«Фаворит» - «Вінниця»: дива не сталося

11:25 | 03 ноября 2014

«Вінниця», яка йшла на другому місці, впевнено взяла верх над «Фаворитом» в матчах 2-го туру, не втративши жодного очка. Якщо в першому матчі лубенська чинили гідний опір, то у другому – боротьби взагалі не вийшло – господарі набрали всього 34 очки в трьох партіях.

 

МАТЧ ПЕРШИЙ

31 жовтня перша партія тривала у рівній боротьбі до рахунку — 17:17. Причому «Фаворит» виглядав достойно, як кажуть, на рівні Суперліги. У цей період наші земляки набирали очки в атаці, на блоці, на своїх прямих подачах. Особливо результативно діяли Нік Сотнік і Максим Дінець. «Фаворит» грав із натхненням, якого, на жаль, не вистачило на кінцівку першої партії. «Вінниця» пішла у відрив (20:17) і виграла перший сет — 25:20, - розповідає сайт «Полтавщина спорт».

Друга партія перетворилася на розпач для полтавських уболівальників, які не чекали такого «облому» від «Фаворита». Наші земляки гарно розпочали другий сет, на початку якого постійно вели в рахунку і пішли на першу технічну перерву за своєї переваги — 8:6. А потім дала взнаки, напевно, психологічна нестабільність «Фаворита». Варто було лише помилитися одному з гравців, як помилки почали переслідувати решту гравців. Вони пропускали м’ячі після несильних подач суперників, не могли створити результативні передачі, влучали у сітку з власних подач. На другу технічну перерву «Фаворит» пішов уже за рахунку — 10:16 не на свою користь. Тобто, ігрову фазу від першої до другої технічної перерви лубенська команда програла з розгромним рахунком — 2:10. У такому ж «стилі» тривала й кінцівка другої партії, яку господарі майданчика також програли — 14:25.

Нестабільність переслідувала «Фаворит» й у третій партії. На першу технічну перерву наші земляки пішли за своєї переваги (8:7). Потім «Фаворит» повів у рахунку — 12:9, після чого тренер «Вінниці» взяв тайм-аут. Після нього «Фаворит» уже програвав — 12:13 і тепер уже тренер господарів Анатолій Офат змушений був брати перерву. Але надалі перелому не сталося. «Фаворит» уперто наздоганяв суперників, але ті поступово збільшували свою перевагу (16:13, 20:16) і виграли третій сет — 25:21.

«Фаворит» програв, відверто кажучи, сильнішій команді — це було добре видно і навіть відчувалося на слух, адже вінничани атакували так сильно і потужно, що м’яч аж «дзвенів-дзеленчав». У наших земляків такої сили ударів не було. Крім того, «Фаворит» загубив 12 очок на прийомах м’яча з прямих подач суперників, а власні 9 подач увігнав або у сітку, або за межі ігрового майданчика. Тож, лише в одному ігровому компоненті — на подачах — волейболісти «Фаворита» загубили загалом аж 21 очко (майже цілу партію!).

Статистичні дані результативності гравців «Фаворита» у першій грі: Нік Сотнік — 14 очок (12 — в атаці, 1 — на блоці, 1 — на подачі), Ігор Дьогтєв — 9 (7 — в атаці, 2 — на блоці), Максим Дінець — 9 (8 — в атаці, 1 — на блоці), Геннадій Лук’янчиков — 4 (всі — в атаці), Микита Курлапов — 3 (всі — в атаці), Дмитро Прудіус — 3 (всі — в атаці), Артем Півень — 2 (1 — в атаці, 1 — на подачі).

Кращими снайперами «Фаворита» у кожній окремій партії були: перша партія — Максим Дінець і Нік Сотнік — по 5 очок, друга — Нік Сотнік — 4 очка, третя партія — Ігор Дьогтєв — 6 очок.

 

Геннадій ЛУК’ЯНЧІКОВ, гравець СК «Фаворит»:

- Які враження від зустрічі? У першій та третій партіях грали майже на рівних?

- Так. Тим більше, що, на мій погляд, після минулих матчів з «Буревісником» наші молоді хлопці додали. Це відчувається. Але дається взнаки молодість і відсутність досвіду. У нас обоє ліберо – молоді хлопці. Інколи виникає хвилювання. Але вони також набираються досвіду, підвищують свою майстерність. Їм є з кого брати приклад. Прогрес обов’язково буде, я у цьому не сумніваюся. Так, як грала команда, мені сподобалося. За винятком тих збоїв, які були у нас у другій партії.

