Володимир Романцов: «Ми повернулися»

14:42 | 19 октября 2014

Головний тренер харківської «Юракадемії» Володимир Романцов позитивно сприйняв новину про те, що його команда увійшла до складу учасників української Суперліги.

 

- Рішення Директорату ФВУ можна лише привітати, - відзначив Володимир Іванович. - В принципі, я ще кілька тижнів тому говорив про те, що наша відсутність серед учасників елітного дивізіону - прикрість, яку можна виправити. Так, у нас були фінансові проблеми, але завдяки змінам у керівництві команди їх вдалося вирішити. Завдячую першому віце-президенту нашого клубу - Леоніду Юрійовичу Михайлову, який у минулому приносив славу нашому колективу як гравець. Він нещодавно посів високу посаду у керівництві «Юракадемії» і швидко знайшов кошти для сплати боргів, а також забезпечив витрати для участі у змаганнях на найближчий сезон. Гадаю, цих коштів має вистачити на весь чемпіонат.

- Яке завдання поставите перед командою на цю першість?

- Сподіватимемось зачепитися за місце у четвірці найкращих клубів, які продовжать боротьбу на фінальній стадії. Зробити це буде складно, адже перший етап ми пропустили, і головні конкуренти вже мають перед нами гандикап. Але ми спробуємо…

- Скільки гравців з нинішнього складу «Юракадемії» мають досвід виступів у Суперлізі?

- П’ятеро. Це Владислав Діденко, Олег Шевченко, Горден Брова, Віктор Шаповал і Олександр Грюк. Цим хлопцям десь по 21-22 роки, але в нашій команді вони є лідерами, і на них будуємо свою гру. Є чимало волейболістів набагато молодших, зокрема і 1997 року народження. Але тепер у нас буде можливість обкатувати їх у вищій лізі. Хороша ігрова практика для них дуже важлива, адже на початку року вони складуть кістяк юніорської збірної України у відборі до чемпіонату Європи-2015.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник