Суперліга (жінки). 4-й тур. Запорізька волейбольна січ. На кону шість очок

16:25 | 31 октября 2014

Дуель в Запоріжжі могла б стати центральною в цьому турі, якщо б не матчі в Южному. «Орбіта» та «Сєвєродончанка» - претенденти на потрапляння в призову трійку, в минулому сезоні обмінялися подвійними перемогами на своєму майданчику, але на фініші сильнішими виявилися підопічні Гарія Єгіазарова.

 

 

Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ, головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»:

- Які висновки зроблені з матчів з «Хіміком» в попередньому турі?

- Не можу дорікнути підопічним у відсутності бажання, але на тому боці просто сильніші гравці, ніж в «Орбіті». Напевно, просто не вірять в свої сили, граючи з таким суперником. Так вони націлюються грати краще, але «Хімік» просто сильніше. В перший день в двох партіях, в другий – в одній ми чинили якійсь опір, але що говорити, коли на одному блоці не забиваємо.

- Із «Сєвєродончанкою» буде легше?

- Не думаю. У суперника є лідер в обличчі Лісєєнкової, є Дорсман, Литвиновська. Не думаю, що кадрові втрати серйозні. Я б не став говорити про зв’язуючу Марину Дегтярьову, що вона гостра зв’язуюча, ії візаві Ольга Балабанова, на мій погляд, нічим не гірше. У Ганни Бурбелюк просто високий зйом та іноді успішний блок. Найбільш вагомою вважаю втрату ліберо Юлії Марковської, що позначилося на загальній грі. Але є молода Карина Юрченко, є Інна Деніна, яка рветься в бій – досвідчений чистильник. Команда не так вже сильно і втратила у порівнянні з «Хіміком», та з нами. Всі говорять «Лютікова-Лютікова», а на самому ділі, скільки м’ячів суперники направили в аут, коли пробували вдарити вище ії блоку.

- Наскільки важливі ці матчі в турнірної плані на даному етапі змагань?

- Вагома, адже сьогодні будь-яка гра – це можливість зачепитися за четвірку. Звісно, хотілось би виглядати достойно на своєму майданчику. Так, є Биценко, Скрипак, Дерюгіна, і ми з них вимагаємо як від хороших заліковників, але вони ще дуже молоді, і знаходяться в процесі зростання. В цілому, є свої ігрові проблеми, але, звісно, ми боротимемось, спробуємо найти аргументи проти козирів суперника. Будемо битися.

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер ВК «Сєвєродончанка»:

- Після шести ігор, який провів новий склад, вже можна говорити про певний прогрес у зіграності. Кожна гра додає впевненості. Хоча говорити про ідеальну ситуацію зарано, адже у складі команди зараз знаходяться люди, які в минулому дуже мало грали – Таїсія Хорольська, Карина Юрченко та Ольга Балабанова.

- Лакмусовим папірцем напевно стали матчі з «Хіміком» у 2-му турі. Що вони показали?

- Трохи нам не вистачає на прийомі, і все ж таки ми стали слабше на блоці у порівнянні з минулим сезоном. Це найголовніші проблеми, як на мене. І вони будуть достатньо визначальними в іграх з «Орбітою».

- Матчі з «Білозгаром» пройшли спокійно для «Сєвєродончанки», чи були складнощі?

- Єдина складність, що нам приходиться їздити. Була довга з Вінниці, і ми не встигаємо відновитися, один робочий день уходить на розкачку. Це проблема, і вона у матчі рівних команд має неабияке значення.

- Що скажете про нинішню «Орбіту»?

- В цілому команді вдалося зберігти склад. У суперника. На мій погляд, незначні втрати у порівнянні з нами, чи з «Хіміком». Адже ми втратили ключових гравців. Суперник трохи змінив схему гри, пробує грати ще швидше. Але такий стиль гри дуже залежний від прийому, що підтвердили матчі з «Хіміком»

- Якими в цілому вам бачаться матчі в Запоріжжі?

- Для нас вони достатньо важливі, адже ми конкуруємо за місце в четвірці, тобто це будуть матчі за шість очок. Буде непросто - вдома суперник грає непогано, та й минулорічні матчі в Запоріжжі ми програли. Будемо битися, а там побачимо. Гра все покаже.

- Три очки в цих матчах вас задовільнять?

- Так, це був би непоганий результат.

СТАТИСТИКА (останні чотири сезони)

14 матчів: +10-4, партії - 35-17, очки – 30-12.

Cуперліга-2013/14 – 6 матчів:+4-2, партії - 14-8, очки – 12-6. Запоріжжя – 1:3, 1:3. Сєвєродонецьк –3:0, 3:1, 3:1. Южне – 3:0

Кубок-2013/14 – 1 матч:+1-0, партії – 3-0, очки – 3:0. Южне – 3:0.

Суперліга-2012/13 – 6 матчів:+4-2, партії - 15-9, очки – 12-6. Запоріжжя - 3:2, 3:1. Сєвєродонецьк – 3:0, 2:3. Луцьк – 1:3. Южне – 3:0.

Кубок-2012/13 – 1 матч:+1-0, партії - 3-0, очки – 3-0. Ковель – 3:0.

В сезоні-2011/12 команди не зустрічалися.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник