на подачу Тетяну Литвиновську. На її подачі «Сєвєродончанка» взяла шість очок поспіль. Все. Доля партії та матчу вирішена.

Цікаво, що одним з глядачів матчу був відомий український тренер Володимир Бузаєв, який у свій час приводив до перемог в чемпіонаті України і «Орбіту» (в 1993-м), і «Сєвєродончанку» (2009).

 

Ігорь ФІЛІШТИНСЬКИЙ, головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»:

- Працюю в команді третій рік. Одні кадри йдуть, інші - приходять. Немає харизми у людей. Для того, щоб виходити на майданчик, потрібно щось уміти робити, а вміємо мало. У суперника є «заліковники», там обіграні люди, три-чотири людини. Вчора вони валяли дурня, тобто дозволили нам грати.

Сьогодні ми здулися, і про це були попереджені ще вчора. Такий режим гри, який був вчора, не видається двічі. Потрібно було як слід відпочити, дехто від щастя не поспав, таке буває. І як результат ось... Приміром, грає Дрозд. Вчора у неї вийшло, а сьогодні ні. Моя задача витягти їх на рівень, побудувати сценарій, поставити гру команди. А ставити на гру нікого. А професіоналізм заснований на тому, що ось вийде гравець і дасть «залік», хоча б мінімальний. Ми повинні до цього прагнути.

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами сайту «Вся власть»

Фото vk.com/orbita_zp

Источник