Микола ПАСАЖІН: «В волейбол не грають без вогню в очах»

10:40 | 16 октября 2014

Головний тренер ВК «Хімпром-СумДУ» Микола ПАСАЖІН відповів на питання анкети, запропонованої прес-службою ФВУ наставникам команд-учасниць за підсумками 1-го етапу чемпіонату України.

 

1. Як оцінюєте виступ команди на 1-м етапі?

2. Яка гра команди вас порадувала?

3. Яка гра команди залишила негативні враження?

4. Трійка кращих гравців за підсумками 1-го етапу?

5. Які висновки зробили після проведених матчів?

 

Микола ПАСАЖІН, головний тренер «Хімпром-СумДУ»:

1. Налаштовувалися набрати більше очок, зокрема в матчах з «Баркомом» та «Вінницею», наші команди приблизно однакового класу. Але хлопці не повірили в свої сили. У нас п’ять нових гравців, а це був старт чемпіонату, тож була пов’язана з цим нервозність, що відбилося на взаємодіях на майданчику, хоча готувалися дуже серйозно. Виступили, мабуть, на «двійку з плюсом», але ми не засмучуємося: це тільки початок сезону, весь чемпіонат ще попереду.

2. Не було таких матчів, які порадували в повній мірі, матчів, де хлопці виконали повністю установку на гру. Непогано зіграли з «Локомотивом», але тут хлопці грали діяли більш розкуто, ніж в матчах з конкурентами. Мабуть, остання гра, з «Буревісником», була більш-менш стабільною в усіх елементах – в прийомі, подачі, атаці та захисті. Хотілось би, щоб так діяли і в іграх з конкурентами, нічого страшного в таких командах як «Вінниця» та «Барком», я не бачу.

3. Перша гра чемпіонату – з «Баркомом». Осад після неї залишився дуже великий, навіть зібрання проводили з приводу цього матчу. До негативу віднесу і поєдинок з «Вінницею». Корінь проблеми бачу в психології, адже ми з цими командами нещодавно грали – зі львівською командою на турнірі, з «Вінницею» в Кубку, та перемагали. Програли за характером. Так в волейбол не грають – без родзинки, без вогню в очах. Про це я хлопцям і сказав.

4. Володимир Сидоренко з «Вінниці», потім – харків’янин Ян Єрещенко та львів’янин Володимир Тевкун.

5. Так, турнір розкрив чимало проблем. Провалилися в прийомі та в атаці, скоріше, навіть контратаці. Крім того, треба попрацювати над індивідуальною майстерністю нападників. Ось вам яскравий приклад. В матчі з «Вінницею» у суперника був позитивний прийом 13%, у нас – 40%, але ми у підсумку програли 0:3. Саме через недолік індивідуальної майстерності.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник