«Хімпром» - «Юракадемія»: стратегічні три очки для харків’ян

12:25 | 03 ноября 2014

Харківська «Юракадемія» у виїзному турі в Сумах взяла три стратегічно важливі очки в боротьбі за потрапляння в четвірку кращих. Нагадаємо, що для харків’ян це були перші матчі чемпіонату України, адже вони були заявлені лише після першого етапу.

 

МАТЧ ПЕРШИЙ

Велику частину першої партії в рахунку вели господарі майданчика аж до того, як на табло з"явилися цифри 23:20 на їх користь. Здавалося, що ще трохи і перемога в партії буде на стороні сумчан. Однак суперники були іншої думки і зуміли дістати підопічних Миколи Пасажіна - 24:24. Далі гра пішла на більше-менше і з результатом 32:30 виграли гості.

Очевидно, ця невдача так засмутила гравців «Хімпрому-СумДУ». що в двох наступних сетах їх було не впізнати. Вони програли майже без боротьби 14:25 і 16:25. У підсумку поразкою із загальним рахунком 0: 3 і завтра ми чекаємо реваншу від наших волейболістів.

У першому матчі на майданчик виходили - Микола Мороз (10 очок), Дмитро Богдан (6), Олександр Гребенюк (11), Дмитро Шоркин (12), Юрій Цепков (1), Юрій Синиця (1), Артем Антоненко (ліберо) - стартовий склад, на заміну виходили Андрій Пасажін (1), Євген Кисилюк (4), Станіслав Невядомський (3).

 

МАТЧ ДРУГИЙ

На цей раз підопічні Миколи Пасажіна і Дениса Зуя почали зустріч більш впевненіше і дві перші партії виграли досить легко - 25:19 і 25:12. І третій сет сумські волейболісти почали краще, повівши в рахунку 5:3. Проте потім господарі поля програли чотири очки поспіль - 5:7. І хоча незабаром гра вирівнялася (9:9), знову гості зуміли виграти чотири очки поспіль - 9:13, а потім і пішли у відрив 11:17, 15:22. Врятувати партію сумчанам не вдалося - 19:25.

На початку четвертої партії господарі поля знову повели 6:3 і на першу технічну перерву пішли лідерами 8:5. В середині сету сумчани ще більше збільшили свій відрив 13:9 і 17:9. Таким чином, результат поєдинку був вирішений наперед - 25:19 і 3:1 по партіях.

У другій грі брали участь - Мороз (7), Богдан (11), Гребенюк (15), Шоркин (16), Цепков (9), Синиця (4), Антоненко (ліберо) - стартовий склад, Пасажін, Кисилюк (1), Невядомський (2).

 

Микола ПАСАЖІН, головний тренер ВК «Хімпром-СумДУ»:

- Якщо чесно, то такої гри як сьогодні, я очікував від хлопців в обох матчах. Але, на жаль, в п"ятницю дії на майданчику нашої команди можна було оцінювати тільки по першій партії, та й то лише до її кінцівки. Спочатку ми непогано грали, вели в рахунку 21:16 і 23:20. Такі партії не можна віддавати суперникам, але ми примудрилися це зробити. Після цього харків"яни відчули впевненість і навіть, можна сказати, зловили кураж. У нас же, навпаки, пішли серйозні помилки, все стало валитися з рук і команда, образно кажучи, посипалася.

Що ж стосується повторної зустрічі, то діями волейболістів в цілому я залишився задоволений. Особливо вдало ми зіграли в другому сеті, в якому перемогли 25:12. Швидше за все, такий розгромний рахунок трохи заспокоїв деяких наших гравців і тому в третьому сеті пішли помилки, особливо на прийомі. Але добре, що в четвертій партії хлопці знову заграли сильніше і на одній розстановці (подавав наш капітан Дмитро Шоркин) ми взяли підряд сім очок.

Тепер у нас буде двотижневий тренувальний цикл, в період якого будемо готуватися до виїзних матчів із харківським «Локомотивом». Вони відбудуться 14 і 15 листопада.

 

 

 

Прес-служба за матеріалами сайту СК «Сумихімпром»

Источник