 

МАТЧ ДРУГИЙ

1 листопада «Фаворит» програв 0:3 (10:25, 14:25, 14:25). Початок першої партії став справжньою катастрофою для господарів — за рахунку 6:3 на користь «Вінниці» капітан «Фаворита» Максим Дінець отримав травму ноги і змушений був припинити свою участь у матчі. Залишившись без свого лідера, гравці «Фаворита» повністю розклеїлися. Якщо на першу технічну перерву команди пішли за рахунку 8:4 на користь гостей, то на другу — вже за рахунку 16:7 на користь «Вінниці». Й надалі гра тривала практично без боротьби, «Фаворит» програв перший сет — 10:25.

Друга і третя партії були «написані», мовби, під копірку. На другі технічні перерви команди двічі йшли за однакового результату на користь гостей (по 16:10) і завершувалися партії з однаковими рахунками — по 25:14 на користь «Вінниці». У завершальній партії продовжував боротися принаймні один Нік Сотнік, який у третьому сеті набрав 5 очок в атаці. А фінальним акордом матчу стала чергова помилка —  Віталій Помпе з власної подачі не зміг влучити в ігровий майданчик «Вінниці».

У другому матчі набирали очки: Сотнік — 8 очок (7 — в атаці, 1 — на блоці),  Дьогтєв — 4 очка (всі — в атаці), Півень — 3 очка (всі — в атаці),  Василенко — 2 очка (всі в атаці), Курлапов — 2 очка (всі — на блоці),  Дмитро Прудіус — 1 очко (в атаці).

Кращими снайперами у кожній із партій у складі «Фаворита» були: перша партія — Сотнік - 3 очки, друга — Дьогтєв і Півень (по 2), третя — Сотнік (5).

Хто втрачав очки: Сотнік — 8  (5 — в атаці, 2 — на подачі, 1 — на блоці), Дьогтєв — 6 (3 — в атаці, 3 — на прийомі), С.Василенко — 5 (2 — в атаці, 2 — на подачі, 1 — на прийомі), Помпе — 5 (2 — на подачі, 2 — торкання з сіткою, 1 — на прийомі), Лук’янчиков — 4 (2 — на прийомі, 1 — в атаці, 1 — на блоці), Крайник — 4 очка (всі — на прийомі), Курлапов — 3 (2 — на прийомі, 1 — торкання з сіткою), Півень — 2 очка (1 — в атаці, 1 — на блоці), Оніпко — 2 очка (1 — на подачі, 1 — на блоці), Прудіус — 2 очка (1 — на подачі, 1 — на блоці),  М.Василенко — 1 очко (на прийомі).

У першій партії найбільше очок утратили Лук’янчиков і Сотнік — по 3, у другій — С.Василенко і Сотнік — по 3, у третій — Віталій Помпе — 5 очок.

Показник «+/-» (набрані/втрачені):

Півень — «плюс 1»: набрав 3 очка, втратив 2 очка, Сотнік — «нуль»: набрав 8, втратив 8; Курлапов — «мінус 1»: набрав 2, втратив 3; Прудіус — «мінус 1»: набрав 1, втратив 2; М.Василенко — «мінус 1»: набрав 0, втратив 1; Ігор — «мінус 2»: набрав 4, втратив 6; Оніпко — «мінус 2»: набрав 0, втратив 2; С.Василенко — «мінус 3»: набрав 2, втратив 5; Крайник — «мінус 4»: набрав 0, втратив 4; Лук’янчиков — «мінус 4»: набрав 0, втратив 4; Помпе — «мінус 5»: набрав 0, втратив 5.

Найкращу ефективність за підсумками однієї із партій мав Сотнік — «плюс 3» у третій партії: набрав 5 очок, утратив 2 очка.

 

Анатолій ОФАТ, головний тренер СК «Фаворит»:

 – За підсумками другого матчу з ВК «Вінниця» я такого сказати не можу. Сьогодні у нас лідер команди і наших атак Максим Дінець травмувався ще на початку першої партії. Після цього молоді і недосвідчені гравці дещо розгубилися, не було лідера на майданчику. А от перша зустріч цього туру, а особливо перший сет, мені дуже сподобалось, як грали наші волейболісти. Старалися, впорались з прийомом, була хороша цілеспрямована подача. Трішки поступаємося у фізичному плані, але це справа часу. По вчорашній грі прогрес був помітний. Набираємося досвіду (сайт СК «Фаворит»).

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами сайтів сайт «Полтавщина спорт» та СК «Фаворит»

Источник