Олександр БОНДАРЕНКО: «Не очікував такого виступу від команди»

15:55 | 14 октября 2014

Прес-служба ФВУ запропонувала відповісти на питання спеціальної анкети головним тренерам команд-учасниць чоловічої Суперліги. Тема – підсумки першого етапу. Першим свої відповіді дав наставник ВК «Вінниця» Олександр БОНДАРЕНКО. Нагадаємо, цей колектив вигравши чотири матчі з п’яти, йде на другій сходинці.

 

1. Як оцінюєте виступ команди на 1-м етапі?

2. Яка гра команди вас порадувала?

3. Яка гра команди залишила негативні враження?

4. Назвіть трійку кращих гравців за підсумками 1-го етапу.

5. Які висновки зробили після проведених матчів?

 

Олександр БОНДАРЕНКО, головний тренер ВК «Вінниця»:

1. Виступ оцінюю як успішний. Саме успішний, а не вдалий. Вдалим можна назвати той виступ, де перемоги були досягнені завдяки везінню, тут результату ми добилися по ділу. Чесно кажучи не очікував такого виступу, адже ми були не готові для того, щоб ставити максимальні задачі – не враховуючи зустрічі з «Локомотивом», який стоїть особняком в нашому волейболі. Ми закінчили комплектацію тільки перед туром. Хотіли ще підсилити позицію ліберо досвідченим гравцем, але потім зробили ставку на нашого молодого вихованця Вадима Патратія, який немає досвіду виступу на такому рівні. Своєю грою він, до речі доказав, що ми прийняли вірне рішення – додавав з кожним матчем.

В цілому можу сказати, що ми виграли не тільки за рахунок підготовки, а ще за рахунок самовіддачи та віри в те, що минулорічний варіант, коли виникли проблеми з фінансуванням, у нас не повториться. Серед гравців команди можу відзначити діагонального Володимира Сидоренка, який був лідером команди.

2. Порадували мене дві гри – з «Хімпромом» та «Баркомом». Не тільки майстерністю гравців, скільки їх бажанням, настільки дружно та самовіддано вони боролися з кожний м’яч, були згуртованим колективом.

Начебто ми виграли ці матчі всуху, але рахунок оманливий, адже в кожній партії були такі моменти, коли будь-яка помилка могла переломити хід поєдинку.

3. Таких матчів, які залишили повністю негативне враження, назвати не можу. В негативному сенсі відзначу лише першу партію матчу з «Локомотивом», яка стала для нас взагалі першої в чемпіонаті. Але це можна було передбачити, тому що ми в міжсезонні не зіграли жодного матчу.

4. Перший – доігровщик «Локомотиву» Ян Єрещенко, який, на мій погляд, взагалі є кращим в чемпіонаті. Другий – харківський зв’язуючий Володимир Ковальчук, який у порівнянні з минулим сезоном, як на мене, серйозно додав. Третій – наш діагональний Володимир Сидоренко, який, вважаю, мало в чому поступається своєму візаві з «Локомотиву» Олександру Стаценку.

5. Не зовсім ще відпрацьовані командні взаємодії, особливо що стосується атаки та дій у захисті. Не зовсім клеїться гра у захисті, хоча ми маємо хороших блокуючих гравців, а також швидкісна атака. Над цим і попрацюємо найближчим часом.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник