«Юракадемія» - логічне поповнення

14:42 | 19 октября 2014

Відомий харківський колектив, неодноразовий призер чемпіонатів України та дворазовий володар Кубку України -- «Юракадемія» -- став сьомим учасником української Суперліги сезону-2014/2015. Відповідне рішення прийняв директорат Федерації волейболу України.

 

Незважаючи на те, що змагання в елітному дивізіоні вже стартували -- позаду залишився перший етап змагань, функціонерами ФВУ був здійснений цей крок в ім’я інтересів виду спорту та підвищення конкурентоспроможності Суперліги.

 

- Логіка нашого рішення дуже проста - ми боролись за те, щоб у чемпіонаті в найсильнішому дивізіоні боролися якомога більше хороших команд, - пояснює зміни голова Директорату, перший віце-президент ФВУ Олександр Бібер. - Ситуація у країні складна, тож ми боролися за кожен колектив.

Стосовно «Юракадемії», то ще влітку у клубу були відчутні проблеми, в першу чергу, фінансові. Але команда добре стартувала у Кубку України, вийшовши до фінальної частини. Вже протягом першого етапу Суперліги до мене звернувся президент клубу, ректор Національної юридичної академії України ім.Ярослава Мудрого, Герой України Василь Тацій з проханням включили їхню команду до Суперліги, адже фінансові питання були вирішені.     

Ми опитали всі команди-учасниці еліти - головних тренерів та президентів. Якщо хоча б одна людина з цього списку висловила б свою незгоду з включенням «Юракадемії» до складу учасників, то ми відмовили б харків’янам. Але уся волейбольна громада погодилася на те, щоб число команд Суперліги збільшилося до семи. Тим більше, чисто зі спортивної точки зору таке рішення справедливе, адже «Юракадемія» заслужила на підвищення, вигравши минулорічний чемпіонат у вищій лізі.

Також хотів би заперечити інформацію, яка з’явилася в одному з інтернет-виданнів, нібито «Юракадемія» розпочне чемпіонат з показником очків «-3». Насправді з колектива ніхто турнірних балів не знімав, і у харків’ян зараз «0». Але повторюсь, за потенціалом вони зможуть підсилити конкуренцію в Суперлізі.

Олександр Михайлович повідомив також і про деякі зміни у складі учасників вищої ліги cеред чоловіків:

- «Юракадемія-2» замінить головну команду клубу у другому за силою дивізіоні. Нагадаю, що ця команда є базовою для юнацької збірної України, яка у січні 2015 року розпочне боротьбу за вихід до фінальної частини чемпіонату Європи.

До восьми учасників вищої ліги, про яких ми повідомляли раніше, приєднався і дев’ятий - «Бахмут» з Артемівська. Це команда з Донбаса, якій ми не могли не піти назустріч, враховуючи ситуацію в країні. Радий відзначити, що східний регіон представлений у вищій лізі досить потужно.

Таким чином, у групі «А» вищої ліги зіграють хмельницький «Новатор», львівський «Барком-Кажани-2», вінницький «СДЮСШ» та «Колос-Роднічок» з міста Новоселиця Чернівецької області. У групі «Б» посперечаються харківські «Локо-Експрес» та «Юракадемія-2», «Дніпро» (Дніпропетровск), «Альтера» (Донецьк) та «Барком» (Артемівськ).

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник